Werkzaamheden aan Kanaalstraat in Utrecht vertraagd; ‘We wilden graag voor de start van de ramadan klaar zijn’ Werkzaamheden aan Kanaalstraat in Utrecht vertraagd; ‘We wilden graag voor de start van de ramadan klaar zijn’

Werkzaamheden aan Kanaalstraat in Utrecht vertraagd; ‘We wilden graag voor de start van de ramadan klaar zijn’

Werkzaamheden aan Kanaalstraat in Utrecht vertraagd; ‘We wilden graag voor de start van de ramadan klaar zijn’
Impressie van de gemeente Utrecht
De werkzaamheden aan de Kanaalstraat in Utrecht hebben vertraging opgelopen. Daardoor is de herinrichting waarschijnlijk niet klaar voordat de ramadan op 10 maart van start gaat, iets dat de gemeente graag wilde. Ook begint de aannemer binnenkort met het aanpassen van het kruispunt bij de Damstraat, met gevolgen voor de bereikbaarheid van het gebied.

De werkzaamheden aan de Kanaalstraat in Utrecht hebben vertraging opgelopen. Daardoor is de herinrichting waarschijnlijk niet klaar voordat de ramadan op 10 maart van start gaat, iets dat de gemeente graag wilde. Ook begint de aannemer binnenkort met het aanpassen van het kruispunt bij de Damstraat, met gevolgen voor de bereikbaarheid van het gebied.

De regen en kou van afgelopen dagen zijn de oorzaak van de vertraging. De gemeente wilde eigenlijk dat het werk vóór 10 maart, de datum waarop de islamitische vastenperiode ramadan begint, afgerond zou zijn. Nu lijkt het erop dat de werkzaamheden rond 22 maart klaar zijn. “We doen er alles aan het werk zo snel mogelijk af te ronden”, schrijft de gemeente in een brief aan omwonenden.

Daarnaast wordt vanaf 26 februari tot ongeveer 22 maart de Damstraat afgesloten voor zowel auto’s als fietsers. De aannemer werkt in die periode namelijk aan het riool onder het kruispunt van de Damstraat en Kanaalstraat. “Ze werken in een groot werkvak, waardoor het auto- en fietsverkeer er niet langs kan. Te voet kunt u wel bij de winkels en woningen aan de Damstraat komen.”

Damstraat

Op 8 februari wordt een informatieavond georganiseerd. Bewoners en ondernemers met vragen over bijvoorbeeld de bereikbaarheid, omleidingen of afvalinzameling kunnen dan terecht bij de Ulu Moskee.

Na de zomer start de herinrichting van de Damstraat. De gemeente verwacht dat deze herinrichting voor de zomer van 2025 klaar is. Ondertussen wordt een aannemer gezocht die dit werk kan uitvoeren.

Lees hier meer over de herinrichting van de Kanaalstraat.

Gekoppelde berichten

18 Reacties

Reageren
 1. JdV

  Waarom in hemelsnaam? Wat heeft de ramadan te maken met uitvoering van bouwprojecten. Of pasen. Of rosh hashsna. Of divali?
  Is de bouwkalender tegenwoordig gekoppeld aan alle religieuze kalenders? Of slechts aan 1??

 2. Mehmet Pamuk

  Nou dat is jammer dan,net niet voor de Ramadan.

 3. Bas

  Nobel streven! Probeer het anders voor 1e paasdag gereed te krijgen.

 4. Yoshua

  Wanneer JHW, GOD, Allah het had gewild, dan had de straat voor de ramadan opgeleverd geweest.
  Blijkbaar heeft het grote wonder geen interesse of een straat is opengebroken bij aanvang van ramadan of het vasten na het carnaval.

 5. Alex

  JdV, tijdens ramadan willen de deelnemers na het eten rondjes rijden over de Damstraat en kanaalstraat in al dan niet gehuurde voitures. Daarom.

 6. Joris

  Als het maar voor Sint Juttemis klaar is

 7. Rutger

  Lukt misschien nog als Pasen en Pinksteren dit jaar op 1 dag vallen.

 8. Katja

  Zien jullie die bomen ? Zijn allemaal weg. Kaalslag. Voordat de nieuwe zo groot zijn, lig ik allang tussen zes planken.

 9. buurtbewoner

  @Karel
  denk aan je bloeddruk jongen, ik begrijp niet waarom iedereen hier zo hysterisch reageert, het gaat slechts om bereikbaarheid van met name de moskee tijdens ramadan.

 10. Lombokker

  Gaat DENK nu een motie van wantrouwen indienen tegen de wethouder?

 11. Ronnie Assist

  (K)Ankerwout. Supergrappig…
  De Kanaalstraat is heel druk tijdens de Ramadan. Bakkers draaien overuren. Niet raar of bijzonder om daar rekening mee te houden. Racisten zijn er als de kippen bij om hun drol weer te draaien.

 12. M.

  Ik hecht grote waarde aan de vrijheid van meningsuiting maar verbaas me erover dat een scheldkanonnade als die van Karel Ankerwout door de moderatie komt, terwijl goed onderbouwde meningen nogal eens niet geplaatst worden.

 13. Peter

  ” het moest voor de Ramadan klaar zijn ”

  Zie hier het Nieuwe Normaal in Nederland!

  En dan er gek van opkijken dat een partij als de PVV stijgt en stijgt.

  Wanneer is Nederland weer gewoon Westers Nederland?

 14. Eddie

  Peter, tijdens de Ramadan is het altijd heel druk op de Kanaalstraat. Fijn als de straat dan niet opengebroken ligt. Niks bijzonders. Wat is daar niet gewoon westers aan?

 15. buurtbewoner

  @Peter
  ah gossie, wat een hoop veranderingen voor je, maar wat bedoel je precies met gewoon westers Nederland?

 16. Ptr

  Eddie

  Het is ook wel een sympathieke gedachte, met Ramadan klaar te willen zijn.
  Punt is; heb nog nooit zoiets gehoord ivm Pesach en Pasen.
  Waarom die uitzonderingsbehandeling voor moslims?
  Zijn christenen, Joden (of Hindoes) 2e rangs?

 17. Kris

  @eddie, met kerst is het ook altijd erg druk op Burg Reigerstraat en Nachtegaalstraat in Oost, bij de planning en uitvoering van de werkzaamheden heb ik niemand ook maar iets horen opperen dat het klaar moet zijn voor kerst. Wat is dit voor een onzin van de gemeente.

 18. Handhaven zonder maatstaven

  Tijdens de informatie avond op 8 februari werd door de gemeente gemeld dat niet bekend is hoe er wordt gehandhaafd op alle dubbelparkeerders in de kanaalstraat. Toch een van de speerpunten, helaas is er geen capaciteit, geen geld en delen handhavers bovendien geen bekeuringen uit masr waarschuwingen. Shit show!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).