Werkzaamheden laatste deel singel gaan beginnen: Utrechters mogen meedenken | De Utrechtse Internet Courant Werkzaamheden laatste deel singel gaan beginnen: Utrechters mogen meedenken | De Utrechtse Internet Courant

Werkzaamheden laatste deel singel gaan beginnen: Utrechters mogen meedenken

Werkzaamheden laatste deel singel gaan beginnen: Utrechters mogen meedenken
De huidige stand van zaken in de zogeheten Catharijnebak. Foto: Nienke Kamphuis / DUIC
In 2020 is de binnenstad van Utrecht eindelijk weer omsingeld. Bij de Mariaplaats en Hoog Catharijne moet alleen nog het laatste deel van de singel worden doorgetrokken. Utrechters mogen hier over mee denken.

In 2020 is de binnenstad van Utrecht eindelijk weer omsingeld. Bij de Mariaplaats en Hoog Catharijne moet alleen nog het laatste deel van de singel worden doorgetrokken. Utrechters mogen hier over mee denken.

Dat heeft de gemeente laten weten. In april gaat gestart worden met het maken van het ontwerp voor de singel tussen de Mariaplaats en het Willemsplantsoen. Dan beginnen ook de eerste voorbereidende werkzaamheden. Er worden dertien bomen, die nu op de plek van de toekomstige singel staan, voorbereid om te worden verplant. Daarnaast wordt dit jaar al een tijdelijk fietspad aangelegd langs de Catharijnesingel.

Tussenuitslag

Zaterdag 8 april is de eerste van meerdere bijeenkomsten met bewoners in de vorm van een rondwandeling langs dit deel van de singel. Dan is er ook ruimte om kennis te maken met wat hier kan en mag.

In de stappen daarna worden wensen en aandachtspunten opgehaald en maakt een ontwerpbureau samen met een groep betrokkenen het ontwerp. De stad krijgt hiervan een tussenuitslag. Als de gemeenteraad hiermee akkoord is, kan nog dit jaar een aannemer worden geselecteerd.

De aannemer sloopt vervolgens eerst het bestaande verkeersviaduct en de verkeersbak. Daarna gaat deze aan de slag met de aanleg van het water, de oevers en de wegen. Begin 2018 start het echte werk dat eind 2019 moet zijn afgerond.

Aanwaaien

Tijdens het meedenken met de gemeente wordt er rekening gehouden met zaken als vaardiepte, vaarbreedte, groen, geschiedenis, fietspaden, plek voor vogels en vlinders, geld, rijbanen en natuurlijk de wensen van de mensen in de stad.

Voor de eerste wandeling op 8 april hoef je je niet aan te melden. Men kan ‘gewoon komen aanwaaien’ op de hoek van de Mariaplaats en de Catharijnesingel.

Gekoppelde berichten

8 Reacties

Reageren
  1. cas

    hahahaha meedenken…. dat komt mij bekend voor… wassen neus! kunnen ze niet

  2. herman

    Zo moeilijk is dit stukje niet meer, water wat bomen overs en een brug.

    Leuk dat de bevolking hierover mag meedenken, maar waar het echt ergens om ging, de betonnen kolos HC 2.0, die is doorgeduwd zonder te luisteren.

  3. m. jan

    Kan het wat sneller? Ik wacht al een eeuwigheid totdat Utrecht haar megafout van de vorige eeuw aan het herstellen is.

  4. Jan-Kees Verschuure

    Aan de zuidzijde (rond Moreelsepark) kan en moet het groener, met grastaluds

  5. Jan scherjon

    Zeker net zo als die enquête over een groen HC, ze hebben ons gewoon belazerd !
    Wat een lariekoek !

  6. VoordorpPaul

    …Tijdens het meedenken met de gemeente wordt er rekening gehouden met zaken als vaardiepte, vaarbreedte, groen, geschiedenis, fietspaden, plek voor vogels en vlinders, geld, rijbanen en natuurlijk de wensen van de mensen in de stad…..

    ….en op een andere vel staat de rest van de tekst….en zeer natuurlijk de uitdrukkelijke wensen van het College van B&W en de Vastgoedmaffia die zowiezo doorgedrukt worden

  7. Katja

    Kijk gewoon naar oude foto’s, zo moeilijk is dat toch niet ?

  8. Cico

    Meedenken? Lijkt me duidelijk: Utrechters willen meer groen, geen betonnen kolossen. Hooguit wat verhuurbare paviljoens voor horeca of kleine ondernemers in parkachtige omgeving dat aansluit bij het 19e-eeuwse Singelpark. Zicht op Hoog Catharijne geheel afschermen met hoge bomen aub.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).