Willem Sluyterstraat wordt opnieuw ingericht om onder andere overlast van studenten tegen te gaan Willem Sluyterstraat wordt opnieuw ingericht om onder andere overlast van studenten tegen te gaan

Willem Sluyterstraat wordt opnieuw ingericht om onder andere overlast van studenten tegen te gaan

Willem Sluyterstraat wordt opnieuw ingericht om onder andere overlast van studenten tegen te gaan
Bron: Gemeente Utrecht
Onder meer om de overlast van studenten tegen te gaan wordt de Willem Sluyterstraat nabij de Utrechtse Vondellaan aantrekkelijker gemaakt. Zo moeten er in het gebied mee bomen komen en ook meer zitplekken.

Onder meer om de overlast van studenten tegen te gaan wordt de Willem Sluyterstraat nabij de Utrechtse Vondellaan aantrekkelijker gemaakt. Zo moeten er in het gebied mee bomen komen en ook meer zitplekken.

De Willem Sluyterstraat ligt haaks op de Vondellaan en wordt ingesloten door het Grafisch Lyceum en het ROC Midden Nederland. Deze straat is volgens nu de gemeente nu nog erg stenig. “Hierdoor is het plein in de zomer heel heet en is het geen prettige verblijfsplek. Studenten gaan daarom de wijk in om te pauzeren. Helaas leidt dit soms tot overlast”, is te lezen in een wijkbericht.

De gemeente vindt het belangrijk dat jongeren een ‘goede verblijfsplek’ krijgen. Daarom is samen met de scholen en omwonenden een nieuw ontwerp gemaakt voor het gebied. Zo moet er 700 vierkante meter aan groen bijkomen. Dit bestaat uit vijf plantvakken met lage beplanting.

Bank

Daarnaast komt er een gazon bij de Jacob Westerbaenstraat. Verder komen er drie banken, een picknickbank en vier kleine bankjes rond het voetbalveld. Op een later moment wordt er ook een overkapping gemaakt bij de trap op het plein.

De plannen moeten er niet alleen voor zorgen dat het gebied een fijnere plek wordt voor mensen. Ook draagt het extra groen bij aan de biodiversiteit en voorkomt het wateroverlast bij extreme neerslag.

Op maandag 27 juni is er een informatieavond waarop de plannen worden toegelicht. Het is de bedoeling dat de werkzaamheden in de tweede helft van dit jaar starten.

21 Reacties

Reageren
 1. Rietje

  Ik heb hier ook nog wat overlast gevende studenten. Kan ik die daar dumpen?. #durftevragen

 2. Filosoof

  De wereld op zijn kop. Een school dient zijn leerlingen binnen de hekken te houden. Als eerste is de school veel te groot om binnen een normale woonwijk te faciliteren. Op deze plek hadden sociale huurwoningen kunnen staan. Ten tweede het gebouw ziet er niet uit en lokt agressie uit. Door al het lelijke glas en de afschuwelijke niet Utrechtse creatiefloze en non artistieke vormgeving. Dat lelijke gebouw en het instituut moeten daar weg. Plaats deze op een industrieterrein en zorg ervoor dat scholen kleiner worden. Zodat docenten , leerlingen en directie elkander herkent, kent en er een sociale controle heerst. Dat kan niet met deze omvang.verder moeten er nu kosten gemaakt worden omdat jongeren zich steeds minder normaal wensen te gedragen. Stil rustig vriendelijk en sociaal. Zoals wij wel waren. Die kosten moeten maar opgehoest worden door de school middels het schoolgeld en hun budget. Het isnimmers de falende directie die ons, de bevolking van Utrecht op kosten jaagt. Verder moeten raddraaiers en herriemakers opgepakt worden en direct van school worden verwijderd. Wij noemden dat ,’ van school afgetrapt worden’. Ouders dienen hun kinderen weer een strenge opvoeding te geven. Op tijd naar bed licht uit geen interneten tiktok instagram en andere troep. In de school moeten mobiele telfoontjes worden verboden en er dienen jammers te worden neergehangen. Zodat men onbereikbaar is via foon en data signaal. Korte metten dat is de manier. Kort houden streng zijn. Dat is de opmaat nasr een volwassen wordende maatschappij! Degene die rottigheid veroorzaakt moet er ook maar voor betalen!

 3. Confusius

  @ Filosoof

  Het is een tijdje geleden een dergelijke uitspraak, maar: OK BOOMER!

  (ondanks dat er een kleine kern van waarheid in je betoog zit, is dwang en autoritair zijn nooit een echte oplossing).

  En scholen op industrieterreinen? WTF?!?! En leerlingen (vaak 18+ ook) opsluiten en gevangen houden? Koekoek.

