WK-finale op twee pleinen in Utrecht op groot scherm | De Utrechtse Internet Courant WK-finale op twee pleinen in Utrecht op groot scherm | De Utrechtse Internet Courant

WK-finale op twee pleinen in Utrecht op groot scherm

WK-finale op twee pleinen in Utrecht op groot scherm
De finalewedstrijd van de Nederlandse voetbalvrouwen tegen de Verenigde Staten is op verschillende plekken in Utrecht te volgen. Niet alleen binnen maar ook op het Brusselplein en het Janskerkhof kan er op groot scherm gekeken en gejuicht worden voor de Oranjeleeuwinnen.

De finalewedstrijd van de Nederlandse voetbalvrouwen tegen de Verenigde Staten is op verschillende plekken in Utrecht te volgen. Niet alleen binnen maar ook op het Brusselplein en het Janskerkhof kan er op groot scherm gekeken en gejuicht worden voor de Oranjeleeuwinnen.

Na een zwaarbevochten zege in de halve finale wordt er zondagavond om 17.00 uur afgetrapt in de finale van het WK vrouwenvoetbal. De wedstrijd wordt in het Franse Lyon gespeeld en wordt via grote schermen op verschillende plaatsen in Utrecht getoond.

De gemeente heeft zowel voor het Janskerkhof in de binnenstad als voor het Brusselplein in Leidsche Rijn Centrum een vergunning afgegeven voor een groot scherm.

Daarnaast kunnen ook horecaondernemers kleine tv-schermen plaatsen. Dit kan zonder vergunning. Uitgangspunt is dat de kijkers zich binnen de reguliere terrasafscheiding van de betreffende vestiging bevinden, zodat de openbare weg begaanbaar blijft.

‘Oranje kleurt’

“Fantastisch dat de finale zondag op veel plekken in de stad te zien is”, zegt wethouder Klaas Verschuure (economische zaken). “We zijn blij dat ondernemers hiervoor het initiatief hebben genomen. Ik hoop dat Utrecht zondag oranje kleurt en dat het een mooi feest wordt, met hopelijk de wereldtitel.”

Het Filmcafé laat de wedstrijd binnen op groot bioscoopscherm zien. Om 15.00 uur wordt het gratis evenement afgetrapt met dj’s. In TivoliVredenburg is de Ronda de plek waar Oranjeliefhebbers moeten zijn. De entree kost daar 2 euro en de zaal gaat om 16.00 uur open.

De gemeente bood ondernemers de mogelijkheid een vergunningsaanvraag te doen om buiten grote schermen te plaatsen voor de WK finale. Tot vrijdagmiddag 13.00 uur konden gegadigden zich melden.

EK rolstoelbasketbal

Voorafgaand aan de voetbalwedstrijd tegen de Verenigde Staten kunnen Oranjefans morgen op het grote scherm op het Janskerkhof van nog een finale genieten. Het Nederlandse vrouwenteam speelt dan namelijk het slotduel van het EK rolstoelbasketbal tegen Groot-Brittannië.

Gekoppelde berichten

7 Reacties

Reageren
 1. John

  Wauw! En groen links vind dit goed? Goh ik hoop niet dat we de CO2 waarde overschrijden anders zou ik me toch rot voelen…

 2. Sjaan

  @John jij bekommert je niet om co2? Goh ik hoop dat jouw kinderen nog kunnen genieten van onze aarde

 3. MJPD

  @John
  U kunt het raam van uw zolderkamer dicht doen, scheelt ook CO2.

 4. Koel Hoofd

  @sjaan het hebben van kinderen is een enorm milieuvervuilende daad….

 5. Jos

  @ John, het was zelf een idee van Groen Links om ondernemers ruimte te geven dit te doen.

  Misschien moet je eens niet zo vaak naar Thierry luisteren en horen wat Groen Links soms echt te zeggen heeft. Ze zijn niet altijd de karikatuur zoals ze afgeschilderd worden. Verre van zelfs. Dat zogenaamd demonieren van rechts vind vooral plaats bij de linkse partijen, maar dat hebben alle meelopers niet zo door.

 6. Dick

  @ Sjaan, maak u geen illusies, groen links bekommert zich ook niet om uw kinderen hoor.Uw kinderen staan achteraan als t om uitdelen van huurwoningen gaat.

 7. Peter

  @ Dirk

  De gemeente gaat niet over de sociale huurwoningen. Dat zijn de verzelfstandigde woningbouwcoöperaties, die op neo-liberale wijze gerund worden, als bedrijf dus. Precies, zoals VVD, D’66, Forum, PVV en CDA het graag zien.

  Dat is de reden dat er wachtlijsten zijn. Daar heeft GL weinig mee te maken.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).