Wilco van Schaik en Jan van Zanen feliciteren True Support met 10-jarig bestaan | De Utrechtse Internet Courant Wilco van Schaik en Jan van Zanen feliciteren True Support met 10-jarig bestaan | De Utrechtse Internet Courant

Wilco van Schaik en Jan van Zanen feliciteren True Support met 10-jarig bestaan

Wilco van Schaik en Jan van Zanen feliciteren True Support met 10-jarig bestaan
Ergens in het voorjaar van 2005 kwam een aantal FC Utrecht supporters bijeen met als doel een nieuwe supportersorganisatie op te richten. Dat resulteerde al snel op 1 juli 2005 tot de oprichting van True Support. Bij Notaris Hagen in Vleuten ondertekenden Rob Rietveld, Alexander de Mol en Hugo van Usen de oprichtingsakte. True Support zag het levenslicht op de datum dat FC Utrecht 35 jaar bestond.

Ergens in het voorjaar van 2005 kwam een aantal FC Utrecht supporters bijeen met als doel een nieuwe supportersorganisatie op te richten. Dat resulteerde al snel op 1 juli 2005 tot de oprichting van True Support. Bij Notaris Hagen in Vleuten ondertekenden Rob Rietveld, Alexander de Mol en Hugo van Usen de oprichtingsakte. True Support zag het levenslicht op de datum dat FC Utrecht 35 jaar bestond.

Voor beiden een mooie dag. True Support ging aan de slag met als eerste prioriteit een eigen supportershome. Zij vond die aan de Mytylweg bij de stichting Klein Galgenwaard. Later verhuisden ze naar de Golf Inside in stadion Galgenwaard. Weer later naar THUIS (het huidige DITO) om uiteindelijk terecht te komen in de Heksenketel aan de City Side. Dit met als groot voordeel dat er een directe toegang tot de Zuid tribune is. In de beginjaren heeft True Support een pittige strijd moeten voeren. Tegen de club en tegen randfiguren. Intimidaties en bedreigingen werden door derden richting True Support niet geschuwd. Maar True Support bleef fier overeind. De laatste jaren is er geen enkel negatief incident meer te bekennen rond True Support. Een teken dat True Support volledig is geaccepteerd. Een speciaal compliment aan Alexander de Mol. Reeds 10 jaar is hij de secretaris. Proficiat.

Ik heb een aantal mensen gevraagd naar hun mening over het 10 jarig bestaan van True Support.

“Ik ben er helemaal klaar mee” 

Grondlegger en 7 jaar voorzitter geweest Rob Rietveld laat het volgende weten: “ Ik heb afstand genomen van FC Utrecht. Ik ben door de negatieve ervaringen met de club er helemaal klaar mee. En dat na 42 jaar supporter geweest te zijn!”.

“True Support is een steady supportersorgaan” 

De algemeen Directeur van FC Utrecht Wilco van Schaik: “Zonder wrijving geen glans, en zonder supporters geen club. Wat mij betreft twee stellingen die uitstekend toepasbaar zijn op True Support en de relatie van True Support met FC Utrecht. Een groeiende club, True Support. Dat, in de loop der jaren, een plek aan tafel heeft bemachtigd en een serieuze gesprekspartner is van FC Utrecht. Dat True Support tien jaar bestaat, is niet alleen een heugelijk feit vanwege dat mooie, ronde getal. Het toont bovendien en bovenal aan dat True Support een steady supportersorgaan is, waarbij sprake is van continuiteit. Wat mij betreft heffen we vandaag het glas niet alleen op de voorbije tien, maar zeker ook op de komende tien jaar!”

“Een groep fans die door het vuur gaat voor hun club”

De Burgemeester van Utrecht Jan van Zanen: “ Tien jaar stichting True support staat voor een groep fans die door het vuur gaat voor hun club en zich hebben bewezen als spreekbuis van supporters die nog niet bij een vereniging waren aangesloten. Elke twee weken maken ze er in stadion Galgenwaard op een gezellige manier een Heksenketel van, en dan moet de wedstrijd nog beginnen. Gelukgewenst en wat mij betreft nog minstens tien jaar geprolongeerd”.

