Zelfs gemeente verrast: stadsverwarming niet zo energiezuinig als gedacht | De Utrechtse Internet Courant Zelfs gemeente verrast: stadsverwarming niet zo energiezuinig als gedacht | De Utrechtse Internet Courant

Zelfs gemeente verrast: stadsverwarming niet zo energiezuinig als gedacht

Zelfs gemeente verrast: stadsverwarming niet zo energiezuinig als gedacht
De Stadsverwarming is niet zo energiezuinig als gedacht. Dat laat het college van B&W vandaag weten. De gemeente is verrast over deze gang van zaken omdat Eneco hen niet heeft geïnformeerd.

De Stadsverwarming is niet zo energiezuinig als gedacht. Dat laat het college van B&W vandaag weten. De gemeente is verrast over deze gang van zaken omdat Eneco hen niet heeft geïnformeerd.

Sinds afgelopen mei is de stadsverwarming minder energiezuinig dan dat er in Utrecht is afgesproken. Eneco heeft een monopoliepositie in de stad wat betreft stadsverwarming. Stadsverwarming is energie van restwarmte dat vrijkomt bij het opwekken van elektriciteit. Doordat het energiebedrijf nu elektriciteit bij een andere leverancier inkoopt en één van haar twee eigen elektriciteitscentrales stil ligt moet het extra elektriciteit inkopen. Deze energie is minder energiezuinig dan de voorheen geleverde energie aan de stadsverwarming.

Hierdoor klopt het energielabel van zo’n 240 huizen in Leidsche Rijn niet meer. Eneco heeft dit niet aan de gemeente gemeld. Het college van B&W is niet te spreken over deze gang van zaken en willen binnen 10 dagen duidelijkheid van Eneco.

Gekoppelde berichten

12 Reacties

Reageren
 1. NAj

  Weg met de monopolisten. Bouw al die huizen maar om naar gasgestookte woningen met een goede, energiezuinige CV ketel in plaats van dit debacle.

 2. Henk

  Zoals ik het begrijp moet er nu stroom worden ingekocht door Eneco puur voor het genereren van warmte. Dit is inderdaad erg kostbaar (kijk maar eens naar het verbruik van een straalkachel) en bovendien gaat er ook nog eens warmte verloren met het transport naar de huizen (dit in tegenstelling tot gas wat je in huis verbrandt).

 3. Geenstijl@Utrecht

  Op de site van Michel Post word door Michel al gewezen op de tekortkomingen van dit systeem, het systeem is gewoonweg al achterhaalt, de enigste die nu met de rekeningen zitten zijn de gebruikers;www.michelpost.nl.

 4. Energiereus

  @Geenstijl@Utrecht: enige, niet enigste. En natuurlijk is het oplichterij. Ons oma had op haar flatje de Verwarming ‘t hele jaar niet aangehad, Moest alsnog 380 euro bijbetalen.

 5. herman

  Iedereen weet het al jaren, maar “zelfs de gemeente is verrast”. Meestelrijke zet van de afdeling communicatie.

  Als je niet meer weet hoe je nog moet reageren dan kun je het beste ook maar in het slachtoffer hoekje gaan zitten.

 6. harry

  Zou de kop niet moeten zijn: “Niemand behalve de gemeente verrast over leugens Eneco.”?

 7. Frits

  Dat krijg je met monopolie,,,dan gaat eneco klanten belazeren
  Pure oplichting

 8. Jeannette

  Bovenop dit feit is er nog iets waar niemand over praat: de installaties in de huizen reageren niet op de thermostaat …. de enige manier om de warmte in huis te regelen is door middel van de knoppen op de verwarming. Niks programmeren dat je huis verwarmd is als je thuis komt. Je hebt de keuze tussen aan laten of hoger zetten bij thuiskomst…..

 9. Geenstijl@Utrecht

  Nu eens kijken of Utrechtse de politieke partijen en het stadsbestuur de Utrechters gaan bevrijden van deze monopolist en zijn leugens.
  Hoeveel afnemers zijn er niet in de financiële problemen gekomen door dit bedrijf en zijn zgn groene leveringen van warmte.
  Zeker voor Groen Links/Niks is hier een rol weggelegd.
  Volgens mij is het nog altijd zo dat als je de boel oplicht, je een gevangenisstraf verdient, zeker als je spreekt over artikel 140wvs.

 10. Johan

  @ Jeanette

  Snap ik niet. Ik woon inmiddels twee decennia in de binnenstad met een naar volle tevredenheid functionerende stadsverwarming. Defectje in je installatie?

 11. antonetta

  Ik denk dat er nog wel een paar honderd bij geteld kunnen worden. Het zijn niet alleen de woningen in Rijnsweerd maar ook de appartementen. aan de Albert van Dalsumlaan.

 12. Paul

  abonnementskosten voor stadsverwarming zijn belachelijk. Zelfs als je bijna niets meer verbruikt zijn de kosten meer dan 10 keer zo hoog als van elektriciteit en dat terwijl je nergens anders heen kunt. Boeven zijn het!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).