Wethouder welwillend over groot scherm in Utrecht bij finale WK: Nu nog een ondernemer | De Utrechtse Internet Courant Wethouder welwillend over groot scherm in Utrecht bij finale WK: Nu nog een ondernemer | De Utrechtse Internet Courant

Wethouder welwillend over groot scherm in Utrecht bij finale WK: Nu nog een ondernemer

Wethouder welwillend over groot scherm in Utrecht bij finale WK: Nu nog een ondernemer
De huldiging in Park Lepelenburg na het gewonnen EK. Foto: Bas van Setten / DUIC
De gemeente biedt ondernemers de mogelijkheid een aanvraag te doen om een groot scherm te plaatsen voor de WK finale aanstaande zondag voor vrouwen. Wethouder Klaas Verschuure zei dat tot vrijdag 13.00 uur er een mogelijkheid is voor ondernemers om een aanvraag in te dienen.

De gemeente biedt ondernemers de mogelijkheid een aanvraag te doen om een groot scherm te plaatsen voor de WK finale aanstaande zondag voor vrouwen. Wethouder Klaas Verschuure zei dat tot vrijdag 13.00 uur er een mogelijkheid is voor ondernemers om een aanvraag in te dienen.

Verschuure stelde in 2010 dezelfde soort vragen voor grote schermen tijdens de finale van het WK voetbal voor mannen – dat ging toen niet door in verband met de veiligheid – en kreeg de vragen nu van de PvdA en Student&Starter voorgelegd. Hij wil graag de mogelijkheid bieden voor een groot scherm, maar stelt wel dat de gemeente zelf geen schermen plaatst.

“We zullen samen met de hulpdiensten kijken of het veilig en feestelijk kan plaatsvinden als er een aanvraag binnenkomt. We zullen ons er in ieder geval maximaal voor inzetten”, aldus Verschuure.

De Nederlandse voetbalvrouwen behaalden woensdagavond na een zwaarbevochten zege de finale van het WK. Lau Bosse, Hester Assen (PvdA) en Tessa Sturkenboom (Student&Starter) vinden de prestatie het waard om te faciliteren dat zoveel mogelijk Utrechters de finale gezamenlijk kunnen kijken. “Niet in de laatste plaats omdat dit ook een waarde heeft voor het vrouwenvoetbal en voor de emancipatie binnen het voetbal.”

Vrijdag wordt duidelijk of er aanvragen zijn gedaan en of deze ook doorgang kunnen vinden.

8 Reacties

Reageren
 1. Binnenstadbewoner

  Yes op het stadhuisplein. Topplek voor een feestje. Ook gelijk de huldiging daar doen aub

 2. stadhuispleinbewoner

  Stadhuisplein is inderdaad een mooie sfeervolle plek. Weet alleen niet of Ubica en cafe de zaak te porren zijn.

 3. Gerben

  Parkeerterrein van de Jaarbeurs lijkt me wel een goede. Het voetbal is niet om aan te gluren.

 4. Kijk graag voetballen, maar wil het dan ook wel kunnen zien

  Stadhuisplein lijkt mij wat klein, maar Jaarbeursplein moet lukken toch, minimaal overlast voor anderen.
  kan Pathe gelijk een schermpje ophangen…

 5. Paul

  Jaarbeurs plein zou top zijn , lekker op de traptribune, iedereen heeft goed zicht !
  Ook niet te krap zoals stadhuispleintje..

 6. Anne Marie ten Berge

  Klaas Verschuren (D66) wethouder krijgt nu dezelfde vraag voorgelegd als hij in 2010 vroeg: Een groot scherm. Dat ging toen niet door in verband met de veiligheid. Dus de ham vraag is: Wat is er in 9 jaar veranderd dat het nu wél veilig zou kunnen ? Óf dat de ondernemer die het scherm aanvraagt opeens wél de politie mee krijgt om voor de veiligheid te zorgen ? D66 wéét dat er geen scherm kán komen maar willen toch als sympathiek overkomen als voorstanders van zo’n scherm. Het is net als de politie die zegt: Laat de liefhebbers maar op de schermen in de café’s gaan kijken die zijn daarvoor…Die hebben al een vergunning…

 7. Jos

  @ Anne Marie ten Berge

  Uw gezeur is allang weer ingehaald door de werkelijkheid.

  De schermen komen er gewoon op 2 pleinen.

  Ten aanzien van de veiligheid: wrouwenvoetbal trekt ander publiek. De mannelijke hooligans voelen zich te mannelijk om de boel te slopen en mensen te schoppen en slaan.

 8. Anne Marie ten Berge

  @ Jos, dus u vindt mij een zeurpiet ! Dat is nogal beledigend. Ik dacht dat DUIC beledigende taal niet toestond,

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).