Zeer kwetsende afbeelding aangetroffen in Utrecht; burgemeester Sharon Dijksma doet aangifte Zeer kwetsende afbeelding aangetroffen in Utrecht; burgemeester Sharon Dijksma doet aangifte

Zeer kwetsende afbeelding aangetroffen in Utrecht; burgemeester Sharon Dijksma doet aangifte

Zeer kwetsende afbeelding aangetroffen in Utrecht; burgemeester Sharon Dijksma doet aangifte
Bron: Instagram burgemeester Sharon Dijksma
Op een muur in de Leidseveertunnel in Utrecht is een zeer kwetsende afbeelding aangetroffen. Burgemeester Sharon Dijksma laat weten dat hiermee een duidelijke grens is overschreden en doet aangifte.

Op een muur in de Leidseveertunnel in Utrecht is een zeer kwetsende afbeelding aangetroffen. Burgemeester Sharon Dijksma laat weten dat hiermee een duidelijke grens is overschreden en doet aangifte.

De afbeelding lijkt een galg te tonen waar een persoon aanhangt met een burgemeestersketen, ook zijn de letters DIJK..A geschreven.

De Utrechtse burgemeester Dijksma laat weten: “Van deze en andere bedreigingen doe ik aangifte. Dit raakt mij, mijn gezin en de mensen waarvan ik hou. Er is een grens.”  De burgemeester deelde de foto van de afbeelding zelf via haar Instagram-account.

25 Reacties

Reageren
 1. Azijnplasser

  Te schandalig voor woorden.

 2. Wim

  Een goed moment om die achenebbisjtunnel nu direct maar een make-over te geven.

 3. Nico

  Dit moet getekend zijn door een echte held dat kan niet anders, pfff.
  Mijn moeder zij het al, er lopen meer gekken buiten dan in het gekkenhuis.
  Ze had gelijk en deze teken held moet verplicht opgenomen worden want als je dit verzind ben je niet goed.
  Heb je ergens problemen mee ga er over praten maar niet kinderachtig een lullige tekening maken. Wat een looser de persoon die dit getekend heeft.

 4. wim

  Ongelooflijk, de grenzen zijn gevaarlijk aan het opschuiven, ik maak me ernstig zorgen. Veel sterkte voor de burgemeester en haar gezin.

 5. Hugo Aylva

  Walgelijk!

 6. Nina

  Wie doet zoiets?
  Je mag het oneens zijn met elkaar, maar blijf respectvol.

 7. Wouter

  Gisteravond zag ik politie staan bij eenzelfde afbeelding van Hugo de Jonge in de Daalsetunnel. Deze was echter nog niet af, betekent dit dat de dader gepakt is?

 8. Pee

  Als je het ergens niet mee eens bent zijn er tal van manieren om dat kenbaar te maken .
  Mijn burgemeester is het ook niet maar dit doe je gewoon niet .
  Een actie waar je niets mee opschiet.

 9. isabelle

  Schandalig. Tuig van de richel!

 10. Realist

  Talloze politici die uit verschillende hoeken bedreigd worden. Er zijn tegenwoordig zoveel groeperingen die een bedreiging vormen voor de maatschappij dat het echt een probleem is. Het softe beleid van de laatste decennia komt tot uiting in grensoverschrijdend gedrag. Vreselijk.

 11. Bromsnor

  Bromsnor @Nico, geen wonder, de gekkenhuizen zijn 10 jaar geleden allemaal gesloten.

 12. Joop

  @ Realist het meeste gedrag leer je thuis dus opvoeding, in schoolsituatie dus educatie en opvoeding en sociale omgeving aan.

 13. Herman

  Natuurlijk kan dit niet.
  Wel opvallend hoeveel aandacht hier aan wordt gegeven. Afgelopen weekend vreedzame demonstratie met 25.000 deelnemers. Enige dat in het nieuws komt id dat iemand met galg loopt.
  Over opkomst, doel en verloop nauwelijks nieuws…..

