Woensdag start vergroening van Utrechtse singels | De Utrechtse Internet Courant Woensdag start vergroening van Utrechtse singels | De Utrechtse Internet Courant

Woensdag start vergroening van Utrechtse singels

Woensdag start vergroening van Utrechtse singels
Impressie van een groene singel in Utrecht. Beeld: Paul van Kan, Initiatiefgroep Vergroening Singel
De singel gaat vergroend worden. Vanaf woensdag starten werkzaamheden om  de ecologische- en beeldkwaliteit van de historische singel, de zogeheten Stadsbuitengracht, te verbeteren.

De singel gaat vergroend worden. Vanaf woensdag starten werkzaamheden om  de ecologische- en beeldkwaliteit van de historische singel, de zogeheten Stadsbuitengracht, te verbeteren.

Deze drie jaar durende pilot gaat ervoor zorgen dat er tussen de Tolsteegbrug en de Weerdbrug op verschillende locaties wilgentenenbollen komen gevuld met
waterplanten en een aantal drijvende eilanden met moerasplanten. Aan de Maliesingel komt een natuurvriendelijke oever

Het groener en aantrekkelijker maken van de Stadsbuitengracht is een idee van bewoners die zich verenigd hebben in de Initiatiefgroep Vergroening Singel. Omdat dit park een rijksmonument is, is er streng op toegezien of de ingrepen passen bij een 19e eeuws stadspark in Engelse stijl, met een strakke oever tot aan de waterlijn.

Aanstaande woensdag geven geven Hoogheemraad Jansen op de Haar en Wethouder Geldof bij de Herenbrug het officiële startsein voor de vergroening van de Utrechtse singel. Bekijk hieronder een deel van de plannen.

vergroening

4 Reacties

Reageren
 1. Joris

  DUIC, je moet echt iets doen aan je beeldpresentatie. Bovenstaand kaartje is dus echt niet te lezen. Het zou sowieso fijn zijn als alle foto’s, bij elk artikel, met een muisklik flink vergroot kunnen worden.

 2. LsV

  Weet u hoe laat het startsein woensdag gegeven wordt?

 3. kees

  Joris, weleens van google gehoord? Dit keer doe ik het voor jou, volgende keer zelf doen hoor:
  http://www.utrecht.nl/fileadmin/uploads/documenten/4.ruimtelijk-uitvoering/Waterloket/vergroening-stadsbuitengracht.pdf

 4. Rietje

  Ziet er mooi uit.
  Nou nog een plan maken voor al het zwerfvuil in de stad.
  Want dat loopt echt volledig uit de hand.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).