Werkzaamheden aan Laan van Puntenburg in Utrecht begonnen: ‘Een laan zoals een laan bedoeld is’ Werkzaamheden aan Laan van Puntenburg in Utrecht begonnen: ‘Een laan zoals een laan bedoeld is’

Werkzaamheden aan Laan van Puntenburg in Utrecht begonnen: ‘Een laan zoals een laan bedoeld is’

Werkzaamheden aan Laan van Puntenburg in Utrecht begonnen: ‘Een laan zoals een laan bedoeld is’
Beeld: CU2030
De herinrichting van de Laan van Puntenburg in Utrecht is begonnen. De laan maakt onderdeel uit van het project de Tuinen van Moreelse en moet het komende jaar een stuk groener worden. “Een laan zoals een laan bedoeld is”, schrijft projectorganisatie CU2030.

De herinrichting van de Laan van Puntenburg in Utrecht is begonnen. De laan maakt onderdeel uit van het project de Tuinen van Moreelse en moet het komende jaar een stuk groener worden. “Een laan zoals een laan bedoeld is”, schrijft projectorganisatie CU2030.

Het gebied tussen Hoog Catharijne, het spoor, de Nicolaas Beetsstraat en de Catharijnesingel gaat het komende jaar flink veranderen. De transformatie begint met de aanpak van de Laan van Puntenburg. De laan krijgt drie groene ‘oases’ op verschillende plekken, met planten, groen en sfeerverlichting. Autoverkeer mag straks in twee richtingen op de rijbaan. Het gebied wordt een 30 kilometerzone zonder parkeerplaatsen. Fietsers kunnen hun rijwiel kwijt in de stallingen rond het station.

Elk van de tuinen aan de Laan van Puntenburg wordt begrensd met een haag of hekje, er komen zitplekken, brede wandelpaden en acht bomen zorgen voor schaduw en minder hittestress. Eén boom – tegenover de school – moet wijken, omdat die niet past in de nieuwe inrichting. De Laan van Puntenburg krijgt verder speciale rioolbuizen, met kleine gaatjes die ervoor zorgen dat regenwater de grond in sijpelt. Ook komen er wadi’s, verlaagde groene plekken die regenwater opvangen.

De herinrichting van de Laan van Puntenburg gebeurt in fases. Deze maand wordt het infiltratieriool aangelegd. In april en mei wordt gestart met de aanleg van de rijweg en voetpaden en in juni en juli wordt de stadsverwarming vervangen. In augustus en september begint de aanleg van het park en vanaf oktober worden de groenzones ingericht. De werkzaamheden moeten begin volgend jaar klaar zijn.

Gekoppelde berichten

12 Reacties

Reageren
 1. Wim

  Veelbelovend. Hoop dat het goed gaat uitpakken.

 2. Herman

  Ziet er mooi uit!
  Wat wel bijzonder is dat er autoverkeer in 2 richtingen komt…… , zie op het plaatje met veel moeite net één auto….

 3. Bayerwald

  Anders dan wat er nu op de Neude gebeurt, ziet dit er goed uit. Een verrijking voor de stad.

 4. oranje mannetje

  voldoende prullen bakken / en wat bankjes ik zie nu iemand op de grond zitten of is hij iets wat beschonken . ziet er goed uit succes!

 5. Wim

  Overigens stond het gisteravond al weer vol met fietsen onderaan de roltrappen. Handhaven…

 6. Nuchter

  De fietsendiefstal is sterk gegroeid. Nu de dieven er nog op wijzen dat zij dat op de verkeerde plek doen.

 7. heras

  hekjes, handig om je fiets aan te parkeren…….

 8. BdV

  Het ziet er veelbelovend uit. Het stukje over de rioolbuizen begrijp ik niet helemaal. Kleine gaatjes, zodat het regenwater de grond in sijpelt. Dan zal het rioolwater toch ook de grond in sijpelen?

 9. Statler

  @Bdv:
  het is een van het afvalwatersysteem gescheiden hemelwaterafvoer.
  Met vriendelijke groet,
  PeterH

 10. Rob H.

  @BdV: ik vertmoed dat die buizen alleen gebruikt worden voor de afvoer van hemelwater. Niet voor vuil water.

 11. WV

  Ha, weet NS al dat de gemeente een café in haar hoofdkantoor heeft getekend?

 12. BdV

  @Rob H. Zoiets zou inderdaad kunnen. Dat klinkt een stuk frisser.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).