Zand van de Utrechtse singel wordt gebruikt bij nieuwbouw in Leidsche Rijn Zand van de Utrechtse singel wordt gebruikt bij nieuwbouw in Leidsche Rijn

Zand van de Utrechtse singel wordt gebruikt bij nieuwbouw in Leidsche Rijn

Zand van de Utrechtse singel wordt gebruikt bij nieuwbouw in Leidsche Rijn
Het zand dat bij de singel in Utrecht is weggegraven wordt naar Rijnvliet in Leidsche Rijn gebracht. Daar wordt het gebruikt bij de aanleg van nieuwe wegen.

Het zand dat bij de singel in Utrecht is weggegraven wordt naar Rijnvliet in Leidsche Rijn gebracht. Daar wordt het gebruikt bij de aanleg van nieuwe wegen.

Toen de werkzaamheden aan het herstel van singel begonnen is 34.000 kubieke meter zand gestort in de tunnelbak, de plek waar de Catharijnebaan liep. Volgens projectorganisatie CU2030 kon er op die manier makkelijker, sneller en goedkoper worden gewerkt aan de singel.

(Tekst loopt door onder afbeelding)

De Catharijnebaan in 1978. Foto: Gemeentearchief Utrecht

Het zand dat daarvoor toen werd gebruikt kwam uit de omgeving. Zo is er bijvoorbeeld grond gehaald van het Willemsplantsoen en van de Rijnkade. Inmiddels is bijna al dat zand weer afgevoerd om plek te maken voor het water.

De werkzaamheden aan de singel bevinden zich in de laatste fase. Op 12 september moet het werk voltooid zijn en vanaf dat moment is het dus ook weer mogelijk om een rondje te varen over de Utrechtse singel.

Gekoppelde berichten

5 Reacties

Reageren
 1. HArry

  Nu maar hopen dat het zand schoon en olievrij is en voldoet aan alle PFAS en milieunormen.

  Er ligt ook nog wat zand langs de A12 bij LR. Een hele berg afgedekt met wat plastic die wat aan het uitlogen is. Succes!

  Oeps, besef dat ik wellicht een provinciale ambtenaar wakker heb gemaakt.

 2. Henk Lith

  Ha ha zand moet je ook nooit weg doen, verplaatst zo lekker.

 3. sjaak

  Ow wat jammer, ik vind de Catharijnebaan met die loopbrug wel wat hebben zeg! Zag er mooi (en grootstedelijk!) uit in 1978!

 4. Koel Hoofd

  Hele mooie foto van de catharijne bak!
  Het laat subtiel zien dat ons stadsbestuur al decennia lang totaal andere plannen heeft dan dat de werkelijkheid verlangt…

 5. Ooginaller

  Je zou toch in een van die huizen naast deze voormalige 6baanssnelweg wonen. Dan heb je weliswaar jaren verbouwing voor de deur gehad, maar woon je nu wel aan het water en ben je echt spekkoper.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).