Wethouder Maarten van Ooijen vertrekt uit Utrecht en wordt staatssecretaris Wethouder Maarten van Ooijen vertrekt uit Utrecht en wordt staatssecretaris

Wethouder Maarten van Ooijen vertrekt uit Utrecht en wordt staatssecretaris

Wethouder Maarten van Ooijen vertrekt uit Utrecht en wordt staatssecretaris
Wethouder Maarten van Ooijen vertrekt bij de gemeente Utrecht en wordt staatssecretaris van Jeugdzorg en Preventie in het nieuwe kabinet Rutte IV. Dat is donderdagmiddag bekendgemaakt.

Wethouder Maarten van Ooijen vertrekt bij de gemeente Utrecht en wordt staatssecretaris van Jeugdzorg en Preventie in het nieuwe kabinet Rutte IV. Dat is donderdagmiddag bekendgemaakt.

Van Ooijen reageert op zijn vertrek uit Utrecht: “Ik heb me met al mijn vezels ingezet voor Utrecht. Nu krijg ik de mogelijkheid om mijn werk voort te zetten. Maar op een andere plek, met een andere verantwoordelijkheid. Dat beschouw ik als buitengewone grote verantwoordelijkheid. Ik ben de stad dankbaar voor alles dat zij mij de afgelopen jaren heeft gegeven.”

Van Ooijen werd in 2014 actief als gemeenteraadslid en fractievoorzitter voor de ChristenUnie. Na de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 werd hij wethouder in het huidige college van burgemeester en wethouders.

Het college van B&W is trots op zijn voordracht. “Met het vertrek van Maarten verliezen we een bevlogen wethouder die met passie werkte aan zijn portefeuille zorg, welzijn, asiel en sport. Wij wensen Maarten veel succes in de landelijke politiek. We zijn blij met de voordracht van Rachel Streefland als beoogd opvolger van Maarten en kijken uit naar de samenwerking.”

5 Reacties

Reageren
 1. J

  Wensen hem veel goed, weinig kwaad gedaan, wat dat betreft had Utrecht nog wel een paar staatssecretarissen in de aanbieding 😉

 2. jos stelling

  Utrechts bestuur is van oudsher een leuke opstap voor een politieke carrière.

 3. Frans

  Woont hij nu op Kanaleneiland?

 4. Bert

  CU in de landelijke politiek, altijd goed! Nuchter, geen poespas en beide benen op de grond!

 5. Wim Vreeswijk

  Beste Maarten. Ik weet of het jou bekend is maar Utrecht investeert nu al 80 tot 90 miljoen euro per jaar in de Utrechtse jeugdzorg terwijl dit nota bene in de 1e en laatste plaats een taak is voor de ouders. Ouders zijn bovendien ook nog eens financieel aansprakelijk voor het gedrag van hun kroost jonger dan 18 jaar. Dus ga eerst eens duidelijke afspraken maken met de betreffende ouders van deze, kennelijk opvoedbare kinderen !

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).