Winkels Hoog Catharijne vanaf 1 november tot acht uur ‘s avonds open | De Utrechtse Internet Courant Winkels Hoog Catharijne vanaf 1 november tot acht uur ‘s avonds open | De Utrechtse Internet Courant

Winkels Hoog Catharijne vanaf 1 november tot acht uur ‘s avonds open

Winkels Hoog Catharijne vanaf 1 november tot acht uur ‘s avonds open
Het nieuwe Bershka filiaal aan Hoog Catharijne. Foto: Robert Oosterbroek / DUIC
De verplichte sluitingstijden van de winkels in Hoog Catharijne worden opgerekt. De winkeliers gaan vanaf 1 november om 10.00 open in plaats van 09.30 en sluiten op zijn vroegst pas om 20.00. Op zondag zullen de winkels minimaal open zijn tot 18.00 uur. Jan Hagenouw, voorzitter van de belangenvereniging Hoog Catharijne, zegt dat hiermee wordt ingespeeld op de wensen van de consument.

De verplichte sluitingstijden van de winkels in Hoog Catharijne worden opgerekt. De winkeliers gaan vanaf 1 november om 10.00 open in plaats van 09.30 en sluiten op zijn vroegst pas om 20.00. Op zondag zullen de winkels minimaal open zijn tot 18.00 uur. Jan Hagenouw, voorzitter van de belangenvereniging Hoog Catharijne, zegt dat hiermee wordt ingespeeld op de wensen van de consument.

De vernieuwing van Hoog Catharijne is volgens Hagenouw een mooie aanleiding om de nieuwe winkeltijden te implementeren. Deze tijden zijn geen richtlijn, maar een verplichting vanuit Klépierre, de eigenaar van winkelcentrum Hoog Catharijne. “De huidige overeenkomst is dat de openingstijden worden bepaald door de eigenaar, maar dat wordt nu veranderd.”

Volgens Hagenouw zijn de eerste gesprekken over ruimere openingstijden anderhalf jaar geleden al gevoerd, en is het overgrote deel van de ondernemers positief. Voor sommige winkels zal het een grotere uitdaging zijn dan voor de andere. “Het vraagt misschien verfijning of aanpassing, maar iedere ondernemer moet bij de tijd blijven. Zelfs de bakker verkoopt nu bijvoorbeeld smoothies, terwijl er voorheen alleen hele of halve broden over de toonbank gingen. Het is een grote verandering, maar daar liggen ook kansen.”

Gekoppelde berichten

10 Reacties

Reageren
 1. eL

  Hagenouw zegt……Wensen van de Consument?
  Klepierre Verplicht………Geen richtlijn!
  Winkeliers …………..Onzelfstandige eigenaars?!

  Alleen nog de NS……..Wens v/d Consument, Zonder Richtlijnen, Zelfstandig op Tijd
  (blijven) rijden!!

 2. Y

  Perfect! Na je werktijd nog ff de stad in!

 3. Herman

  Goede ontwikkeling!

  Uiteindelijk zullen de fysieke winkels zich ook steeds meer richting 24/7 economie richten, conform de nieuwe orde van I-net.

 4. Chantal

  Conform de nieuwe orde van i-net is dit een laatste stuiptrekking voordat de fysieke winkels ter ziele gaan.

 5. blm

  Ik hoop dat het de winkeliers helpt de hoge huur terug te verdienen. Dat zij er iig ook beter van worden. In veel grote steden in Europa is dit wel gemeengoed, winkeltijden als hierboven genoemd. Het provinciale karakter van Utrecht verdwijnt zo, maar of dat erg is?

 6. Katja

  Nog even en het is 24/7 open. Nooit meer rust in de tent.

 7. Sophie

  Aangezien ze nu 2 uur langer opengaan en ze eerder ook een marge voor doorloop richting CS via traverse aanhielden na sluitingstijd van de winkels, kan het stukje Hoog Catherijbe aan het Vredenburg nu dus gewoon tot 0.00 uur of zelfs 1.30 open gehouden worden als doorloop richting CS. Er wordt immers ook meer verdiend aan de stad door HC. Simpelzay.

  Overigens kunnen bestaande huurovereenkomsten met winkels niet eenzijdig veranderd worden bij huur voor onbepaalde tijd. Kleppierre betoond alle tekenen van een tent, HC on dit geval, die hard failliet aan het gaan zijn.

 8. Teunis

  Bol punt com is altijd open, dus ze moeten wel. Het bezoeken van een stenen winkel zal steeds minder noodzaak en steeds meer vrijetijdsbesteding worden, zodat de openingstijden ook richting die van bv. horeca zullen moeten verschuiven.

 9. Ab

  Acht uur sluiten een verplichting? Ik neem aan dat de mediamarkt die nu tot negen uur open is niet een uur eerder moet gaan sluiten.

 10. Zara

  Triest dat dit een verplichting wordt. Uit ervaring weet ik dat niet elke winkel na 6 uur veel bezocht gaat worden. Op koopavond kwamen er bij ons om 19.45 pas weer mensen. Je hebt namelijk ook in Utrecht klanten die tussen 5 en 8 eten. Winkeliers en personeel worden op kosten gejaagd. Te denken aan eetgeld en avondtoeslagen. Daarbij, hoe gezond gaat dit voor het personeel zijn. Hoe gaan zij hun avondeten regelen? Mijn ervaring is dat er weinig gezonde afhaal is. In Utrecht HC werken ook mensen die een stuk met het OV reizen. Zij zullen dan veelal pas tegen half 10 in de avond thuiskomen en geen tijd meer hebben om ontspannen b.v. een verjaardag of sportclub te bezoeken. Kortom het privéleven van een retailer gaat er drastisch op achteruit. Even een avondhulp aannemen en deze de verantwoordelijkheid geven over sleutels zodat deze kan afsluiten is een Utopie. Nogmaals het is niet voor iedereen rendabel. Dom plan.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).