Werkzaamheden aan Moreelsehoek in Utrecht vandaag begonnen | De Utrechtse Internet Courant Werkzaamheden aan Moreelsehoek in Utrecht vandaag begonnen | De Utrechtse Internet Courant

Werkzaamheden aan Moreelsehoek in Utrecht vandaag begonnen

Werkzaamheden aan Moreelsehoek in Utrecht vandaag begonnen
Foto: CU2030
De werkzaamheden aan de Moreelsehoek bij station Utrecht Centraal beginnen vandaag. De nieuwe groene hoek wordt een plek die voetgangers, fietsers en auto’s samen delen.

De werkzaamheden aan de Moreelsehoek bij station Utrecht Centraal beginnen vandaag. De nieuwe groene hoek wordt een plek die voetgangers, fietsers en auto’s samen delen.

De Moreelsehoek ligt naast het Platform, tussen het Stationsplein en de Laan van Puntenburg. Vandaag wordt begonnen met het opnieuw leggen van het wegdek en het rode fietspad. Na de zomer zijn de taxistandplaatsen en de Kiss & Ride aan de beurt.

In september worden er trappen aangelegd vanaf het Stationsplein naar de Moreelsehoek. Ook komen er in het najaar 12 plantenbakken. In 11 bakken komt een boom en in één bak komen heesters. Hiervoor is gekozen omdat onder deze ene bak kabels en leidingen lopen die aangetast zouden worden door de wortels van een boom.

Volgens projectorganisatie CU2030 is het nieuwe ontwerp van de Moreelsehoek samen met bewoners, ondernemers en andere organisaties uit de omgeving gemaakt.

12 Reacties

Reageren
 1. Erwin

  Wat een levendig, gezellig en zonnig plaatje.
  Straks nieuwe werkelijkheid er een keer naast leggen?

 2. BdV

  @Erwin: goed idee, ik zal je niet tegenhouden.

 3. Scherpschutter

  Dit moet toch een forse teleurstelling zijn voor vele vele links stemmende Utrechters. Er wordt je een ‘groene hoek’ beloofd….en je krijgt letterlijk een betonnen bak met asfaltbodem en stenen waar een handjevol waaiboompjes in staan en 10 plantenbakken.

  Waar is het beloofde groene land? Waar is die plattelands-oase?

 4. Massegast

  @Scherpschutter — En dat groene land en die plattelands-oase wil je aantreffen in hartje Utrecht? Kom nou. Voor het groene land verhuis je naar de Flevopolder en voor de plattelands-oase naar de Betuwe of het Massif Central. Maar die mening had je al, vermoed ik. Hoewel, bedenk ik me nu: het groene Singeltje en het Moreelse Park is om de hoek. Kun je toch gewoon in het stadsie blijven.

 5. Steve

  Taxistandplaats is natuurlijk een grote aanfluiting.
  De mensen moeten veel te ver lopen, met hun bagage.
  De taxistandplaats had gewoon boven het busstation gebouwd moeten worden.
  En het spuuglelijke platform gebouw er naast.
  Jammer gemeente Utrecht, een grote gemiste kans.

 6. M.

  Dit krijg je van publiek-private samenwerking zonder visie en overzicht, waarbij de private partijen — van betonboer Bredero toen tot Klép(to)pierre nu — ook nog eens de eerste viool spelen: een foeilelijk allegaartje.

 7. Koel Hoofd

  @Scherpschutter, je bent de auto’s vergeten 😀

 8. R

  Over die glazen wand die voorkomt dat je vanaf het tramplatform zó naar de binnenstad kan lopen: daar is superveel ruimte om een voetgangersoversteekplaat te maken, gelijk aan hoe het tramplein voor Amsterdam Centraal is ingericht. Nu alles is uitgevoerd snap ik serieus niet hoe die glazen wand verkocht kon worden als ‘goed voor de veiligheid’ als je daarmee zóveel mensen dwingt een in de spits toch al overvol station te betreden. Sowieso nu met corona lijkt het mij logisch dat die glazen wand minimaal voor de duur van corona verwijderd zal worden; zo voorkom je onnodig gebruik van het stationsgebouw.

 9. Hetty

  Erwin, de foto is een foto van de werkelijkheid, en geen tekening, hoe het gaat worden. . Wat op de foto water lijkt, is in werkelijkheid het groengeverfde wegdek. Ook de bouwhekken zijn nog te zien.
  Steve, U heeft groot gelijk. er is blijkbaar alleen aan de vitalen in de samenleving gedacht. De mindervaliden hebben het nakijken. Het taxiplateau vond ik ideaal, want vlakbij het station uit de taxi stappen, je kon nog een frietje meepakken als je daar zin in had, en dan hups, was je al op het station. Ook wat de zitgelegenheden op het station en op de perrons betreft. het zijn er te weinig, en liggen veel te ver weg, met name op de perrons. En je waait weg op de perrons, want er zijn geen overdekte wachtruimten meer. NS, doe hier iets aan.

 10. Ties

  Hetty, dat was het gister nog wel. Misschien dat de artist-impression nog niet corona-proof was……?

 11. D.

  Klinkt als een plek waar je niet wilt komen.

  Wat echt groen erbij zou fijn zijn. Geeft ook wat verkoeling in de zomer en verhoogt de leefbaarheid in de stad.

 12. Karla

  Oeh, dit vind ik altijd erg eng: “De nieuwe groene hoek wordt een plek die voetgangers, fietsers en auto’s samen delen”. Meestal is de voetganger dan het haasje…

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).