Wijkraad wil tijdelijke invulling bouwkavels Leidsche Rijn Centrum | De Utrechtse Internet Courant Wijkraad wil tijdelijke invulling bouwkavels Leidsche Rijn Centrum | De Utrechtse Internet Courant

Wijkraad wil tijdelijke invulling bouwkavels Leidsche Rijn Centrum

Wijkraad wil tijdelijke invulling bouwkavels Leidsche Rijn Centrum
De Wijkraad Leidsche Rijn wil dat er iets gebeurd met de vele braakliggende bouwkavels die zijn bedoeld voor de ontwikkeling van Leidsche Rijn Centrum (LRC). Dit valt te lezen in een advies dat de wijkraad uitbracht aan het college van B&W.

De Wijkraad Leidsche Rijn wil dat er iets gebeurd met de vele braakliggende bouwkavels die zijn bedoeld voor de ontwikkeling van Leidsche Rijn Centrum (LRC). Dit valt te lezen in een advies dat de wijkraad uitbracht aan het college van B&W.

De tijdelijke inrichting en aankleding van de braakliggende kavels is in de ogen van de wijkraad hard nodig. “Het is belangrijk om een prettige omgeving te creëren waar
mensen graag komen, zich (sociaal) veilig voelen en tussen de verschillende functies kunnen bewegen in het centrum. Ook wanneer het gebied nog niet volledig is ontwikkeld, moet het aantrekkelijk zijn om te verblijven,” zegt voorzitter Roel Meeuwsen.

Vliegende start

De wijkraad adviseert dan ook om budget vrij te maken en invulling te geven aan tijdelijke inrichting van de later te ontwikkelen kavels en te investeren in de aankleding van het totale centrumgebied Leidsche Rijn. “Het succes van het centrum is afhankelijk van vele factoren en een valse start zou dit succes voor de lange termijn kunnen ondermijnen. Door de wijzigingen en verkleining van de centrumplannen en de ontwikkeling van de aangelegen functies zoals de bioscoop en de school die niet direct in of aan dit centrum liggen, is er behoefte aan veilige (loop)routes van en naar de verschillende functies. Zo is goede verlichting op fiets- en wandelpaden naar en in het centrum een prioriteit, moet het hekwerk in orde zijn en netjes aangekleed en moet er goed gekeken worden hoe op creatieve manier invulling kan worden gegeven aan de (nog) te ontwikkelen kavels.”

“Belangrijk is dat bij de inrichtingsplannen de bewoners en gebruikers gekend worden zodat het centrum een vliegende start krijgt en bewoners een centrum krijgen waar ze reeds jaren op wachten,” besluit Meeuwsen.

4 Reacties

Reageren
 1. Ronald

  Klinkt als een goed plan, dat heeft op Rotsoord ook goed gewerkt.

 2. Tom

  We zijn inmiddels al bijna twintig jaar verder en er zijn nog niet eens plannen voor gebouwen in het grootste gedeelte van LRC, alleen maar een stratenpatroon en ‘visies’. Wat ze nu aan het bouwen zijn is echt maar een schim van wat ooit het idee was, en neemt ook maar 20% van de ruimte in die gereserveerd is voor het centrum. Als ze voor tijdelijk gebruik van al die andere ruimte geen programma hebben zal het stuk centrum wat er dan wel staat al helemaal niet aantrekkelijk zijn, en komt die rest er ook nooit meer bij.
  Ik zou zeggen, leg er gewoon wat mooie grasmatten neer en we hebben een mooi tijdelijk park. Dat is nog eens iets waar mensen op af komen.
  Aan hekken en braakliggend terrein hebben we sowieso niks, want ik vraag me heel sterk af of die rest er überhaupt ooit nog wel komt. Dan kun je maar beter een mooie ‘tijdelijke’ invulling neergezet hebben.

 3. [email protected]

  Je zou op de kavels tijdelijke grootschalige AZC neer kunnen zetten, dat is wel zo goed voor de integratie mbt winkelen, ook goed voor de omzet, en je hebt dan ook bedrijvigheid.

 4. Hansp

  Wat is er eigenlijk aan de hand in LR Centrum. Het begon allemaal heel voortvarend. Je zag veel activiteiten en bouwkranen. Nu is tot boven het maaiveld gebouwd en lijkt het alsof de vaart er helemaal uit is. Amper nog activiteiten. Aannemer mogelijk in problemen of ontwikkelaar die het niet meer ziet zitten? Vragen, vragen…

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).