Winkelcentrum Overvecht in Utrecht krijgt snelle opknapbeurt in aanloop naar toekomstplan Winkelcentrum Overvecht in Utrecht krijgt snelle opknapbeurt in aanloop naar toekomstplan

Winkelcentrum Overvecht in Utrecht krijgt snelle opknapbeurt in aanloop naar toekomstplan

Winkelcentrum Overvecht in Utrecht krijgt snelle opknapbeurt in aanloop naar toekomstplan
Het asfalt op verschillende delen rondom winkelcentrum Overvecht wordt de komende periode opnieuw aangelegd. De gemeente Utrecht spreekt over een ‘snelle opknapbeurt’ in aanloop naar een toekomstplan voor het winkelcentrum.

Het asfalt op verschillende delen rondom winkelcentrum Overvecht wordt de komende periode opnieuw aangelegd. De gemeente Utrecht spreekt over een ‘snelle opknapbeurt’ in aanloop naar een toekomstplan voor het winkelcentrum.

In de zomer van 2021 werd bekend dat er extra geld vrijkwam voor een zogenoemd masterplan voor winkelcentrum Overvecht. In 2012 lag er weliswaar een plan voor grootschalige vernieuwing, maar dat werd destijds niet uitgevoerd. In de tussentijd zijn er echter wel kleine delen opgeknapt. Dat wordt ook nu weer gedaan met de vernieuwing van het asfalt.

De rijweg en parkeerplaatsen rondom winkelcentrum Overvecht verkeren volgens de gemeente in slechte staat. Er is daarom besloten om bepaalde delen opnieuw te asfalteren en te bestraten. Het gaat om de Seinededreef, Esmoreitdreef, Gloriantdreef, het gehele parkeerterrein en de laad- en losruimtes achter de McDonald’s en Albert Heijn.

Voetgangers

De Seinedreef, Gloriantdreef en het parkeerterrein worden veiliger gemaakt voor voetgangers. Daarnaast komen er op verschillende plekken verkeersdrempels, wordt de maximumsnelheid verlaagt naar 30 kilometer per uur en komen er verhoogde oversteekplaatsen.

Deze werkzaamheden beginnen op 19 september en duren naar verwachting tot februari volgend jaar.

Gekoppelde berichten

18 Reacties

Reageren
 1. Rietje

  Doe maar eens wat aan die verpauperde voormalige garage en pomp aan beide kanten. Ziet er niet uit. Al jaren een doorn in het oog.
  En plant bomen.

 2. CT

  Dat werd wel tijd. Als fietser ben je je leven niet zeker wanneer je boodschappen doet bij winkelcentrum Overvecht. Zeker aan de zijde waar Dirk en Lidl nu zitten. Zeer onduidelijk wie wanneer voorrang heeft, en auto’s rijden vaak (te) hard. Ik hoop echt dat dat beter wordt!

 3. WvR

  Ik heb het gevoel dat dit de 2e renovatie sinds de oplevering is, zonder het niet uitgevoerde plan van 2012 mee te rekenen.

  Mid jaren 90, toen ik in de buurt werkte, was er volgens mij ook al een ingrijpende vernieuwing, hervitalisatie, of verherverinrichting gaande.
  Het hele complex bestaat volgens mij hooguit 60 jaar, is eens per 30 jaar niet een beetje veel?

 4. Fred

  @rietje: goeie! Zullen ze vast niet aan gedacht hebben. Hopelijk kunnen ze je punt nog meenemen.

 5. W.

  Ze moeten het zo inrichten dat het er alleen aantrekkelijk wordt om er te parkeren en niet om daar als een dwaas rondjes te rijden. Al die rondhangende tjappies maken het tot een ongure plek.

  Met de Dirk en de nieuwe Lidl erbij heeft het in elk geval weer enige impuls gekregen, maar de plek verdient nog steeds een masterplan, dus ik ben erg benieuwd wanneer die komt en hoe die eruit gaat zien.

  @CT: ook als het wel glashelder is wie er voorrang heeft, meestal als jij dat zelf bent, word je alsnog haast van je sokken gereden daar. Het is er al jaren een wild westen van opgefokte types met patserbakken.

 6. Kaat

  Wat leuke winkels / tentjes zou ook wel een verbetering zijn. Oproer is een goed voorbeeld.

 7. Samira B.

  Dat wordt eens tijd zeg! Alsof dat men Overvecht niet prioriteerd. Ja, heel graag een mooie winkelcentrum met mooie winkels graag!

 8. Elsbeth

  Zonde van het geld. Er zijn nauwelijks leuke winkels te vinden.

 9. Trol

  CT : de allersimpelste regel die er is: rechts voor links. Dat de meeste DGA’s, hartchirurgen, en andere toppers, die rond het winkelcentrum rijden, dat niet begrijpen, daar hebben jij en ik helaas last van.

