Werkzaamheden Tolsteegsingel waren niet te combineren | De Utrechtse Internet Courant Werkzaamheden Tolsteegsingel waren niet te combineren | De Utrechtse Internet Courant

Werkzaamheden Tolsteegsingel waren niet te combineren

Werkzaamheden Tolsteegsingel waren niet te combineren
De Tolsteegsingel is afgesloten tot in december.
Verbazing bij veel gebruikers van de Tolsteegsingel, de straat gaat in één richting weer voor maanden dicht. Minder dan een jaar geleden was de singel ook al ruim twee maanden dicht. En de jaren daarvoor gebeurde dit ook vaker. De vraag die leeft: kan dit niet effectiever?

Verbazing bij veel gebruikers van de Tolsteegsingel, de straat gaat in één richting weer voor maanden dicht. Minder dan een jaar geleden was de singel ook al ruim twee maanden dicht. En de jaren daarvoor gebeurde dit ook vaker. De vraag die leeft: kan dit niet effectiever?

De Tolsteegsingel is vanaf de Maliebaan richting de Venuslaan de komende maanden afgesloten. In december kan er weer volledig gebruikt worden gemaakt van de weg.

Voorgaande jaren is de weg vaker dicht geweest. In september vorig jaar ging de Tolsteegsingel nog voor ruim twee maanden dicht. Ook in de jaren daarvoor ging de weg dicht.

Deze werkzaamheden waren allemaal het gevolg van de herinrichting die in 2016 uitgevoerd werd. Toen is de straat aangepakt, zo werd een gedeelte van het asfalt verwijderd en kwamen er klinkers terug. Dit verzakte alleen steeds. Daarom moest de straat later weer dicht vanwege herstelwerkzaamheden.

Eneco

De werkzaamheden die nu uitgevoerd gaan worden hebben niks met de weg te maken. De klinkers blijven gewoon liggen. De werkzaamheden zijn in de berm langs de weg. Eneco gaat een warmtetransportleiding aanleggen. De weg is nodig als werkterrein. Daarom is de straat in één richting afgesloten.

De gemeente laat weten dat ze twee keer per jaar de komende werkzaamheden afstemmen met nutsbedrijven, om zaken indien mogelijk te combineren. Dat was met deze, en de eerdere herstelwerkzaamheden, dus geen optie.

Gekoppelde berichten

16 Reacties

Reageren
 1. Vincent

  Ik ben geen ervaringsdeskundige maar een warmte transportleiding in de berm waar talloze bomen staan? Hoe gaat het met de wortels van deze bomen? Of gaan we over een paar jaar de bomen kappen omdat ze het loodje hebben gelegd ivm wortelschade.
  Zware graafmachines, bouwkeet, vrachtwagens in de berm, ga maar door.
  Zit onze groen links brigade op vakantie, dat ze dit goed vinden?

 2. Gerard Brugmans

  Zo’n warmtetransportleiding wordt echt niet op een achternamiddag bedacht, dat wist Eneco al heel lang, dus ook toen er onlangs meerdere malen uitvoerig aan de Tolsteegsingel gewerkt werd. Maar gemeente, nutsbedrijven en hun aannemers gaan bij hun planning helemaal niet uit van de klant (burgers, weggebruikers) maar van hun eigen agenda. Deze straat steeds weer opnieuw afsluiten is een goed voorbeeld van de arrogante, onverschillige houding van deze organisaties. Als de doelstelling zou zijn om zo min mogelijk hinder te veroorzaken was een efficiënte, gecombineerde werkuitvoering natuurlijk best wel mogelijk geweest, ook (of juist) als Eneco niet in de straat zelf moet zijn. Is helemaal niet zo ingewikkeld, maak een meerjarenplanning waar iedereen zijn werkzaamheden vooraf voor kan aanmelden en dan een tijdvak toegewezen krijgt. Maar ja, dan moet je dus wel klantgericht en flexibel willen zijn…

 3. Ties

  Nou, zo zie je maar weer dat de soep niet zo heet gegeten wordt als dat ie wordt opgediend. @duic. Graag dus eerst af laten koelen voor het opdienen…….