 14. Utrechtse Jantje

  Jammer genoeg wel @Bromsnor , en als je wat flikt ,wordt je tegenwoordig met fluwelen handschoenen aangepakt ….Deze tekening is echt grens overschrijden, en deze persoon moet dan ook van de straat gehaald worden , maar dan zal de politie ook wat adequater moeten worden …En niet altijd maar wat rondscheuren in hun auto’s, maar zich inleven in de misdaad , en soms is het nuttig om zich op verschillende posities op te stellen , waarbij je stilstaand ,diverse wegen tegelijk in de gaten kan houden en observeren op verdachte mensen en zaken !!!

 15. RABE

  Afblijven van onze burgemeester. Ze doet haar best voor Utrecht en de bewoners.
  Het vraagt om een hardere aanpak, om deze idioten te straffen. Dit is levensbedreigend. Deze persoon heeft het verstand van een weggooibekertje.

 16. Koel Hoofd

  Het gebrek aan opvoeding begint echt enge vormen aan te nemen…. Ernstig ontspoort volk loopt er tegenwoordig rond in Nederland dankzij dat pappen en nathouden van de afgelopen decennia.

  Aan de andere kant…
  Kennelijk doet onze burgemeester als ‘hoofd veiligheid Utrecht’ wel heel goed werk, dat ze dergelijke kinderachtige emoties los weet te maken bij de randdebielen.

 17. UTRECHTSE JANTJE

  Beste @Rabe , we gaan toch geen weggooibekertjes beledigen hé !!! hahaha … Maar je hebt wel gelijk hoor !

 18. Peter

  Sharon Dijksma is niet mijn favoriete burgemeester
  Dat mag iedereen , wel of niet vinden
  Maar mensen die zulke verziekte afbeeldingen op muren kliederen
  Moeten heel lang in de spiegel kijken
  En zich af vragen ,,,hoe het kan dat ze zo zielig diep gezonken zijn

 19. Erwin

  @herman: er is voldoende aandacht voor geweest hoor! En zo’n wereldschokkende demo was het nou ook weer niet, gezien het aantal deelnemers (25.000 nou nou) en het grote aantal wereldvreemde snuiters, van fvd-volk, gele hesjes, anti-vaxxers en corona-wappies. Sommige zaken moet je ook weer niet té veel aandacht geven

 20. Janny

  Een zeer laffe daad die onze burgemeester schaadt. Een echte Utrechter
  gaat in gesprek, deze is vast gek. Ik vind dit ook walgelijk .
  Ik wens de burgemeester veel sterkte.

 21. Alexander

  Totaal onacceptabel natuurlijk.

  Maar wat ik me afvraag is: waar is Scherpschutter? Hij heeft altijd echt bij ieder onderwerp commentaar. Maar hier niet…

 22. Tunnel visie van wappie.

  Het is duidelijk dat de maker in een ernstige Tunnelvisie is beland !

 23. Scherpschutter

  @Alexander

  Mijn comment is niet geplaatst. Geen idee waarom. Ik gaf aan dat het een bijzonder onsmakelijkelijke tekening is (en tegelijk ook maar een tekening) en dat we een beetje normaal moeten blijven doen met z’n allen in dit land. Dit soort tekeningen zijn nergens goed voor. Overdreven reacties ook niet.

 24. Bernhard

  Ik vind het smakeloos en triest, maar iemand die zoiets op een muur kalkt is niet per se moorddadig. Waarschijnlijk wel zwakzinnig.

 25. Utrechtse Jantje

  Beste @Scherpschutter , ik denk eerder ,dat je eerdere stukje wel geplaats was geworden …Maar ! En dat overkomt mij ook wel , dat er wat is mis gegaan bij het plaatsen …want ik denk dat DUIC niet discrimineert…vriendelijke groet , Jantje ….

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).