Wethouder Klaas Verschuure roept Utrechters op om horeca te steunen in aanloop naar Koningsdag | De Utrechtse Internet Courant Wethouder Klaas Verschuure roept Utrechters op om horeca te steunen in aanloop naar Koningsdag | De Utrechtse Internet Courant

Wethouder Klaas Verschuure roept Utrechters op om horeca te steunen in aanloop naar Koningsdag

Wethouder Klaas Verschuure roept Utrechters op om horeca te steunen in aanloop naar Koningsdag
Wethouder Klaas Verschuure roept Utrechters op om de lokale horeca te steunen in aanloop naar Koningsdag. Horecazaken lopen op 26 en 27 april veel omzet mis vanwege de sluiting door het coronavirus.

Wethouder Klaas Verschuure roept Utrechters op om de lokale horeca te steunen in aanloop naar Koningsdag. Horecazaken lopen op 26 en 27 april veel omzet mis vanwege de sluiting door het coronavirus.

De Utrechtse horeca zou op 26 en 27 april in het teken staan van Koningsnacht, Koningsdag en de jaarlijkse vrijmarkt, evenementen die in de horeca normaal gesproken voor veel omzet zorgen. Die evenementen zijn vanwege de coronamaatregelen allemaal afgelast en veel horecazaken zijn gesloten, waardoor ze inkomsten mislopen.

Wethouder Klaas Verschuure roept Utrechters nu op om de lokale horeca te steunen.“Heel veel inwoners en ondernemers hebben zich verheugd op de feestelijkheden rond Koningsdag. Tegelijkertijd zal iedereen begrijpen dat dit jaar de vrijmarkt, Koningsnacht en Koningsdag anders zijn dan normaal. Onze Utrechtse horecaondernemers lopen daardoor inkomsten mis, terwijl ze het toch al zwaar hebben in deze corona-tijd. Ik zou daarom alle Utrechters willen oproepen om de horeca in Utrecht te helpen.”

Waardebon

Een van de manieren om horecazaken te steunen, is via Help de Horeca, een initiatief van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en een groot aantal horecapartners. Mensen kunnen via een website een waardebon kopen bij een horecagelegenheid naar keuze.

Op die manier hebben cafés en restaurants toch wat inkomsten om hun vaste lasten te kunnen betalen. De waardebon kan vervolgens worden ingewisseld als de horecazaken hun de deuren weer kunnen openen. 150 Utrechtse horecazaken doen mee aan het initiatief.

19 Reacties

Reageren
 1. MJPD

  “Mensen kunnen via een website een waardebon kopen bij een horecagelegenheid naar keuze.”

  Vervolgens gaat deze horecagelegenheid naar keuze mogelijk in de toekomst failliet. Daar zit je dan met je tegoedbon… Met de stijgende woekerprijzen voor een biertje op het terras is de horeca eigenlijk al genoeg gesteund de afgelopen jaren.

  “Onze Utrechtse horecaondernemers lopen daardoor inkomsten mis, terwijl ze het toch al zwaar hebben in deze corona-tijd.”

  Horecaondernemers hebben het uiteraard zwaar omdat zij inkomsten mislopen. Meer is het niet. We moeten het ook niet zieliger gaan maken dan dat het niet is, Klaas Verschuure…

 2. Stadsie waor

  Wat zou het fijn zijn als wethouder verschuure zich ook eens druk maakte om zaken in Utrecht die al jaren
  Geld tekort komen
  Schuldhulp
  Jeugdzorg
  Daklozen
  Woningnood

 3. Scherpschutter

  Uitstekend idee, Klaas.

  Daarnaast zou ik Klaas Verschuure ook willen oproepen om de horecaondernemers te steunen door dit jaar geen enkele belasting te heffen. Nul. Vast en zeker dat hij ergens nog wel een vetrandje van zijn eigen organisatie kan trimmen om dit verlies aan ‘inkomsten’ (of buit, zo u wenst) te compenseren.

