Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht opent deuren voor realityserie Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht opent deuren voor realityserie

Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht opent deuren voor realityserie

Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht opent deuren voor realityserie
Beeld: Trailer Het Kinderziekenhuis
Het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) in Utrecht heeft de deuren geopend voor het nieuwe RTL4-programma ‘Het Kinderziekenhuis’. Het programma, waarin verhalen van zieke kinderen, hun ouders en het zorgpersoneel centraal staan, is vanaf juni op televisie.

Het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) in Utrecht heeft de deuren geopend voor het nieuwe RTL4-programma ‘Het Kinderziekenhuis’. Het programma, waarin verhalen van zieke kinderen, hun ouders en het zorgpersoneel centraal staan, is vanaf juni op televisie.

Het Kinderziekenhuis moet een serie worden waarin positiviteit en hoop centraal staan ‘en beter worden op nummer één’. In de serie worden kinderen gevolgd die van het ene op het andere moment levensbedreigend ziek werden, maar ook kinderen die geboren zijn met een ernstige afwijking of chronische ziekte. De nieuwe serie laat verder zien hoe artsen en verpleegkundigen zorg verlenen aan de jonge patiënten.

Het programma toont patiënten en hun ouders tijdens moeilijke momenten, maar ook op momenten dat het beter gaat en ze het ziekenhuis weer kunnen verlaten. “De serie laat daarnaast de bevlogenheid van het zorgteam zien, waar de focus ligt op patiënten de best mogelijke behandeling en begeleiding geven. En waar beter worden en naar de toekomst kijken 24 uur per dag op nummer één staat”, aldus het Wilhelmina Kinderziekenhuis.

Tekst loopt door onder de video

Het WKZ is naar eigen zeggen trots om mensen een kijkje te geven in het kinderziekenhuis. “We richten graag de schijnwerpers op al het mooie werk dat we hier dagelijks verrichten, zowel op het gebied van zorg, onderwijs als onderzoek.”

De serie Het Kinderziekenhuis is vanaf dinsdag 4 juni wekelijks te zien om 20.30 uur bij RTL4.

11 Reacties

Reageren
  1. Baliekluiver

    Daar gaat het Kinderziekenhuis nog heel erg spijt van krijgen! Dit soort producties staan altijd op gespannen voet met de gewone gang van zaken in een ziekenhuis en zorgen op den duur voor veel onrust en irritatie.

  2. Nina

    Focus van een ZH moet zijn het beter maken van de patiënt. Alle energie van de werkende zorgverleners en het gemeenschapsgeld moet daar naartoe.

    Niemand is gebaat bij extra stressoren in een ZH die een real life docu met zich meebrengt, behalve RTL.

    Wie verzint zoiets en wie denkt dat dit een goed idee is? Marketing voor een ziekenhuis is echt niet nodig om extra klandizie binnen te halen, lijkt mij. En we snappen allemaal al dat een ZH haar stinkende best doet.

  3. Betweter

    Gaat dit niet recht tegen beroepsgeheim etc. in? Ook publiceer je hiermee globale medische gegevens van kinderen waar de ouders weliswaar toestemming voor kunnen geven maar moet je dat als ziekenhuis faciliteren? Ik denk het niet.

  4. Katja

    Doe net als bij Bureau Hengeveld, alleen maar geblurt. Maar waarom willen ouders hun kinderen daar aan bloot stellen ?

  5. Koel Hoofd

    Wie verzint dit?
    Moeten die kwetsbare kinderen niet worden beschermd tegen hun roem en aandacht zoekende ouders?
    De afgelopen 2 decennia wordt het namelijk steeds gekker met reality tv. waar elke gek met een gebrek de 5 minutes of fame live on tv zoekt.
    Meestal gaat dat niet goed omdat de deelnemers ‘vogelvrij wild’ worden voor het grote publiek wat ze net zo makkelijk ophemelt als aan het kruis nagelt om iets te doen te hebben.

