Woo-portier Fred Prang gaat officieel met pensioen | De Utrechtse Internet Courant Woo-portier Fred Prang gaat officieel met pensioen | De Utrechtse Internet Courant

Woo-portier Fred Prang gaat officieel met pensioen

Woo-portier Fred Prang gaat officieel met pensioen
In 2004 ontving Fred Prang een Koninklijke onderscheiding
Portier van de Woolloomooloo, Fred Prang, gaat officieel met pensioen. Ruim veertig jaar lang stond hij bij de deur van de grootste studentendiscotheek van Nederland. Volgende maand vindt er een toegankelijk afscheidsfeest plaats.

Portier van de Woolloomooloo, Fred Prang, gaat officieel met pensioen. Ruim veertig jaar lang stond hij bij de deur van de grootste studentendiscotheek van Nederland. Volgende maand vindt er een toegankelijk afscheidsfeest plaats.

“Fred is door de jaren heen een legende geworden”, vertelt Reinier van Doorn, rector van het Utrechtsch Studenten Corps (U.S.C.). Sinds 1970 zit de Woo aan het Janskerkhof, achter het ‘Gele Kasteel’, de sociëteit van het U.S.C. “Het is jammer dat hij vertrekt, maar op deze leeftijd is dat niet gek. Hij heeft ruim veertig jaar bij de deur gestaan.”

Drie jaar na de oprichting van de Woo werd Fred aangetrokken. Er moest een strenger deurbeleid komen door het toegenomen drugsgebruik in de discobar. Fred moest daarvoor zorgen, daarom werd hij in 1973 aangesteld als ‘Officieel Portier der Woolloomooloo’. Ruim veertig jaar lang heeft Fred studenten binnengelaten of juist de deur gewezen. De eerste studenten die hij binnenliet zijn ondertussen zelf ook al met pensioen.

Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Fred overleefde meerdere steekincidenten en zelfs een schietpartij; hij droeg daarna een tijd lang een kogelvrij vest tijdens zijn werktijd. In 2004 ontving Fred voor zijn lange staat van dienst een Koninklijke onderscheiding. Hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Geleidelijk heeft Fred het stokje overgedragen aan portier Richard Schoch, die sinds drie jaar het volledige werk heeft overgenomen. “We hoeven gelukkig niet op zoek naar een vervanger van Fred, want Richard is er al. Wel geven we nog een groot afscheidsfeest voor Fred op 16 juni. Voor alle huidige én oude Woo-gangers. Dat vindt Fred erg leuk. Hij zal ook aanwezig zijn, zodat iedereen goed afscheid kan nemen.”

Gekoppelde berichten

3 Reacties

Reageren
 1. Karel Nor

  Knap wat hij gedaan heeft voor de veiligheid in de Utrechtse horeca. Naast dat hij actief drugsdealers en ander verschrikkelijk geteisem begon te weren, heeft Fred zich ook hard ingezet voor oa betere communicatie tussen portiers en politie. Daarnaast heeft/had hij ook zijn stichting betreffende voorlichting en veiligheid in en rond het uitgaan.

  Na al die jaren is hem, wat mij betreft, een mooi pensioen toegewenst.

  P.S. Kennende de cultuur hier; dit is als aanvulling bedoeld, niet als lofzang.

 2. Marcel Gieling

  Het ga je goed Fred. Mooie herinneringen

 3. Pieter Conemans

  Fred, bedankt voor alle gezellige babbels bij de deur! Pieter Conemans.
  p.s. Ik heb nu nog veel stellen in de zaak die elkaar in die tijd in de Woo hebben leren kennen én…ze kennen jou ook allemaal! Heerlijk tijd!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).