Winkelcentrum Overvecht viert 50-jarig jubileum met feestmaand | De Utrechtse Internet Courant Winkelcentrum Overvecht viert 50-jarig jubileum met feestmaand | De Utrechtse Internet Courant

Winkelcentrum Overvecht viert 50-jarig jubileum met feestmaand

Winkelcentrum Overvecht viert 50-jarig jubileum met feestmaand
Het Shoppingcenter Overvecht bestaat in september 50 jaar. In deze maand staan de ondernemers uitgebreid stil bij het jubileum.

Het Shoppingcenter Overvecht bestaat in september 50 jaar. In deze maand staan de ondernemers uitgebreid stil bij het jubileum.

Op zaterdag 7 september om 13.00 uur zal de jubileummaand worden afgetrapt door burgemeester Jan van Zanen op het HEMA-plein. In de maand wordt aandacht besteed aan alle ontwikkelingen die zich de afgelopen jaren in en rond het winkelcentrum hebben voorgedaan.

De rest van de maand vinden er diverse activiteiten bij het shoppingcenter. Zo zijn er oud-Hollandse spellen, kunnen bezoekers worden verrast door een mysteryshopper, komt er een modeshow en krijgen 50 personen een trip naar Disneyland Parijs aangeboden.

3 Reacties

Reageren
 1. Utrechter2

  Ooit een (wijk en) winkelcentrum voor middenklassers maar door het beschikbaar komen van steeds meer koop- en eengezinswoningen in de randgemeenten een ‘krachtwijk’ geworden.

  Hoewel winkelcentrum Kanaleneiland bij de opening ook behoorlijk ruim was opgezet was WC Overvecht bij de opening wel een maat of 2 groter met een eigen Vendex (mini-V&D), C&A (met 1e verdieping), HEMA (ook met 1e verdieping) en een postkantoor. Met de Vendex meegerekend had het 3 supermarkten. De uitbreiding, overkapping en vernieuwing in de jaren ’90 was belangrijk, mijns inziens. Het winkelcentrum bleef daardoor bij de tijd en ging niet of in veel mindere mate, mee met de achteruitgang van de wijk. De aanwezigheid van de AH-XL zal positief bijdragen, ook in de waardering die studenten en starters voor deze wijk hebben. Maar sinds de crisis en de opkomst van het internet-winkelen moet ook dit winkelcentrum oppassen voor leegstand, hoewel dat weer kansen schept voor middenstanders die zich richten op het allochtone deel van de bevolking.

 2. Cor

  Er staat al vreselijk veel leeg in het winkelcentrum helaas. In de vleugel waar je bij Charlie’s (of Saray/Cappuccino aan de andere kant) naar binnen loopt staat meer dan de helft al leeg. Het pand van de Kijkshop staat nog steeds leeg en de het lot van de Xenos is mij nog niet duidelijk.

  Hopelijk krijgt het winkelcentrum binnenkort weer een boost met wat nieuwe aanwas. Voor de rest is het een prima plek namelijk waar je vrijwel alles wel kunt krijgen qua levensmiddelen.

 3. Utrechter2

  Taalkundig een kleine correctie, maar inhoudelijk een wat grotere: het was Vendet i.p.v. Vendex: Vendex is het moederbedrijf van V&D

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).