Werkzaamheden aan Wittevrouwenstraat starten volgende week: afsluiting voor auto’s en fietsers Werkzaamheden aan Wittevrouwenstraat starten volgende week: afsluiting voor auto’s en fietsers

Werkzaamheden aan Wittevrouwenstraat starten volgende week: afsluiting voor auto’s en fietsers

Werkzaamheden aan Wittevrouwenstraat starten volgende week: afsluiting voor auto’s en fietsers
Bron: Google Streetview
De herinrichting van de Wittevrouwenstraat start volgende week vanaf 1 september en zal in de derde week van oktober klaar zijn. Er komt onder meer een bredere stoep, meer groen en nieuwe verlichting. Tijdens de werkzaamheden is de straat afgesloten voor auto’s en fietsers.

De herinrichting van de Wittevrouwenstraat start volgende week vanaf 1 september en zal in de derde week van oktober klaar zijn. Er komt onder meer een bredere stoep, meer groen en nieuwe verlichting. Tijdens de werkzaamheden is de straat afgesloten voor auto’s en fietsers.

De aanpassingen aan de Wittevrouwenstraat maken deel uit van de herinrichting van een deel van de binnenstad, waaronder de Voorstraat. Daar vinden sinds 6 mei dit jaar al werkzaamheden plaats.

In beide straten is er na de herinrichting meer ruimte voor fietsers en voetgangers. Zo worden de stoepen verbreed en komt er een lange rode fietsstraat vanaf de kruising Voorstraat – Neude tot aan de kruising Wittevrouwenbrug – Wittevrouwensingel. Ook worden de autoparkeerplaatsen verminderd en komen er meer fietsparkeerplaatsen. Verder komen er bomen bij in zowel de Wittevrouwenstraat als de Voorstraat en komt er nieuwe verlichting.

Tekst gaat verder onder afbeelding

De werkzaamheden in de Voorstraat

Looppaden

Volgende week op 1 september vervangt Vitens eerst de waterleiding in de Wittevrouwenstraat en daarna begint de herinrichting. Woningen, winkels en horecazaken blijven bereikbaar via looppaden, maar voor ander verkeer is de straat tot de derde week van oktober niet bereikbaar.

Eind 2020

Aan de Voorstraat is inmiddels al drie maanden gewerkt en het deel tot aan de Plompetorengracht is al voor een groot deel klaar. Op het moment worden de nieuwe fietsvoorzieningen en prullenbakken geplaatst. In de week van 1 september wordt de onderlaag van het asfalt aangebracht tussen de Driftbrug en de Neude. Als alles volgens de planning van de gemeente goed verloopt, duren de werkzaamheden tot eind 2020.

Gekoppelde berichten

4 Reacties

Reageren
 1. Chef_P

  Superfijn dat bepaalde wijken en straten worden verfraaid!
  Wel erg jammer dat één van de straten die er het hardst aan toe is opgeknapt te worden steeds maar op de wachtlijst blijft staan: de Amsterdamsestraatweg is aan het verpauperen voor wat betreft de inrichting.
  Het zou prijzenswaardig zijn wanneer ook voor Noord-West een serieus budget wordt vrijgemaakt, en actie wordt ondernomen om van deze wijk een mooie wijk te maken!

 2. EinUtrechter

  Waar dit gebied volgens mij het hardst aan toe is, is een beperking van het autoverkeer naar de 2 coffeeshops in deze buurt.

  In de avonden is 50% van het autoverkeer puur voor deze coffeeshops (Voorstraat/Breedstraat en omgeving). Men rijdt soms asociaal gevaarlijk, vaak met luide muziek, vaak zijn het oudere auto’s die de terrassen trakteren op een ongefilterde dieselwalm.

  Zodra straks de stoepranden uit de straat zijn en het meer één niveau wordt (neem aan dat men dat aan het doen is nu) wordt het mogelijk nog gevaarlijker en wordt de kans nog groter dat er ineens een Volvo een terras op vliegt, wat vorig jaar al een keer gebeurd is…

  Waarom doet men hier maar niets aan? De coffeeshops doen hun best om het foutparkeren te beperken en slagen daar ook goed in, maar feit blijft dat het grote aantal auto’s gevaarlijk, hinderlijk en ongewenst is. Kom maar gewoon op de fiets of op een liefst elektrische scooter je spul halen!

 3. Erwin

  @chef_p: helemaal met je eens. Ook de adrlaarstraat/w van noortstraat kan al jaren een opknapbeurt gebruiken. Inderdaad is er alleen oog voor straten in het centrum…

 4. C.

  Is de Nagtegaalstraat al klaar? En de Voorstraat? Vast niet. Alles moet tegelijk openliggen!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).