Wethouder regelt woning voor stel dat ineens een kind kreeg | De Utrechtse Internet Courant Wethouder regelt woning voor stel dat ineens een kind kreeg | De Utrechtse Internet Courant

Wethouder regelt woning voor stel dat ineens een kind kreeg

Wethouder regelt woning voor stel dat ineens een kind kreeg
Het studentenstel dat afgelopen week ineens een kind kreeg heeft waarschijnlijk een woning waarin ze de ruimte hebben om een baby in op te voeden. Socius Wonen heeft een appartement over voor het stel nadat de wethouder Paulus Jansen belde. 

Het studentenstel dat afgelopen week ineens een kind kreeg heeft waarschijnlijk een woning waarin ze de ruimte hebben om een baby in op te voeden. Socius Wonen heeft een appartement over voor het stel nadat de wethouder Paulus Jansen belde. 

Het stel stond afgelopen week in het middelpunt van de belangstelling nadat moeder Frederique met buikklachten naar de dokter ging en tien uur later ineens met haar baby in haar armen zat.

“Het klopt dat de wethouder ons hierop attendeerde,” vertelt Pim Koot, directeur bij Socius Wonen. “Wij zijn in tegenstelling tot bijvoorbeeld Bo-Ex of Mitros een particulier bedrijf en mogen in principe zelf kiezen wie er in onze ruimtes komen wonen en hoeven ons niet te houden aan allerlei procedures. Daarom vroeg de wethouder of wij niet wat konden regelen voor het stel.”

Die plek had Socius in een oud verzorgingstehuis in Tuindorp-Oost. Dit leegstaande pand mag tijdelijk worden opgevuld door Socius en zodoende kon er op korte termijn snel een woning geregeld worden.

“Hier werken we natuurlijk graag aan mee,” zegt Koot. “Ze moeten nog wel komen kijken, maar de mogelijkheid is er in ieder geval.”

Gekoppelde berichten

7 Reacties

Reageren
 1. Willem

  Fijn zo’n wethouder… Ik denk dat er nog wel wat mensen op wachtlijsten zijn die graag geholpen willen worden door een telefoontje van de wethouder… De SP staat er weer mooi op.

 2. [email protected]

  Hartstikke goed voor dit jonge stel, maar beste Paulus van de SP, er zijn nog meer gevallen die bijzonder zijn, ga je daar ook fffffff voor bellen okeeeeee ouwe communist met zgn. rechtvaardigheidsgevoel.
  Ik wens dit jonge stel veel geluk met hun nieuwe woonruimte.

 3. Cris

  Tja, vreemd dat een wethouder zijn nek uit steekt terwijl er zoveel meer schrijnende gevallen zijn. Blij voor dit stel maar niet eens met de manier waarop. Kom in de krant dan krijg je een huis

 4. Hans Versnel

  Goed gedaan Paulus. Gelukkig dat een wethouder die bevoegdheid heeft en het gebeurt meer maar dan niet zo publiekelijk bekend gemaakt. Ga zo door.

 5. Sijbrand Stramrood

  Wat een gezeur hierboven. De wethouder doet wat hij kan, niemand wordt gepasseerd want geen officiële wachtlijst. Je moet ergens beginnen. Mag de wethouder dit stel niet helpen, omdat er ook andere gevallen zijn? Ik vind het een goeie actie.

 6. [email protected]

  @Hans Versnel 05 APRIL 2016 OM 12:22;
  Beste Hans, PAULUS MOET HELEMAAL NIET ZO DOORGAAN, want er zijn zat mensen die GEEN WOONRUIMTE HEBBEN, en wat gaat Paulus de SP boskabouter hieraan doen.
  Ik ben blij voor dit gezinnetje, maar er zijn schrijnende gevallen, en dat weet Paulus ook.
  Ik had meer verwacht van Paulus en de SP, maar ook die hebben niet veel betekent voor de Utrechtse Sociale woonruimte.

 7. Antoine

  Clientelisme in optima forma

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).