WipwApp: Buitenspelen in Utrecht als in ‘Wie is de Mol’ | De Utrechtse Internet Courant WipwApp: Buitenspelen in Utrecht als in ‘Wie is de Mol’ | De Utrechtse Internet Courant

WipwApp: Buitenspelen in Utrecht als in ‘Wie is de Mol’

WipwApp: Buitenspelen in Utrecht als in ‘Wie is de Mol’

Een app speciaal voor Utrecht die je door de stad leidt, er vragen over stelt en het tegen je vrienden op laat nemen. Dat is de WipwApp in een notendop: een ‘multiplayer city game’ waarmee je de stad op een speelse wijze kan (her)ontdekken.

Klaas-Jan van den Brink is de man achter de app. Hij zag op tv ‘straatspellen’ als ‘Wie is de Mol’ en ‘Expeditie Robinson’ en dacht bij zichzelf ‘dit kan beter’. “Tijdens mijn stage bij een evenementenbureau kwam ik op het idee van deze app. Ik zette tv-formats als ‘Wie is de Mol’, ‘Ranking the Stars’ en ‘Peking Express’ om naar spelprogramma’s voor bedrijfsuitjes,” vertelt Van den Brink aan DUIC. “Hier zag ik dat ook volwassenen ontzettend veel plezier hebben van spelen in de buitenlucht.”

IMG_5977De app is een spel dat zich in Utrecht afspeelt. “Na het openen van de app kan je kiezen in welk deel van de stad je een tour wilt doen. Je maakt een groep met je vrienden aan, waarna je van punt naar punt wordt geleid. Bij elk punt krijg je een vraag. Wie hem het snelst beantwoord krijgt de punten. Degene met de meeste punten wint.”

Lokale ondernemers

Volgende week komt de app uit. Van den Brink vertelt dat de app gratis blijft. Hij is voor één tour een samenwerking aangegaan met Merijn van der Vliet, de fotograaf achter de ‘Donker Utrecht’ serie. Daarnaast wil hij samenwerkingen aangaan met lokale ondernemers. “De app herkent waar je bent. Als je in de buurt van lunchrooms of brasseries bent of het spel wint, zouden deze je korting kunnen geven.”

Volgende week zondag als het weer Culturele Zondag is komen er ook vijf tours in verschillende wijken online.

1 Reactie

Reageren
  1. Klaas-Jan van den Brink

    De applicatie is gebouwd door de mannen van Code3 New Media Projects! http://www.code-3.nl/

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).