Zaterdag begint Climate Planet Utrecht; dit is er allemaal te doen - De Utrechtse Internet Courant Zaterdag begint Climate Planet Utrecht; dit is er allemaal te doen - De Utrechtse Internet Courant

Zaterdag begint Climate Planet Utrecht; dit is er allemaal te doen

Zaterdag begint Climate Planet Utrecht; dit is er allemaal te doen
Climate Planet in opbouw op het Jaarbeursplein. Foto: Bas van Setten
De opening van het internationale evenement Climate Planet vindt zaterdag 6 oktober om 19.00 uur plaats op het Jaarbeursplein. Tot en met zaterdag 3 november staat de wereldbol van zes etages hoog in Utrecht. Het evenement staat in het teken van klimaatverandering. 

De opening van het internationale evenement Climate Planet vindt zaterdag 6 oktober om 19.00 uur plaats op het Jaarbeursplein. Tot en met zaterdag 3 november staat de wereldbol van zes etages hoog in Utrecht. Het evenement staat in het teken van klimaatverandering. 

In de aankomende maand zijn er allerlei activiteiten in de grote wereldbol rondom klimaatverandering. De Deense oprichters van Climate Planet stellen dat mensen zich wel bewust zijn van de klimaatverandering, maar er nog niet genoeg tegen doen. Om dit te bereiken, moeten mensen de klimaatverandering eerst beter begrijpen. Daar is Climat Planet voor.

Het is voor het eerst dat de Climate Planet naar Nederland komt. Eerder was de tentoonstelling succesvol in Kopenhagen, Bonn en Aarhus. Hieronder een aantal activiteiten uitgelicht.

360 graden ruimtereis
Wat: publieke filmvertoning
Wanneer: diverse tijden, soms meerdere keren per dag – 7 oktober t/m 3 november
Prijs: €5.50 p.p.

In de Climat Planet-wereldbol is het, door de live gestreamde beelden vanaf vier NASA-satellieten, alsof je in de ruimte zit. Door de 360 graden film ziet de kijker de aarde als een astronaut en ontdekt hoe bijzonder en fragiel deze is. In een ruimtereis van 35 minuten word je meegenomen van de oerknal tot in de verre toekomst.

Jouw Huis Slimmer
Wat: informatieavond
Wanneer: 8 oktober 19:00 – 22:00
Prijs: gratis, wel verplicht aanmelden

De gemeente organiseert een Jouw Huis Slimmer-informatieavond over duurzaam wonen zonder aardgas. “De gemeente vindt het belangrijk dat inwoners van Utrecht informatie krijgen over hoe je je huis aardgasvrij kunt maken. We willen hen in contact brengen met bewoners die dit al hebben gedaan, en kennis laten maken met energieprojecten en -organisaties in de stad.” zegt Anne-Marie Zwanink, organisator van de informatieavond.

Bewoners kunnen tijdens deze avond onder andere een gratis quickscan van hun huis krijgen van een professionele energie-adviseur, speeddaten met energie-adviseurs en energie-ambassadeurs, en er is een informatiemarkt.

Lunch & Learn: insecten op ons bord
Wat: proeverij
Wanneer: 20 oktober 11:00 – 14:00
Prijs: €30 p.p.

Op de menukaart van The Green House staat al een tijdje de insectenburger. Waaghalzen gaan ervoor, anderen schrikt het af. Maar er zijn nog veel meer voedzame en duurzame gerechten waarin je insecten kunt verwerken.Vier start-ups nemen het publiek mee in de wereld van insecten en voeding.

Bekijk hier alle activiteiten die de komende maand worden georganiseerd en om je aan te melden.

3 Reacties

Reageren
 1. Niels Bokhove

  Opnieuw is het plein volgebouwd! Wat hebben we aan pleinen waar je niet gewoon overheen kunt lopen?!
  We zouden ooit groene, in elk geval open gebieden krijgen in het stationsgebied. (Weet u het nog, dat referendum?) En nu ze er zijn, worden ze volgeplempt.

 2. Katja

  30 euro voor insecten eten ?

 3. Ferdi

  Leuke evenement, prijs is normaal toegankelijk. Insecten sla ik over, doe ik liever boodschappen voor betalen

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).