Wijkraad Overvecht enthousiast over verbinding bewoners en asielzoekers | De Utrechtse Internet Courant Wijkraad Overvecht enthousiast over verbinding bewoners en asielzoekers | De Utrechtse Internet Courant

Wijkraad Overvecht enthousiast over verbinding bewoners en asielzoekers

Wijkraad Overvecht enthousiast over verbinding bewoners en asielzoekers
Het pand voor de opvang van vluchtelingen aan de Einsteindreef
De wijkraad van Overvecht heeft met enthousiasme gereageerd op de plannen van de gemeente over de tijdelijke opvang van asielzoekers aan de Einsteindreef dit najaar.

De wijkraad van Overvecht heeft met enthousiasme gereageerd op de plannen van de gemeente over de tijdelijke opvang van asielzoekers aan de Einsteindreef dit najaar.

In de ontvouwde plannen is een nadrukkelijke rol weggelegd voor wijkbewoners. De gemeente wil veel van de aangeboden activiteiten voor de asielzoekers die te maken hebben met ondernemerschap en taal, ook toegankelijk maken voor de wijkbewoners. Op die manier biedt de noodopvang ook iets voor de wijk Overvecht en moet er contact ontstaan tussen de wijkbewoners en de asielzoekers.

Er zijn plannen voor Engels taalonderwijs, zodat alle bewoners een gezamenlijke taal spreken. Ook krijgen ze trainingen ter kennismaking met ondernemerschap. De gemeente staat open voor nog meer initiatieven en zal naar de behoeften van de nieuwe bewoners vragen.

Gekoppelde berichten

5 Reacties

Reageren
 1. Malle Aggie, liefhebber van talen (behalve betalen)

  Engels is na afgelopen week helemaal niet meer aan de orde. We leven in Nederland

 2. Floris

  Wijkraad overvecht, wat een grap. Een witte, ouderenclub die denkt de hele wijk te vertegenwoordigen die voor grootste deel uit een cultureel- en leeftijds-diverse wijk bestaat….

 3. Ton van de Blaak

  Krijg ik ook van de gemeente een cursus Engels

 4. Anton

  Overvecht krijgt idd van alles: hoeren die ze in het centrum (Hardebollen) niet meer willen hebben, veel sociale huurwoningen met bijkomende problematiek, veel allochtonen met bijbehorende problematiek en nu dan gelukkig ook een allochtenopvang. Je begrijpt niet hoe het komt dat Overvecht zo’n goede naam heeft…
  Maar gelukkig mogen de buurtbewoners participeren bij de lessen Engels (p.s. we wonen in NederLand).

 5. Jasper Fastl

  @Floris,

  wij denken helemaal niet de hele wijk te vertegenwoordigen. We zijn geen volksvertegenwoordigers, slechts vrijblijvend adviseurs aan de gemeente. Niets meer, niets minder. En oud ben ik niet, wit wel.

  Zoals je weet hebben we negatief gereageerd op de plaatsing van de opvang in dit deel van de stad. Maar dat is een gelopen race, we hebben het nu slechts over de invulling. En de plannen die er nu liggen lijken ons de minst slechte.

  @Anton Ik deel je analyse over de stapeling van problemen in Overvecht. Wat betreft dat Engels: het gaat om mensen waarvan helemaal niet zeker is of ze wel in Nederland kunnen blijven, dan is Engels wel zo handig. Hebben ze er iig nog wat aan, ook als ze weer terug moeten.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).