Wethouder Eerenberg legt na vijftien jaar herinrichting symbolische laatste steen in Catharijnesingel in Utrecht Wethouder Eerenberg legt na vijftien jaar herinrichting symbolische laatste steen in Catharijnesingel in Utrecht

Wethouder Eerenberg legt na vijftien jaar herinrichting symbolische laatste steen in Catharijnesingel in Utrecht

Wethouder Eerenberg legt na vijftien jaar herinrichting symbolische laatste steen in Catharijnesingel in Utrecht
Na jaren is de de hele herinrichting van de openbare ruimte langs de Catharijnesingel dan bijna af. Naar verwachting is de straat langs de singel vrijdag 17 maart vanaf 16.00 uur weer volledig open voor auto’s. Wethouder Eelco Eerenberg legde vrijdag symbolisch de laatste steen. Eerder was het plan dat de herinrichting in 2022 zou worden afgerond, maar in januari werd bekend dat dit werd uitgesteld naar maart 2023. 

Na jaren is de de hele herinrichting van de openbare ruimte langs de Catharijnesingel dan bijna af. Naar verwachting is de straat langs de singel vrijdag 17 maart vanaf 16.00 uur weer volledig open voor auto’s. Wethouder Eelco Eerenberg legde vrijdag symbolisch de laatste steen. Eerder was het plan dat de herinrichting in 2022 zou worden afgerond, maar in januari werd bekend dat dit werd uitgesteld naar maart 2023. 

De laatste stenen bij het kruispunt bij de Marga Klompébrug en het Moreelsepark worden gelegd. Daarna is het project, dat zo’n vijftien jaar duurde, afgerond. Wethouder Eerenberg legde daarom, samen met Johan, de projectleider bij wegenbouwbedrijf D. van der Steen, de laatste steen. 

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Johan is sinds 2014 betrokken bij het project, eerst als werkvoorbereider en later als projectleider. “De weersomstandigheden spelen een belangrijke rol bij de werkzaamheden. Vorig jaar januari hadden we bijvoorbeeld te maken met extreme vorst. Hierdoor liep het werk uit”, aldus de projectleider. “Ook werd er gedurende de herinrichting gekeken naar de archeologie in de grond, maar er zijn geen ‘spannende’ vondsten gedaan.” 

Sophie is omgevingsmanager bij het bouwbedrijf en sinds drie jaar betrokken bij de herinrichting van de singel. “Wat ooit op de tekentafel is begonnen, dat is er nu”, vertelt ze. “Ik nam wekelijks een kijkje bij het project. Ik ga de plek wel een beetje missen hoor.” 

Groener

Eerder dit jaar werden er zestien bomen geplant aan de Catharijnesingel, onderdeel van de herinrichting. De bomen moeten er voor zorgen dat de singel er een stuk groener bij staat. 

Gekoppelde berichten

12 Reacties

Reageren
 1. Rutger

  Ie enorm verbeterd en mooi geworden. Nu t laatste stuk Singel tot Ledig Erf ook aanpakken.

 2. JdV

  Afgerond? Wie wil er een weddenschap voor de datum waarop de singel nu weer opnieuw op de schop gaat. Ik zeg zelf binnen 18 maanden. Tenslotte is verbouwen en daarna wederom openbreken de standaard-aanpak als het om Utrechtse straten gaat.

 3. Herman

  Zo mooi geworden super!

 4. Ab

  Ben wel benieuwd hoe het nu gaat met de vleermuizen, hebben ze de weg terug gevonden nu de bomen permanent geplaatst zijn? En keren de gierzwaluwen terug in de nestkasten? ( https://www.duic.nl/algemeen/300-000-euro-aan-nestkasten-maar-nog-geen-vogel-te-zien-bij-gebouw-aan-rijnkade/ ) Ik ben eigenlijk ook wel benieuwd hoe het staat met de vleermuizen bij het Moxy hotel ( https://www.duic.nl/algemeen/ook-vleermuizen-en-vogels-welkom-bij-moxy-hotel-op-rotsoord/ )

 5. Wim

  @JdV
  Kan je ook. Eens een positieve reactie geven op zon project
  Als jij iets van projecten snapt zou je moeten weten dat er altyd verassingen zijn en dus herplanning nodig is.
  Er is toch maar een mooie Singel gemaakt.

 6. Tovi

  Nu de verlichting nog, mooie lantaarns, maar het zou het veilig gevoel aanzienlijk verbeteren als ze des avonds ook branden. Al een week geen verlichting.

 7. Pee

  Werd wel tijd ook dat die bouwput weg gaat.

 8. Wies

  Mooi geworden!

 9. Adriaan

  Ja het is mooi geworden.
  Ook wat te mekkeren hoor.

  De kleur van de lantaarnpalen langs de Catharijnesingel is te licht.

  De afstand tussen bomenrij en lantaarnpaal op het laatste stuk, bij SHV, gaat over 10 jaar problemen geven: de bomen zijn dan nog niet zo groot dat je ze op kunt snoeien en gaan dan wel voor de lantaarnpalen hangen…..
  En dan zwijg ik over een boomplanter die niet direct na planten water geeft. dat is uit den boze. Je moet de grond uitstekend rond de wortels spoelen, wil je minimale kans op uitval hebben. Ik heb heel wat bomen geplant met nul uitval, 10% is de norm.

  En de manier van planten in het Zocherpark, zou Zocher in zijn graf doen omdraaien. Wie bedenkt even plantaantallen, lijnen tussen aanplant die evenwijdig lopen aan paden, wegen of vaarwegen? Daar is overduidelijk iets wezenlijks aan Zocher gemist! Vast weer een adviesbureau…. Oneven aantallen, nergens evenwijdig aan etc…., dat is landschapsarchitect Zocher!

  Ben blij dat ik de gemeente wist te overtuigen om de platanen ram langs de oostkant van de Catharijnebak gewoon te verplanten. Volgens een adviseur zou dat kansloos zijn…… Gewoon kluit beetje fatsoeneren, een goed plantgat met goede grond en vooral goed water geven.

 10. F

  Misschien een wat te gesplitste viering na eerdere events rond De Singel, maar dit lijkt wel weer een heel erg bescheiden feestje?

 11. Marcel de Korte

  @ Wim: Verassingen? Worden er bomen in de hens gestoken. Zeurpieten? Of domoren? Wie Wim? Wie?

 12. Wim

  @ Adriaan
  Ja jammer, die stijlbreuk met de rest van het park slaat nergens op. Net als die singelversmalling ter hoogte van het Willemsplantsoen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).