  6. Karin

    Uhm ik werk op de nicu (intensive care voor pasgeborenen) van het WKZ als ic verpleegkundige en het is juist goed om te laten zien dat deze wereld ook bestaat. En wat het voor ouders betekent om je kind op de IC te hebben liggen. Zeker ook voor ons verpleegkundigen, zorgassistenten en artsen wat de zorg intensief, emotioneel en heel mooi maakt. De band die je met ouders krijgt, de ondersteuning die kunt geven en de betrokkenheid bij het kind. Deze wereld mag best wat meer bekend worden, deze negatieve reacties nog voor de eerste aflevering te zien is, begrijp ik niet.

  7. Baliekluiver

    @ Karin: ik heb veel bewondering voor jullie werk, maar jullie hebben duidelijk geen idee waar je aan begint. Bij de TV, en zeker bij de commerciële TV telt alleen het programma. Het ziekenhuis, het personeel, de patiëntjes en hun ouders worden daar ondergeschikt aan gemaakt. Dat gaat in het begin vast nog wel even goed, maar zal snel veranderen en dan komen de conflicten en de irritaties.

  8. w

    omg wat een hoop negativiteit, ik kan mij werkelijk niet voorstellen dat notabene in een kinderziekenhuis er niet integer wordt omgegaan met het opnemen van een tvserie, ondanks dat het een commerciele zender is, ik weet vrijwel zeker dat er immens veel gesprekken tussen alle betrokken groepen enz zijn vooraf gegaan voordat er uberhaupt een seconde is gefilmd!

  9. Blaag

    @ Karin

    En waarom moeten mensen precies zien wat er achter gesloten deuren van een ziekenhuis gebeurd? Voor wie is dat precies goed? Wie heeft daar voordeel van en bij? Zou je mij dat alsjeblieft kunnen uitleggen? Ik weet wel dat het goed is voor RTL, want kijcijfers, maar voor anderen?

    Daarnaast bereik je maar een deel/ klein deel van de bevolking, want heel veel mensen kijken nooit RTL of RTL online streaming diensten.

  10. W.

    @Blaag: Mensen moeten helemaal niks, maar het kan best informatief zijn om eens iets te laten zien van deze soms heftige wereld waar je geen idee van hebt als je er niet mee geconfronteerd wordt.

    Toen afgelopen jaar mijn dochter direct na haar geboorte op de NICU kwam te liggen kreeg ik na een week van een opdrachtgever de vraag of ik niet weer gewoon aan het werk kon, want zij werd toch goed verzorgd en ik lag toch niet in het ziekenhuis.

    Het hoeft wat mij betreft ook absoluut niet om sensatie te gaan, integendeel, maar mensen enigszins een beeld geven van waar je, bijvoorbeeld als kersverse ouder, in terecht kan komen lijkt mij helemaal niet verkeerd.

    En misschien gaat mijn bekrompen dan wel onwetende opdrachtgever helemaal niet kijken, grote kans zelfs, maar een ander misschien wel en dan gaat het er wellicht een keer over op een verjaardag, borrel of andere gelegenheid als iemand het over dit onderwerp oid heeft. Zo kan het ook werken.

  11. Nina

    @ Karin

    Alle lof voor jullie werk. Inhoudelijk geen kritiek daarop.

    Ik zie het nut niet van deze real life soapserie en velen met mij.

    Bedenk ook hoe het is voor de kwetsbare kinderen en ouders die voor hulp aankloppen en geconfronteerd worden met een cameraploeg. Durven zij wel oprecht te weigeren gefilmd te worden? Boeit het hen op dat moment wel voldoende om een juiste afweging te kunnen maken? Is het moreel verantwoord dit op zo’n beladen moment aan hen te vragen?

    Nogmaals: ik zie de toegevoegde waarde niet. Het brengt alleen maar extra stress.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).