Tijdens een grote controle in en rondom het Utrechtse stationsgebied zijn donderdagavond 236 bekeuringen uitgeschreven en zes personen gearresteerd. De actie was met name bedoeld om de overlast in het gebied aan te pakken.
De 236 bekeuringen zijn onder andere uitgedeeld voor het reizen zonder geldig vervoersbewijs, wildplassen, het drinken van alcohol en verkeersovertredingen, zoals het vasthouden van een mobiele telefoon. Ook is een elektrische step in beslag genomen van een jongen die daarmee door Hoog Catharijne reed. De jongen was onderdeel van een groep die overlast veroorzaakte en zij ontvingen allemaal dan ook een boete.
Arrestaties
Ook zijn er zes mensen aangehouden. Zo is een persoon die nog werd gezocht om te worden gehoord in twee strafzaken opgepakt. Ook werd een verdachte van winkeldiefstal in de boeien geslagen. Ook iemand die personeel van NS had bedreigd en een ander die naar een beveiliger had gespuugd zijn gearresteerd. Tot slot zijn twee personen die zich niet konden identificeren meegenomen door de politie. Op het bureau bleek dat deze twee mensen geen geldige verblijfsstatus hadden in Nederland.
Dit soort acties rond het Utrechtse stationsgebied worden vaker georganiseerd. De politie werkt dan samen met handhavers van de gemeente Utrecht, boa’s van de vervoersbedrijven Qbuzz, Keolis en NS en met beveiligers van Trigion.
Gekoppelde berichten

Vijf aanhoudingen en 286 bekeuringen bij handhavingscontrole in stationsgebied Utrecht
Bij een handhavingsactie in het stationsgebied in Utrecht zijn donderdag vijf mensen aangehouden en 286…

Grote actie in Utrecht stationsgebied; 7 arrestaties en 325 processen-verbaal
Bij een grote actie in het stationsgebied, waar onder meer de politie, verschillende vervoersbedrijven en…
16 Reacties
ReagerenAls er op een avond al zoveel bekeuringen uitgeschreven worden en maar liefst 6 mensen gearresteerd worden kan je nagaan hoe onveilig het de rest van de tijd is. Het lijkt wel een losgeslagen bende daar.
Goed bezig, maar is schrik er wel van hoeveel dit op slechts één avond al ‘oplevert”. Wat dat betreft mag zo’n actie iedere week in plaats van om de twee maanden. En controle op zwartrijden dagelijks.
Goeie actie, Bromsnor vraagt zich wel af wat er gebeurt met mensen die worden aangehouden en geen geldige verblijfsstatus hebben.
CS heeft jaarlijks meer reizigers dan Schiphol….dus zo vreemd is het niet.
Het bewijst ook dat zeer regelmatige controle absoluut nodig is .
Kijk bij Gare Du Nord , of andere zeer grote stations in Rome, London, hoeveel politie er rond loopt…dan is het in Utrecht nog heel weinig…
@grotereanschiphol: NL heeft in vergelijking met de landen doe je noemt veeeel minder politiemensen. Die organisatie is in NL volledig kapot gemaakt door de vvd.
Vele honderden miljoenen euros en jaren verder en het is weer net zoals vroeger!
Gewoon iedere dag controle en dan houdt de overlast heel snel op.
Elektrische step in beslag bij HC? Dat is toch partikulier gebied van Klépierre? Gaat de politie daar nu óók over? Tis een verkeersovertreding voor openbare weg, en dat is HC niet toch? En het is geen misdrijf, slechts een overtreding, dus die vlieger gaat ook niet op.
En dat hij “overlast” veroorzaakt, dat vind ik wel een héél slap verhaal; als iedereen die “overlast” veroorzaakt ‘gepakt’ moet worden heb je binnen een uur een cellentekort. De snurkende buurman veroorzaakt óók overlast… mensen houd je staande wanneer ze een overtreding begaan, volgens concrete regels. Niet wanwege iets abstracts als “overlast”, wat door iedereen anders beschouwd wordt. Behalve in Rusland en NoordKorea. Daar is “overlast” simpel gedefinieerd: de Staat heeft er altijd gelijk. Laten we hier niet óók zo’n cultuur toepassen. Regels, hélemaal prima. Maar… geen vaag interpreteerbare toepassing door een vaak simpele boa die met zijn soms nog puberende puistenkoppie de mensen de les gaat leren.
En laatbtot slot het ministerie héél snel de regels aanpassen om elektrische stepjes toe te staan: dan kan je ze namelijk wél verzekeren als de overheid dat zo belangrijk vindt – voor iedereen beter! Bovendien kan ik dan mákkelijk mijn auto buíten de steden parkeren en mijn stepje uit de kofferbak halen om verder te rijden. Zoals in vrijwel ieder land wél is toegestaan.
Dit is nu al het ik geloof het derde bericht inmiddels in korte tijd over dit gebied. Wordt het niet eens tijd voor gewoon een gebiedsverbod voor al die troep en low-life wat na vieren in de middag totáál niks te zoeken heeft onder het bollendak maar wel en-masse vanuit de low-life wijken dagelijks hiernaartoe komt om de boel te verzieken? Zachte heelmeesters…
Eerst de hoofdprijs betalen voor een ticket en dan tussen de criminelen en lamzakken door naar een overvolle en stinkende trein. Het OV anno 2022. Liever met de auto dus.
@ AllesVerboden : humor, dat wel, maar je verhaal is te simpel. Mijn motor is ook verzekerd, maar toch mag ik HC niet in. (en ik ben nog wel aandeelhouder van Klépierre). Overlast is verzamelnaam van alles wat je niet mag van je moeder (dus hangen mag wel, maar troep maken niet, ook geen OV personeel lastigvallen, simpel hé).
Overigens ben je als niet-Utrechter welkom in onze stad, met je stepje (zonder motor), ook goed voor je gezondheid. En ik weet zeker dat je meer plezier hebt in HC als er niet allerlei mafkezen rondlopen die daar niets te zoeken hebben. Mis je dan alsnog de gezellige chaos en troep, dan hebben we de Kanaalstraat voor je in de aanbieding.
Utrecht CS….Utrecht Crimineel Station ! Heel graag vaker van deze politieacties !
Wat een drama hier boven…in iedere grote stad is het normaal in Europa dat er structureel politie aandacht is…
Het is niets vergeleken met de Junken tunnel tijd !
@realist…duidelijk weinig trein ervaring recent…
Goed bezig. Misschien moeten er nog meer camera’s geplaatst worden en de boetes mogen wel wat duurder. Oom agent werkt er aan om de boel veilig te houden. Ook al is het van Klepiere.
Het gaat hier niet om de trein, het gaat hier om die hele onderlaag van de maatschappij welke continue op het station rondhangt. Je zou deze onderlaag probleemloos kunnen wegsnijden. Het scheelt bakken met geld op het gebied van justitie, gevangeniskosten, softe jeugdzorg en uitkeringen. Misschien een keer doorvoeren?
Ik ben ook wel nieuwsgierig naar hoe de politie na een dergelijke actie omgaat met de mensen die geen geldige verblijfstatus konden tonen. En of dit kinderen betreft of volwassenen, en of het vluchtelingen betreft, of dat er een andere reden is waardoor ze zich niet meer kunnen legitimeren. Weet iemand mogelijk of en waar dit soort informatie openbaar wordt gemaakt?