Werkzaamheden aan het Stationsplein in Utrecht vanwege lekkage in ondergelegen fietsenstalling Werkzaamheden aan het Stationsplein in Utrecht vanwege lekkage in ondergelegen fietsenstalling

Werkzaamheden aan het Stationsplein in Utrecht vanwege lekkage in ondergelegen fietsenstalling

Werkzaamheden aan het Stationsplein in Utrecht vanwege lekkage in ondergelegen fietsenstalling
Archiefbeeld fietsenstalling
Vanwege een lekkage in de fietsenstalling onder het Stationsplein in Utrecht wordt momenteel een zogenoemde dilatatievoeg vervangen. De werkzaamheden duren tot 11 augustus en gaan gepaard met geluidsoverlast.

Vanwege een lekkage in de fietsenstalling onder het Stationsplein in Utrecht wordt momenteel een zogenoemde dilatatievoeg vervangen. De werkzaamheden duren tot 11 augustus en gaan gepaard met geluidsoverlast.

“We gaan herrie maken op het Stationsplein”, schrijft projectorganisatie CU2030 op sociale media. De voeg bevindt zich op het plein voor de ingang van de Albert Heijn tussen de natuursteen. Deze verbinding zorgt ervoor dat de materialen kunnen krimpen en kunnen uitzetten.

De huidige dilatatievoeg is beschadigd, waardoor er in de ondergelegen fietsenstalling water naar binnen sijpelt. “Dus gaan we de oude voeg eruit halen en dat moet met breek- en hakwerk. Oren dicht dus.”

Jaarbeursplein

Niet alleen de Stationspleinstalling heeft te maken met lekkage; ook de fietsenstalling aan de zijde van het Jaarbeursplein heeft te kampen met wateroverlast. Deze problemen worden momenteel aangepakt en als alles volgens planning verloopt wordt het werk in 2024 afgerond.

Gekoppelde berichten

8 Reacties

Reageren
 1. W

  Tsja, je kan bouwen of niet. Bouwend NL heeft wederom broddelwerk afgeleverd.
  Wie gaat dit overigens betalen?

 2. Baliekluiver

  Stoere taal hoor: “We gaan herrie maken, dus oren dicht!” Wellicht was een excuus voor de overlast in de openbare ruimte hier meer op zijn plaats geweest?

 3. Eugene

  Zo snel al? Slecht ontwerp, slechte uitvoering, slecht toezicht of di alles tesamen?

 4. Herman

  Lastig tot niet oplosbare problemen. Ingewikkelde constructie die grotendeels niet zichtbaar en nauwelijks bereikbaar is.

  Water kriipt wn gaat wasr het wil. Deze lekkages zullen nooit geheel verholpen worden.

 5. Steve

  Breek die lelijke stalling af en maak een mooi gelijkvloers plein er van.
  Taxi’s weer gewoon voor de deur van het CS.

 6. Koel Hoofd

  @Herman
  Tja, en toch zijn er mensen die een metro onder Utrecht door het grondwater heen willen en denken dat ze dan zonder plu en gummielaarzen kunnen reizen…

 7. Herman

  @Koel hoofd, een tunnel door Utrecht kan prima. Er zijn genoeg tunnels in Nederland die door grondwater lopen.
  Waarschijnlijk is die tunnel wel waterdicht, gewoon een eenvoudige betonnen buis.
  De fietsenstalling in Utrecht is technisch gecompliceerd.

 8. Uuu

  Je zag tijdens de bouw dat tussen de vaak niet sluitende betonplaten (kwalitatief slecht werk) alles opgevuld werd met Purschuim (ook niet goed gedaan) en dat dit pur vaak alweer was weggevreten door muizen en ratten. Je kon hier op wachten. Ik heb het zelfs gemeld bij de toezichthouder, omdat ik de constructie, toen ik het tijdens de bouw aankeek, voor geen 5 cent vertrouwde, het is wachten op vele grotere problemen en zelfs loslatende platen of een deels instorting in de verdere toekomst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).