Wethouder Paulus Jansen: “In Utrecht worden krankzinnige prijzen gevraagd voor kamers” | De Utrechtse Internet Courant Wethouder Paulus Jansen: “In Utrecht worden krankzinnige prijzen gevraagd voor kamers” | De Utrechtse Internet Courant

Wethouder Paulus Jansen: “In Utrecht worden krankzinnige prijzen gevraagd voor kamers”

Wethouder Paulus Jansen: “In Utrecht worden krankzinnige prijzen gevraagd voor kamers”
Wethouder Paulus Jansen vindt dat er in Utrecht nog te vaak krankzinnige prijzen worden gevraagd voor kamers. Daarom is besloten om de aanpak van het Huurteam Utrecht te verbreden.

Wethouder Paulus Jansen vindt dat er in Utrecht nog te vaak krankzinnige prijzen worden gevraagd voor kamers. Daarom is besloten om de aanpak van het Huurteam Utrecht te verbreden.

Huurders van zelfstandige woningen van particuliere verhuurders kunnen vanaf dit najaar ook terecht bij het Huurteam Utrecht. Op verzoek van huurders controleert het Huurteam kamers op een te hoge huurprijs, achterstallig onderhoud en de kwaliteit van de kamer in relatie tot de huurprijs of het huurcontract. De huurders worden over mogelijke vervolgtrajecten geadviseerd en daarin begeleid, bijvoorbeeld bij het instellen van een procedure bij de huurcommissie.

Het Huurteam is sinds 2010 actief en wordt nu als proef uitgebreid. Deze pilot loopt nog tot eind dit jaar. Huurders die zich voor 2015 melden bij het Huurteam worden begeleid tot hun eventuele procedure is afgerond.

Wethouder Wonen Paulus Jansen: “In Utrecht worden nog te vaak krankzinnige prijzen gevraagd voor kamers. In de overvraagde huurwoningmarkt hebben niet alleen de kamerhuurders in Utrecht problemen. Ook de huurders van zelfstandige woningen in de particuliere sector ervaren knelpunten.”

Huisjesmelkers

Het Huurteam Utrecht moet ook bijdragen aan de aanpak van huisjesmelkers en heeft een meldpunt ongewenst verhuurgedrag. Hier kunnen kamerhuurders intimidaties of  bedreigingen van hun verhuurder melden. Zij krijgen hulp bij het doen van aangifte bij de politie. Het Huurteam werkt hiervoor samen met politie en verschillende gemeentelijke diensten.

7 Reacties

Reageren
 1. Sjors

  Paulus Jansen begrijpt er niet erg veel van zo te lezen.
  Er worden absoluut geen krankzinnige prijzen gevraagd die worden geboden.
  Kamer in de vogelenbuurt doet v.a € 375.- maar er wordt € 460.- geboden.
  Twee kamer bovenwoning in Lombok vraag was € 850.- is € 1125.- op geboden.
  Als verhuurder sta je machteloos met je rug tegen de muur je wordt als het ware gegijzeld door de huurder die met een forse verhoging komt aanzetten.
  Is ook niet gek als er gemiddeld 40 potentiële huurders op een kamer afkomen.
  De huurders die zijn het probleem dat er van die ”krankzinnige” huurprijzen worden betaald.

 2. [email protected]

  Er moeten veel meer kamers bij komen in Utrecht, dit kan alleen gerealiseerd worden met zgn container kamers, dus alsjeblieft Utrecht schiet eens op, plek zat zonder zeurkousen.

 3. Joep

  @Sjors wast zijn handen in onschuld. De verhuurder is het slachtoffer van deze gang van zaken. Het moet niet veel gekker worden. Nou Sjors, als je vind dat de huren te hoog worden, en geen dief wilt zijn van je eigen portemonnee, kun je ook éénmalig de hoogste prijs laten betalen om vervolgens de huur vast te stellen op de gevraagde huurprijs.

 4. Harald Zwagerman

  @Sjors Haha! Jij hebt een heel raar beeld van de werkelijkheid. “Als verhuurder sta je machteloos met je rug tegen de muur je wordt als het ware gegijzeld door de huurder die met een forse verhoging komt aanzetten.”

  Als potentiële huurder van een (studenten)kamer bied je over het algemeen niet op een kamer, maar wordt je gedwongen om 450 euro voor 8 vierkante meter te betalen. De huurder die met een forse verhoging komt aanzetten.. hoe durf je het te typen. Die ‘krankzinnige huurprijzen’ zijn de regel in Utrecht en het wordt tijd dat daar iets aan gedaan wordt.

 5. Hermans

  Zolang die Huurcommissie geen controles MAG uitvoeren bij SSH kamers is het een manke instantie.

 6. kraken

  ik zeg: ga kraken. Je betaalt dan meestal alleen gas, water en stroom. (soms na overleg met huis/pand-eigenaar, zelfs een lage (gebruiks-)vergoeding)
  En er staat miljoenen m2 aan kantoorruimte, en ook veel aan huizen/kamers leeg.
  Het kraakverbod heeft dat niet verminderd, wat al te verwachten was. Want van te voren kon een eigenaar, altijd de krakers er uit krijgen, als ie concrete plannen met het pand had. Heeft nog nooit een rechter zich tegen uit gesproken. Dus door het kraakverbod, heeft de vastgoedmaffia, en projectontwikkelaars, helemaal vrij spel voor hun vaak duistere praktijken gekregen.
  Als anti-kraker heb je nog minder rechten dan als kraker, en ook minder dan als huurder; daar niet aan beginnen dus!

 7. Paulus

  Hm, ik vraag veel te weinig huur voor mijn studio als ik het zo lees, dank voor de info!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).