Winkelruimte Station Vaartsche Rijn half jaar langer leeg | De Utrechtse Internet Courant Winkelruimte Station Vaartsche Rijn half jaar langer leeg | De Utrechtse Internet Courant

Winkelruimte Station Vaartsche Rijn half jaar langer leeg

Winkelruimte Station Vaartsche Rijn half jaar langer leeg
De winkelruimte onder het station Vaartsche Rijn wordt een half jaar later in gebruik genomen dan gepland. De bedoeling was dat ondernemers er begin 2017 in zouden trekken, nu blijkt dat dit oktober 2017 gaat worden.

De winkelruimte onder het station Vaartsche Rijn wordt een half jaar later in gebruik genomen dan gepland. De bedoeling was dat ondernemers er begin 2017 in zouden trekken, nu blijkt dat dit oktober 2017 gaat worden.

Het nieuwe station Vaartsche Rijn werd eind augustus dit jaar in gebruik genomen. Het station ging vier maanden eerder open dan gepland. Toch duurt het langer voordat de winkelruimtes onder het station daadwerkelijk opengaan. “Er wordt momenteel keihard gewerkt aan de ruimtes”, laat woordvoerder Matthijs Keuning van de gemeente Utrecht weten. “Er is geen gebrek aan interesse in de winkelruimtes, er zijn juist meerdere geïnteresseerden.”

De vertraging van de winkelruimtes komt door een combinatie van factoren. “De units moeten nog worden verbouwd naar de specifieke wensen van de ondernemers, dit duurt langer dan verwacht. Bovendien moet er nog overleg plaatsvinden tussen alle betrokken partijen als de NS, ProRail, de ondernemers en wij als gemeente.” De verwachting is nu dat de winkels in het derde kwartaal van 2017 opengaan.

Volgens de posters zijn de winkelruimtes nog steeds te huur
Volgens de posters zijn de winkelruimtes nog steeds te huur

10 Reacties

Reageren
 1. Kuch

  Wat een gelul van de gemeente. Er wordt helemaal niets verbouwd en al helemaal niet keihard gewerkt. Dit is niet die integriteit en onkreukbaarheid waar Jan Terlouw het gisteren over had. Dit is politiek/ tactiek, zand in ogen strooien en draaien. Dit voedt wantrouwen ipv dat het vertrouwen kweekt.

 2. hmmm

  Helemaal met Kuch eens. Ik neem aan dat er geen nucleaire schuilkelders of geavanceerde chip fabricerende start-ups in komen maar doodgewone winkeltjes. Niemand kan mij wijsmaken dat een verbouwing tot winkelruimte negen maand duurt. Eerder een tot twee maanden. Meer aannemelijk: obstructie door een van de partijen. Leg als gemeente gewoon uit waarom het zo lang duurt. Als om zoiets onbenulligs en zo weinig urgent al lulverhalen worden opgehangen waar wil je dan heen met het vertrouwen in gemeentebeleid? Volgens mij kan het de Utrechter weinig schelen of daar winkeltjes komen; dat is eerder voor de reizigers interessant. Waarom dan gladpraten? Uiteindelijk komt toch wel naar boven waarom het vertraging opliep en dan moeten de betrokken partijen door het stof. Dus zeg gewoon hoe zit: er komen heus geen boze witte mannen hun verhaal halen bij het Gemeente Maar wel voor dit soort gladpraterij: waak daarvoor.

 3. Henk

  “Bovendien moet er nog overleg plaatsvinden tussen alle betrokken partijen als de NS, ProRail, de ondernemers en wij als gemeente.”

  – Dit klinkt ongelofelijk stuntelig en onbekwaam.

 4. Wim Vreeswijk

  Ik vraag me af of er wel marktconforme huren zijn aangeboden aan de huurders. Wellicht is dit de echte reden van leegstand ?

 5. JdV

  Mooie plek voor koffieshop. Prima bereikbaar met OV. Niet te dicht bij lager scholen etc. Goede (sociale) controle en cameratoezicht waardoor een veilige verkoop ontstaat.

 6. Wim

  Overleg doe je in namiddag en de volgende dag heb je dan ee besluit en voer je uit.\Dus geen onzin prediken gemeente.

 7. Jacques Reckers

  Zeg gewoon (echt) waarom, dat schept tenminste vertrouwen en zekerheid. Zie daar geen enkele activiteit voor wat betreft aanpassingen van de ruimtes. Als er echt gegadigden zouden zijn gaan ze daar toch liever vandaag dan morgen in?

 8. Dirk

  “De units moeten nog worden verbouwd naar de specifieke wensen van de ondernemers, dit duurt langer dan verwacht. Bovendien moet er nog overleg plaatsvinden tussen alle betrokken partijen als de NS, ProRail, de ondernemers en wij als gemeente.”

  Dus het station wordt bijna een jaar later in gebruik genomen, en nog spelen ze het klaar om zaken extra te laten vertragen. Er hebben daar echt wat mensen zitten slapen. Ik vind het heel moeilijk om niet cynisch te worden over de betrokken overheidsorganisaties als ik dit soort ‘spin’ lees.

 9. Ab

  Sonny’s (roti) gaf in April al aan te verhuizen van HC naar Vaartsche rijn en de planning was in december open te gaan.
  Benieuwd of dat nog doorgaat

  https://www.facebook.com/381714881910601/photos/pb.381714881910601.-2207520000.1480850076./1000132676735482/?type=3&theater

 10. Smaack

  Dag AB,

  Smaack wordt onze nieuwe naam. Het pand is helaas nog niet opgeleverd door de gemeente, maar zodra we meer nieuws hebben verschijnt het op onze FB pagina.

  Team Smaack.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).