Voorzitter supportersvereniging FC Utrecht Teun den Hartog: De supportersvereniging SVFCU feliciteert True Support met het 10 jarig bestaan. We kijken gezamenlijk uit naar de aankomende successen van onze club.

“Keer op keer moeten vechten tegen partijen die vals spel speelden”

Voormalig penningmeester en oprichter Hugo van Usen: “Enkele hoogtepunten waren het hard groeiende ledenaantal, het openen van een eigen home, het Legends doek, de deelname aan de open dagen en de positieve reacties van verschillende stakeholders. Dieptepunten waren er ook. Keer op keer moeten vechten tegen partijen die vals spel speelden. Jan Willem van Dop, Wilco van Schaik en Ronald Roelofs”

‘Het niet toekennen van True Support als officiële geleding was een dieptepunt”

Voormalig bestuurslid Pierre Schoonhoven laat ook zijn hoogte- en dieptepunten de revue passeren: “Het regelen van een supportersreis naar Liverpool, het vernieuwde magazine, de BBQ voor vrijwilligers. De in gebruik ame van het home bij Klein Galgenwaard en later THUIS. De dieptepunten. Het niet toekennen van True Support als officiële geleding, de verstandhouding met de club, het vertrek uit THUIS. En het breken van True Support met sponsor DUIC”.

“We merken we dat er nog altijd individuen zijn die lopen te stoken” 

Tot slot de reactie van het bestuur van True Support: “Er zijn veel hoogtepunten geweest, maar de mooiste was wat ons betreft de trip naar Liverpool. We hadden voor onze leden een busreis georganiseerd en voor alle fans een prachtige locatie midden in Stanley Park tussen het omwisselpunt bij Everton”s Goodison park en Anfield. Vandaar uit gingen we met een grote groep fans over Anfield Road, via het Hillsborough Memorial, naar het legendarische stadion. Wat een geweldige sfeer was het. Top! Maar we genieten ook elke keer van een drukke Heksenketel, waar onze leden in een gemoedelijke sfeer naar de wedstrijd toeleven en die nabeschouwen. Dieptepunt in de afgelopen jaren was toch wel dat we in 2007 met een kort geding moesten dreigen aan het adres van de voormalige directeur. We stonden lijnrecht tegenover elkaar vanwege het feit dat wij voor leugenaars werden uitgemaakt. Gelukkig zag hij uiteindelijk in dat we gelijk hadden. Hieruit bleek echter de negatieve rol van mensen op de achtergrond die ten koste van de waarheid ons een hak wilden zetten. Gelukkig lijkt die tijd achter ons te liggen, al merken we dat er nog altijd individuen zijn die lopen te stoken. We rekenen echter op het alom aanwezige gezonde verstand bij de mensen van de club!”

Namens mijzelf: FC Utrecht en True support, van harte met het 45 jarig en tienjarig bestaan.

Ben ten Boden

3 Reacties

Reageren
 1. Fulco raatsie

  True support, van harte gefeliciteerd! Waar ik vroeger alle uit en thuis wedstrijden ging is dit, door een samenloop van omstandigheden (afgelopen seizoen de programmering en met twee kleine kinderen als weekendpapa kan je dan vaak niet) er de laatste 2 jaar niet vaak van gekomen om te kunnen gaan. Maar als je dan weer eens kan, is het altijd weer een warm bad als je de heksenketel binnenloopt. Bij ts word de mate van je “supporter zijn” niet aan het aantal wedstrijden die je bezoekt gemeten. Het is ook altijd een groot feest der herkenning. Absoluut hoogtepunt was inderdaad Liverpool uit. Ts heeft voor mij die wedstrijd toen mogelijk gemaakt waar mij dat op eigen kracht nooit was gelukt. Ik zal dat nooit vergeten.

  Nog vele jaren!

 2. george

  Steek die veer maar lekker in jullie eigen reet, TS is een stichting met amper 300 donateurs. Het is niks en stelt niks voor, de voorzitter uit maken voor leugenaar en door het stof moeten kruipen en excuses maken. Kaartjeshandel met de Stichting Klein Glagenwaard etc.
  True Support is een schandvlek voor onze mooie club

 3. TS

  Verklaar je nader george, je uit nogal ernstige beschuldigingen, waarvak ik voor 300% zeker weet dat ze kant noch wal raken.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).