Wethouder Klein: ‘Vertrek van Kytopia zou super zonde zijn’ | De Utrechtse Internet Courant Wethouder Klein: ‘Vertrek van Kytopia zou super zonde zijn’ | De Utrechtse Internet Courant

Wethouder Klein: ‘Vertrek van Kytopia zou super zonde zijn’

Wethouder Klein: ‘Vertrek van Kytopia zou super zonde zijn’
Foto: DUIC
De kans dat Kytopia op korte termijn een nieuwe, permanente locatie zal vinden is heel klein. Dat kwam naar voren bij het vragenuurtje van de Utrechtse gemeenteraad van afgelopen donderdag. De gemeente zoekt samen met Kytopia naar een oplossing.

De kans dat Kytopia op korte termijn een nieuwe, permanente locatie zal vinden is heel klein. Dat kwam naar voren bij het vragenuurtje van de Utrechtse gemeenteraad van afgelopen donderdag. De gemeente zoekt samen met Kytopia naar een oplossing.

Tijdens het vragenuurtje stelde PvdA, mede namens D66, de SP, de PvdD, GroenLinks en Student & Starter, mondelinge vragen over een mogelijke nieuwe locatie voor Kytopia in Utrecht. Het creatieve muziekatelier van Colin Benders (alias Kyteman) is hard op zoek naar een nieuw onderkomen, omdat de sleutels van het huidige atelier aan de Oudegracht 245 op 31 maart ingeleverd dienen te worden. De zoektocht gaat echter zeer moeizaam, waardoor Kytopia dakloos dreigt te worden.

Een vertrek van Kytopia uit Utrecht zou volgens wethouder van Cultuur Anke Klein ‘super zonde’ zijn. “Wij zijn ons dan ook maximaal aan het inspannen om Kytopia te helpen in hun zoektocht”, liet Klein weten tijdens het vragenuurtje. Daarbij stipte ze aan dat er lange tijd onzekerheid is geweest over wat de zoekopdracht nou precies inhield. “Maar er zijn verschillende opties die verkend worden, en die Kytopia ook zal bezichtigen.” Over het eerdergenoemde leegstaande Pieter Baancentrum wilde de wethouder niets kwijt.

Niet aantrekkelijk genoeg

De afgelopen jaren hebben zich volgens Klein verschillende mogelijkheden voorgedaan voor Kytopia om te verhuizen naar een permanente locatie. Een van die locaties was de Havenloods in de Vrijhaven, waar nu SWK030 is gevestigd. Ook behoorden panden en kavels op het Berlijnplein en in het Werkspoorgebied tot de opties. Die locaties waren op dat moment echter niet aantrekkelijk genoeg voor Kytopia om te verhuizen.

De wethouder gaf aan al in gesprek te zijn met Kytopia over de situatie op korte en lange termijn, maar benadrukte ook dat het geen opdracht is van de gemeente om die huisvesting te organiseren. Daartoe is het college echter wel bereid.

5 Reacties

Reageren
 1. Harry

  Klinkt als een beetje over het paard getild vliegermannetje.

 2. wollie

  pieter baancentrum komt binnenkort vrij, genoeg goed geïsoleerde hokjes daar.

 3. Niek

  Hopelijk blijft er plek in 030 voor onze Kytopianen. Met een duurzame oplossing.

 4. bee

  .” Over het eerdergenoemde leegstaande Pieter Baancentrum wilde de wethouder niets kwijt.”
  dat komt omdat er in eerste instantie asielvluchtelingen in zouden komen.

 5. jos stelling

  Waar was Cultuur (Wethouder Klein) toen Tivoli/Oude Gracht in principe werd verkocht aan een projectontwikkelaar? Dit is toch een typisch cultuur-project?
  Lijkt me een leuke vraag voor een raadslid aan het college.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).