 4. WvR

  @Filosoof:
  “…Stil rustig vriendelijk en sociaal. Zoals wij wel waren…”
  Mijn studententijd ligt al 30 jaar achter me (eind jaren 80, begin jaren 90), maar terugblikkend en reflecterend kan ik ons in die tijd eigenlijk niet als “stil & rustig” omschrijven. In de jaren voor mij waren ze volgens mij ook helemaal niet zo “stil & rustig”. Misschien moet je in enkelvoud spreken?

 5. M.M. van Doorn

  @filosoof
  Sorry maar uw reactie is uw naam niet waardig, totaal niets filosofisch aan.
  Het is juist dat pubers tegen de regels gaan schoppen en herrie maken, denk hierbij aan de ‘hippie-tijd’, de ‘flower-power’ en van die dingen die de maatschappij wakker schudden met hun ingekakte ratrace. Wie wil er tegenwoordig nog meedoen aan die ratrace? Kijk naar de dertigers die nu al burn-outs hebben. Ik vind het een prachtplan en snel uitvoeren.

 6. W

  U hebt helemaal gelijk filosoof!
  In Frankrijk bij voorbeeld moeten! leerlingen aan het begin van leslokaal mobiel inleveren in een zogenaamde ‘mobiel zak’! En niemand klaagt hierover! Maar ja……die kinderen krijgen een betere opvoeding kopje ‘normen en waarden’.

 7. RonnO

  @ Filosoof, o gij boomer,

  Ik heb hard kunnen lachen om je antieke blik op scholen en leerlingen anno 2022. En door ‘men dient’ te schrijven heb je mijn tranen echt aan het rollen gebracht.

  Jammers en korthouden, dat zal die vermaledijde schobbejakken wel leren!

  Ik heb nog lachkrampen, dankjewel voor deze ontlading!

 8. Koel Hoofd

  Tja, kinderen worden tegenwoordig alleen nog maar gevoed, opvoeden is er niet meer bij.
  Maar eigen is dit een heel triest verhaal want intolerante omwonenden willen niet geconfronteerd worden met die studenten.

  @Confusius, dwang en autoritair nooit de oplossing?
  Dan moet je nooit GL of D66 stemmen want die geloven daar heilig in en passen het nog toe ook.

  @Filosoof
  …die wereld die jij beschrijft was al voorbij sinds The Beatles nog pubers waren.

 9. Ihsan

  @Filosoof. Bent u bekend met het proces tegen Socrates? Hem werd onder andere verweten dat hij de jeugd van Athene zou corrumperen door hen te onderwijzen in de Agora. De Agora was namelijk verboden terrein voor jongeren. Een nipte meerderheid van de 500 burgerjury-rechters achtte hem schuldig, en veroordeelde de filosoof tot de dood. De meeste rechtsgeleerden en filosofen die zich er in de afgelopen millennia over uitlieten beschouwden dit proces als een misdaad, of in ieder geval een farce. Ik had niet verwacht dat we hier 2400 jaar later nog over zouden discussiëren. Scholen uit woonwijken verbannen naar de industriële stadsrand (precies zoals in de tijd van Socrates) ?? Dit is voor eerst dat ik dit argument lees. En ik ben afgestudeerd op kindvriendelijk stedenbouwkundig ontwerp!

 10. Jeroen

  Is het een universiteit? Nee toch? Dan zijn het geen studenten, maar “leerlingen”. Niet dat de aanpak verschilt, maar getseisem moet je aanpakken, niet belonen.

 11. VincentZ

  Het kan niet anders dan dat de” filosoof” een parodie is. Hij/zij komt duidelijk niet uit de buurt laat staan dat de filosoof snapt (ondanks filosofische inslag) wat er speelt en wat voor scholen het zijn: twee scholen voor middelbaar beroepsonderwijs. Lees scholen voor jong volwassenen. Filosoof schijnt te denken aan een middelbare school of sterker een basisschool. Adolescenten sluit je niet op: het is geen kostschool. Maar goed: ik neem deze parodie nu al te serieus.

 12. Justin

  Ik zie hier ook nog wat overlast gevende reaguurders. Kunnen we die ergens dumpen? #durftevragen

 13. Confusius

  @ W

  Als er ergens een probleem is met pubers dan is het in Frankrijk.

  Denk aan alle jeugdproblematiek, niet alleen in de achterstandswijken. Frankrijk heeft een giga drugsprobleem onder jongeren, vele malen groter dan in Nederland en een giga criminaliteitsprobleem onder jongeren en vergeet de jeugdwerkloosheid niet, die erg hoog is. Tel daar bij op dat Frankrijk op plek 26 bungelt op onderwijsrankings wereldwijd en als 1 van de grote economieën en bevolkingsgrootes van de westerse landen dus compleet onderpresteert,

  Wat een larie uit je mond, nee Frankrijk is echt het land dat je moet volgen qua onderwijs en opvoeding…..not.