 4. Massegast

  Een heel goed initiatief voor onze Utrechtse horeca, deze website! Steunen!

 5. Don

  En ik roep wethouder Verschuren op om de WOZ en parkeerbelasting te verlagen. Dit te compenseren met onzinnige uitgaven zoals het mozaïek op het Vredenburg en aanverwante zaken. Dan komt het met de horeca vast ook wel goed.

 6. Karla

  Waarom alleen de horeca? Alle ondernemers krijgen klappen momenteel. Als wethouder van o.a. economie mag je niet discrimineren.

 7. Binnenstadbewoner

  @mjpd, ooit over nagedacht dat de hoge prijzen in de horeca te danken zijn aan de pandeigenaren de brouwerijen en de overheid (accijns). De marges in de horeca zijn zeer klein. De horeca is hierdoor inderdaad wel te duur ja

 8. trol

  MJPD…jij hoeft niet mee te doen he!. En stadsie Woar…ook jij hoeft niet mee te doen, maar je kan wel op andere manieren iets betekenen door geld/steun te geven aan al die onderwerpen die je noemt…Kom op wees solidair…of moet de overheid alles voor je doen? neem een dakloze in huis, betaal iemands schuld…je kan het!!

 9. Jolanda

  je verwacht het niet van de pretpartij…
  Utrecht is prachtig zonder overgewaardeerde en veel te dure horeca. Mijn eigen koffie is lekkerder en mn tuinstoel is heerlijk in de zon. 😜
  Het zou chiquer zijn om je druk te maken om zaken als
  Ouderenzorg en zorg in zn algemeen
  Daklozen
  Woningnood

 10. Gerard Brugmans

  Klaas heeft dezer dagen de belangrijkste zaken goed op een rijtje: eerst vindt hij het jammer dat de Vuelta niet naar Utrecht komt en hij roept ons op om de horeca te steunen. Kan iemand die man misschien even bijpraten over wat er gaande is in ons land?

 11. Erwin

  @Jolanda: blijf jij lekker thuis koffie drinken, ga ik lekker binnenkort weer bier drinken met m’n vrienden in de kroeg. Iedereen blij, live and let live 😁

 12. joost

  @ Erwin

  Ik zou eerst maar eens even de persconferentie vandaag afwachten, in plaats van praatjes uiten hier.

 13. Hans

  Het leed van de horeca snap ik. Klein en groot leed. Groot leed voor de kleine ondernemers, de beste en schappelijkste volgens mij. En klein voor die grote jongens met hun navenante prijzen. Daar zijn er heel wat van in het mooie Utrecht. De tijd van koffiehuis ‘De Kist’ aan de Zadelstraat ligt ver achter ons. Gemengde gevoelens stijgen in mij op bij lezing van de smeekbede van onze wethouder om tegoedbonnen bij de horeca aan te schaffen. Daarbij valt mij het gezegde ‘al te goed is buurmans gek’ zomaar bij te binnen. Over ‘te goed’ gesproken. Een voorbeeld van een ervaringsdeskundige:
  Vorig jaar dronk ik op een zonnige voorjaarsdag in het centrum van Utrecht een glas witte wijn. Dat was natuurlijk een heerlijk iets.
  Maar… ik had even niet opgelet, de kosten bedroegen … (zal ik straks onthullen) voor dit ene glaasje. Het was een gewoon glaasje, meer niet. En erg zuinig ingeschonken bovendien. Je kreeg er een zoutje bij om de dorstprikkel op te wekken. Dat wel. ‘Kan ik nog iets voor u inschenken?’ is het standaardriedeltje wat na tien minuten nippen op je afgevuurd wordt. Want je neemt een plaats in beslag. Daar hoort een tweede consumptie bij. En liefst nog een derde. Ik keek nu toch even op het bord wat schuin achter me hing, het bord met de prijzen. Het wijntje koste €7,50. Ik dankte beleefd voor het royale aanbod en na het niet onaanzienlijke bedrag gepind te hebben – je neemt manmoedig je verlies – stapte ik met een enigszins belazerd gevoel op m’n fiets. Je voelt je zo bedonderd en bedroefd klonken de dichtregels van Gerrit Komrij zaliger in mijn geestesoor. Waarom was dat ook al weer? Wat later, in de avondzon gebruikte ik nog een glas witte wijn. Ik ging er eens goed voor zitten. Kwam vermoedelijk uit diezelfde supermarktfles waaruit ik die middag een vingerhoedje van gebruikt had. Deze was er een van €2,99. De fles dan he, niet het glas. Goed gekoeld is dat best te doen. In eigen achtertuin overkomt je alsnog de gelukzaligheid die ook de horeca ons zegt te willen bieden. Er gaan wel 4 glazen uit zo’n fles met schroefdop. Tel uit je winst. Maarten ‘t Hart zei het ook al: als je rijk wilt worden mijd dan de horeca als de pest.

