Doek valt voor Wolff Catharijne: 15 januari laatste voorstelling | De Utrechtse Internet Courant Doek valt voor Wolff Catharijne: 15 januari laatste voorstelling | De Utrechtse Internet Courant

Doek valt voor Wolff Catharijne: 15 januari laatste voorstelling

Doek valt voor Wolff Catharijne: 15 januari laatste voorstelling
De ingang van bioscoop Wolff Catharijne. Foto: Vera de Kok
Bioscoop Wolff Catharijne sluit op maandag 16 januari 2017 definitief de deuren. Op zondag 15 januari draait de Utrechtse bioscoop zijn laatste filmvoorstelling ooit.

Bioscoop Wolff Catharijne sluit op maandag 16 januari 2017 definitief de deuren. Op zondag 15 januari draait de Utrechtse bioscoop zijn laatste filmvoorstelling ooit.

De bioscoop gaat dicht omdat Wolff is opgegaan in Kinepolis, dat onlangs een megabioscoop opende aan het Jaarbeursplein. Om het publiek te bedanken krijgt elke bezoeker van Wolff Catharijne vanaf zaterdag 7 januari gratis een zakje popcorn.

In 1973 is Wolff Catharijne in het leven geroepen als onderdeel van het destijds nieuwe en opzienbarende Utrechtse winkelcentrum Hoog Catharijne. Bijna 44 jaar na oprichting voldoet de bioscoop niet meer aan de eisen van de moderne tijd.

Wolff City aan de Voorstraat blijft gewoon open.

9 Reacties

Reageren
 1. Natte Otter

  Logisch. De nieuwe bioscoop op het jaarbeursplein is prachtig. Ga daar veel liever naar toe.

 2. Benny

  Weer iets dat verdwijnt waarmee de meeste Utrechters mee zijn opgegroeid. Zonde kwam er graag!

 3. Niels

  Ik zal de vlekken op het scherm missen. De zooi op de grond, de scheuren in de vloerbedekking. Het geklets en commentaar van het publiek tijdens een slechte film. Zo was het al toen ik een puber was, en zo was het een paar jaar geleden nog steeds…

 4. Toine

  Kom op Benny het was een gribusbios! Gaan we nou ook al een traan laten om HC..?

 5. Wesseling

  “Earthquake” hier als eerste film gezien. Met sensurround. De toegangsdeuren van de zaal stonden te klapperen van de luchtdruk.

 6. Ruud

  Vroeger heel vaak naar de zondagmiddag matinee geweest.

 7. Marie

  Je bent van een zeldzaam soort Benny. Afgrijselijk geluid, vreselijke zaaltjes, en, tja..hoog catharijne.

 8. Berend

  Een groot gemis, inderdaad. Met weemoed denk ik terug aan de erbarmelijke beeld- en geluidskwaliteit, het smoezelige tapijt en de bevlekte kraakstoelen, de slecht onderhouden en nóg slechter schoongemaakte toiletten… En niet te vergeten de permanente muizenplaag die de bioscoopzalen teisterde, waardoor je je nooit alleen hoefde te voelen als er weer eens geen hond kwam opdagen.

  Die authentieke sfeer van verval, armoedigheid en het rauwe Utrecht van weleer, zal een nieuwe bioscoop nooit kunnen benaderen. Een filmpje pakken zal nooit meer hetzelfde zijn. Utrecht huilt.

 9. Roy

  Dat die zaal blijkbaar zo lang nog rendabel is geweest. Bizar! In 2001 was er al groot onderhoud nodig wat nooit is gebeurd. Ook een ongediertebestrijding was welkom geweest want de hoeveelheid muizen in de bios was niet te doen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).