 10. Riek

  Als het maar gratis parkeren blijft anders naar andere centra’s uitwijken in omliggende kleine buurt. Gemeente vult al genoeg zijn zakken! En laten ze een voorbeeld nemen aan dat prachtige drukbezochte WC in Nieuwegein, wooow heel veel te doen maar jammer van het betaald parkeren weer bovenop je wegenbelasting.

 11. Fvw

  Vooral de voorzijde (Zamenhofdreef) ziet er niet meer uit. Wat een onverzorgd rij winkels. Ik woon op loopafstand van het winkelcentrum overvecht, maar gaan tegenwoordig naar winkelcentrum de gaard in tuindorp Oost, een mooi voorbeeld hoe het kan.

 12. Koel Hoofd

  @WvR
  Die verbouwing jaren negentig staat me ook bij.
  Is er toen niet aan de Zamenhofdreef een stuk aangebouwd incl parkeerterrein?
  Als je vanaf de Einsteindreef rechtdoor dat parkeerterreintje bij ANWB en Lidl op rijdt?

  @Riek
  Je kan er donder op zeggen dat ook daar betaald parkeren wordt ingevoerd.
  Dat is al vele jaren het autopestbeleid van de gemeente.
  Niet dat het geholpen heeft , er komen alleen maar meer dikke dure auto’s bij.
  Vooral in Centrum Utrecht, waar GL ze juist niet wil hebben…

 13. Scherpschutter

  @Elsbeth 11/9/2022 – 23:50
  Zonde van het geld. Er zijn nauwelijks leuke winkels te vinden.

  Uiteraard. De wetten van de markt gelden overal. Er zijn geen leuke winkels te vinden omdat er geen leuke klanten in de buurt wonen die leuke winkels kunnen betalen. Kun je een 24-karaats gouden winkelpaleis neerzetten, maar dat verandert verder niets aan de wetmatigheid van vraag en aanbod, net zoals ook het NOG slechter per auto bereikbaar maken van dit winkelcentrum natuurlijk weinig anders zal bewerkstelligen dan nog veel minder winkelend publiek, waarbij het tot overmaat van ramp uiteraard uitgerekend de grosso modo iets meer vermogende autobezitters zijn die afhaken…

  Dit winkelcentrum redden is het doel dan ook in het geheel niet. Daar moet je doorheen prikken.

  Het winkelcentum ondergaat een soort boa-constrictoriaanse vorm van verwurging. Bij iedere sparteling wordt de economische strop om de nek alleen maar strakker aangetrokken door links,. De socialistische boa constrictor laat ogenschijnlijk(!) eventjes het been los (opknapbeurtje), waar het werkelijke doel van de linkse boa constrictor is om nog beter geherpositioneerd nog veel harder het economische leven (autohindering) uit de prooi te persen…

 14. WvR

  @Koel Hoofd:
  Ik weet het niet meer precies.
  D’r zat een sorteercentrum / pakketdienst voor de Posterijen volgens mij aan de kant van de Einsteindreef, het stuk aan de Zamenhofdreef werd inderdaad anders, het parkeerterrein aan de Seinedreef(?) ging op de schop, en volgens mij de facades aan de Zamenhofdreef trouwens ook.

  Als het nou een pittoresk of nostaligisch plekje geweest was had ik misschien nog fotootjes gehad, maar d’r was toen, net als nu, niks bezienswaardigs aan 😉

 15. Ron Oostervecht

  Koel hoofd dat klopt. Het midden jaren negentig aangebouwde gedeelte, langs de busbaan naast de McDonalds, tegenover de bibliotheek.

  Toen een soort vers promenade, (ambachtelijke) slager, (ambachtelijke ) bakker, slijter (wijn taken uit vaten), notenboer/verswinkel, visboer, Mistral Bistro etc.

  Pijnlijk alleen de visboer resteert nog na even weg te zijn geweest.

  Had eigenlijk de hoop dat door het nieuwe wijkje op het voormalige terrein van ziekenhuis Overvecht en de NPD strook er weer genoeg klandizie zou komen om dit soort winkels in stand te kunnen houden, merk er jammergenoeg nog weinig van.

  Toch nog een beetje hoop, uiteindelijk zijn Hoograven en Kanaleneiland er sinds eind jaren negentig flink op vooruit gegaan, hopelijk gunt men Overvecht hetzelfde, inclusief dat fijne winkelcentrum.

 16. Willow

  Winkelcentrum Overvecht is te groot…met internet zijn zulke grote winkelcentra niet meer nodig in buitenwijken. Hopelijk houden ze hier rekening mee met masterplan. Anders gooien ze geld weg.

 17. Marcel

  Wat een verspilling van geld. Gemeenschaps geld. Burgers van Utrecht betalen dit. Er wordt geparkeerd de hele dag door auto’s die daar permanent staan. 2 uur hooguit vrij parkeren. Dan controle op voorbij razende scooters die over de stoep rijden.

 18. Roller

  Waarom is de Action niet te bereiken door mensen in rolstoel? Ik hoor wel steeds in de wandelgangen dat ze misschien naar oude pand van de Lidl gaan, maar is het al bekend wanneer?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).