 14. isabelle

  @Klaas: Ik denk ook nog wel eens terug aan de enorme stukken appeltaart met slagroom, en warme chocolademelk uit De Kist. Daar zou je nu op de Oudegrachtgordel een driegangenmaaltijdprijs voor moeten betalen.

  Dat is dan het voordeel van zo’n langdurige crisis. Back to normal! Zelf koffie zetten en een fles goede wijn in de koelkast. En niet meer accepteren dat door onze horeca uit 1 fles wijn, 8 glazen geschonken wordt. In feite hebben we al jarenlang tegoedbonnen betaald….

 15. Yoshua

  Er staan op de website koffietentjes die helemaal niet gesloten zijn.
  In de Nachtegaalstraat is 30ml gewoon open maar bedelt wel om tegoedbonnen.
  Jammer dat er ondernemers tussen zitten die misbruik maken van de situatie.

  @Hans,
  Voor die € 7.50 koop je natuurlijk een wijntje maar ook een stukje belevenis.
  Mensen die vriendelijk een praatje met je maken en een glas voor je inschenken en dat ook nog eens bij je tafel komen brengen.
  En wat dacht je van al die mensen die je ziet lopen vanaf je plek op het terras.
  Dat zie je in je tuintje natuurlijk niet.
  Dat glas wijn kost maar €0.50 cent, je betaald €7.- voor de belevenis.
  Het is ruim een jaar geleden en je herinnerd deze belevenis nog alsof het gisteren was.
  Koopje toch.

 16. Koel Hoofd

  @Yoshua Jij hebt er dus €7 over om je een glas goedkope wijn te laten inschenken zodat je zelf niet naar de koelkast hoeft te lopen en voor jezelf een glas wijn in te schenken. Want die beleving van mensen kijken krijg je gratis op het moment dat je je huis verlaat.

 17. Binnenstadbewoner

  Een heel goed initiatief!

 18. Utregse horeca,,brhhh

  Hans,,,reageerder,,,,,geweldig stuk over de utregse horeca,,,,dus ook over wethouder verschuure

 19. Yoshua

  @koelhoofd.

  Ik ben geen wijnliefhebber maar ik laat bijvoorbeeld wel eens eten bereiden dat ik ter plekke nuttig voor een bedrag waar ik een week boodschappen van kan doen.
  Ik ga wel eens naar een concert terwijl ik natuurlijk thuis zelf ook een liedje kan zingen dat waarschijnlijk ongeveer ook zo klinkt in mijn belevenis.
  Voor de belevenis ga ik wel eens naar de bioscoop terwijl ik thuis gratis films kan kijken op YouTube.
  Ook bezoek ik soms verre landen voor de belevenis terwijl ik die natuurlijk gratis kan bekijken via Google maps en Earth.
  Denk dat jij mij wel een vreemde eend vindt die geld uitgeeft terwijl je het ook voor minder of zelfs gratis kan krijgen.
  Vermaak is best wel een vies woord, of niet Koelhoofd

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).