Werkzaamheden rond Utrecht Centraal verlopen volgens schema - De Utrechtse Internet Courant Werkzaamheden rond Utrecht Centraal verlopen volgens schema - De Utrechtse Internet Courant

Werkzaamheden rond Utrecht Centraal verlopen volgens schema

Werkzaamheden rond Utrecht Centraal verlopen volgens schema

De spoorvernieuwing bij Utrecht verloopt volgens planning. Dat laat een woordvoerder van ProRail weten. Zoals het er nu uitziet kunnen maandagochtend alle treinen weer rijden. Zondagmiddag wordt hier definitief uitsluitsel over gegeven.

Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de bovenleidingen en seinen. Na het weekend liggen er drie spiksplinternieuwe sporen aan de noordkant van Utrecht. Dit najaar wordt er nog 6 weekenden aan het spoor rond Utrecht gewerkt.

De afgelopen weken is er met 400 man personeel gewerkt om de ‘spaghetti aan sporen’ rond Utrecht Centraal te ‘ontwarren’. Om deze klus te klaren trok het Rijk 270 miljoen euro uit de kast.

Doordat Utrecht Centraal het drukste station van Nederland is en het aantal reizigers dat op-, uit- of overstapt, snel groeit is het nodig om spoorknooppunt Utrecht klaar te maken voor de toekomst. ProRail moet dan ook ruimte maken voor meer treinen. Tot maandag 18 augustus wordt hier aan gewerkt

DUIC vloog afgelopen week al met de helikopter over het gebied om de ontwikkelingen te volgen.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).