 14. Confusius

  @ Jeroen

  Onzin. We hebben in meerderheid besloten dat we mensen die opleidingen in het MBO, HBO en Universiteit inmiddels allemaal aanduiden als studenten en dit al een poos geleden. In het VO en PO ben je een leerling. In het buitenland is het ook vrij normaal om mensen op colleges (comunity colleges) en dergelijke als “student” aan te duiden.

  De enigen die krampachtig blijven vasthouden aan termen als leerling en student zijn “universitairen” die krampachtig willen blijven vasthouden aan kunstmatig (door henzelf) gecreëerde segregatie in de samenleving.

  Mensen die denken dat een theoretische opleiding meer waard is dan een praktische en denken dat slim geboren zijn en je talent benutten per sé hard werken is. Het is niet zo dat als je slim bent en je benut je talent dat je dan lanterfantert, maar het geeft je geen recht om je zelf beter en meer te voelen dan een ander. Je ziet ook dat hoger opgeleiden zichzelf de hoogste salarissen toekennen, terwijl de zwaarte van het werk en het nut voor de samenleving niet meegerekend wordt, alleen een hoger of lager opleidingsniveau (inmiddels steeds meer achterhaalde termen), omdat veel zogenaamd hoger opgeleiden complete bullshit jobs bekleden en we nu zien we de onmisbaren zijn in de samenleving en hou je hard vast> wat we nu zien is pas het begin van de personeelstekorten op cruciale posities. Cruciale posities waarop stelselmatig bezuinigd is de afgelopen 25 jaar, alleen maar om steeds grotere winsten richting de veelal “hoog” opgeleiden weg te sluizen. En de hoger opgeleiden zich maar zorgen maken over de samenleving die steeds verder uit elkaar valt. nou> daar zijn zij in grote lijnen zelf voor verantwoordelijk.

  En dan heb je nog van die mensen die op sprotclubjes voor hoog opgeleiden gaan en naar zwangersschapsgym voor hoog opgeleiden gaan…..of dating sites. Nee, want je intelligentie bepaald of je een aardig of respectvol mens bent? Amehoela.

 15. JdV

  @Confusius: Hert voordeel van een niet-praktische opleiding is dan wel dat je hebt geleerd dat je moet schrijven “hou je hart vast” in plaats van “hou je hard vast”.

 16. Scherpschutter

  @Jeroen 07:32

  Triest maar waar; sinds 2021 heten ook MBO’ers studenten. Monsters hebben de defintie van het woord ‘student’ aangepast.

 17. Confusius

  @ SS

  Nee, eerdere monsters hebben ooit het woord student geclaimd (zij het alleen in Nederland).

 18. Confusius

  @ JdV

  Neen. Ik bedoelde letterlijk dat iemand zich hard moest vasthouden en niet zijn hart moest vast houden.

 19. Filosoof

  Tja. dat krijg je dus. Als jij zelf nooit gecorrigeerd bent door je ouders. corrigeren kun je door laten gaan. Is leeftijdsloos. Leerlingen hou je binnen je hekken. Of je muren. Het is een particulier instituut. Werknemers hou je ook binnen je muren, als je het goed doet tenminste. Het zogenaamde ‘vrije werken’ Belast het milieu veel te veel . Bovendien. Als je moet werken voor geld, als je je hand op moet houden op het eind van de maand is er geen sprake van vrijheid. Doe het dan gelijk goed…………… hef die vrijheid geheel op. En nee. Dit is geen parodie. Ik ben een wáre psycholoog. Systemen werken.

  Klootzakken moet je korthouden. Dat werkte vroeger. Dat werkt nog steeds.
  Desnoods knevel je ellendelingen.

  Zo doe je dat.

 20. Filosoof

  Confusius: Alleen mensen die exacte vakken studeren aan de universiteit zijn studenten. Overigen noem je leerlingen. Hoe hard het ook klinkt. De commerciële insteek om minder begaafden te verheffen tot hoger begaafden kan misschien doorgevoerd zijn, en jij kunt misschien vinden dat dit juist is, maar feitelijk zijn het geen studenten. Hoe hard je ook schreeuwt: een MBO-er of HBO-er is géén student maar leerling ! Daarom leren ze ook aan een school en niet aan een universiteit.

 21. Filosoof

  @Confucius is het trouwens … uw betogen staan vol taalkundige fouten. Als u zo’n groot snuitje hebt tegen een ander. Corrigeer dan eerst uw eigen betogen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).