 4. Utrechter

  Ah een warmtransportleiding. Het begin van de energietransitie waardoor je straks afscheid mag nemen van je eigen cv-ketel en een dure stadsverwarming à honderden euro’s per maand daarvoor terugkrijgt. Op de Vleutenseweg is het nu ook al maanden lang feest met verbouwingen.

 5. Robert

  Juist. Dit soort zaken combineren is een kwestie van willen, niet van kunnen.

 6. Katja

  Een warmtetransportleiding in de berm ? Waarom niet onder het trottoir ?

 7. Herman

  Wie is nu on gebreke?
  Heeft de Eneco niet tijdje vooruit kunnen kijken?
  Of heeft de gemeente niet goed opgelet?

  Aantrekkelijk om de gemeente automatisch de schuld te geven, naar dat is niet per definitie waar.

 8. Trammalantje

  Schandalig warmte transport van uneco dit is een meerjaren planning. Er is vast niet gecomuniseerd wand niemand moet dit willen .je ziet het zo vaak.mooie nieuwe fietspaden die na asfalteren binnen 2 weken ( zie fietspad langs sterrenwijk )alweer op meerdere plekken zijn opengebroken. En dan nog de reparaties die op ze, boerenvluitjes vorden uitgevoerd. .

 9. Sander

  Geloof me. Eneco had dit graag gecombineerd. Nu draaien ze alleen voor de kosten op. Hadden ze het gecombineerd dan waren de kosten verdeeld.

 10. Kees Truijens

  @Utrechter
  Realiseer je dat je toch van het gas af zult moeten. Je kunt dan kiezen voor electrisch of stadsverwarming.

 11. Marcel 59

  @ Gerard Brugmans: Op zich heb je helemaal gelijk als je de opstelling van de gemeente en nutsbedrijven als arrogant omschrijft in deze kwestie. Toch wil nog de volgende punten meegeven: Eneco is voor zo’n transportleiding minimaal twee jaar bezig met het plannen, overleg met de gemeente en de bijhorende vergunningaanvraag. De gemeente zelf kijkt, zoals gesteld maar een half jaar vooruit. Bovendien is er geen partij, die zo vaak zijn planningen verandert als diezelfde gemeente.

 12. BramD

  @Kees: of waterstof gas i.p.v. aardgas.

  Ik ben benieuwd of de bomen het zullen overleven.
  Er is trouwens al eens eerder geprobeerd om ze om zeep te helpen toen Ziggo de leidingen aanlegde.

 13. Ties

  Die verbazing was vooral te danken aan het ontbreken in het vorige bericht of de straat opengebroken ging worden of niet.

 14. Wim

  Tja bereid je voor op de energietransitid dan gaan alle straten open.
  Willen we dat??

 15. Greet

  Je kan hem ook in de singel leggen dan ben je met een uurtje klaar

 16. Anne Marie ten Berge

  “Werkzaamheden waren niet te combineren”. “12,5 Miljoen niet terug te vinden bij de aanleg van de Uithof lijn” ” Deze sluiting, ontruiming, is noodzakelijk” “Dat er een auto een woning binnenreed op de Neckardreef was niet te voorkomen Wie gelooft nog de leugens van de Gemeente Utrecht ? Ik niet. En nu weer die warmte transport leidingen. van ENECO ? Omdat dit niet eerder uit onderhandeld kon worden ? Ik geloof er geen barst van. Maar nu weet ik wel waarom de Tolsteegsingel en de Maliesingel 4 meter versmald zijn tijdens de ‘herinrichting’ door in de berm van de weg een wandelpad aan te leggen. In dat pad wordt nu een loopgraaf uit gegraven voor de aanleg van ENECO leidingen. Helaas zal @ Vincent gelijk krijgen. De wortels van de bomen langs de weg worden onherstelbaar beschadigd. Over enkele jaren zal de kap van die bomen weer als ‘noodzakelijk’ door onze strot geduwd worden..

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).