Honderdtwintig boetes na blauwe avond-actie handhavers | De Utrechtse Internet Courant Honderdtwintig boetes na blauwe avond-actie handhavers | De Utrechtse Internet Courant

Honderdtwintig boetes na blauwe avond-actie handhavers

Honderdtwintig boetes na blauwe avond-actie handhavers
Foto: Twitter / Handhaving 030.
Zo’n achtentwintig handhavers van de gemeente Utrecht deden vrijdagavond mee aan een zogenaamde ‘Blauwe avond’. Tijdens de actie zijn in totaal ongeveer zestig fiscale naheffingen en zestig overige bekeuringen uitgedeeld. 

Zo’n achtentwintig handhavers van de gemeente Utrecht deden vrijdagavond mee aan een zogenaamde ‘Blauwe avond’. Tijdens de actie zijn in totaal ongeveer zestig fiscale naheffingen en zestig overige bekeuringen uitgedeeld. 

‘Blauwe avonden’ zijn avonden waarbij Handhaving met groot materieel uitrukt om in een wijk “alle gedragingen en overlast” aanpakken. De actie vond plaats in Zuidwest. Dit was de eerste keer dat de Utrechtse handhavers een dergelijke actie op touw zetten. De handhavers reden met scooters, fietsen en scanauto’s door de wijk om geparkeerde voertuigen en andere overlast aan te pakken. Dat resulteerde in een flinke stapel boetes, meldt team Handhaving op Twitter. Bij naheffingen wordt er een boete opgelegd wanneer een parkeerder het parkeergeld of de parkeervergunning niet heeft betaald.

 

 

9 Reacties

Reageren
 1. jacob

  Handhaving030: goed bezig !

 2. Paul

  Als dit niet regelmatig gebeurt is het een totaal nutteloze aktie en valt iedereen weer terug in oude gewoontes.

 3. Franz

  Leuk hoor maar als er echt iets in de wijk gebeurt zijn ze nergens te bekennen. Als je dan een parkeerboete krijgt voor het parkeren op de oprit van je eigen garage terwijl je daar al ruim 8 jaar parkeert zonder dat daar ooit iemand wat van gezegd heeft heb ik zo mijn bedenkingen over de werkelijke motivatie achter deze aktie.

 4. Chantal

  @paul: flesje azijn leeg gedronken? Zelfs aan dit goede nieuws weet je een negatieve twist te geven… sjonge man, wat heb jij een leven..!

 5. Dutch Film Festival

  ‘ Blauwe Avonden’ – The Return of the Razzia. Part one. Starring: The Boys in blue & the Angry Mob.
  Coming soon in your Neighbourhood!

 6. G. de Vries

  Ook op Kanaleneiland- noord geweest? Doe eens iets aan al die auto’s die op de stoep geparkeerd staan! ! Soms staan er wel vier auto’s pontificaal op de stoep, schuin geparkeerd ‘met de neus’ richting ingang voor een flat terwijl er nog parkeervakken vrij zijn in een laan. Mensen met rollators, rolstoelen en wandelwagens kunnen er niet langs. Schoolgaande kinderen kunnen alleen de rijweg op om hun weg te vervolgen. Overdag is het prima in orde, geen stoepauto te zien maar met name ‘s avonds en vroeg in de ochtend is het deut!

 7. egbert

  Ik vind het een prima actie. Wouten en BOA’s moeten zichtbaar zijn in de wijk om aso gedrag te corrigeren, dat hoeft niet altijd met een bon maar mensen wijzen op hun foute gedrag is ook effectief. ik hoop van harte dat een dergelijke actie vanaf vandaag ook in de Ornsteinsingel georganiseerd kan worden. verhuizen is prima maar aso parkeergedrag niet

 8. blm

  @g.devries: melding maken. Bellen of digitaal en het liefst met meerdere buren, dus meerdere meldingen. Dan komt het op de agenda en aktie. Hier wat roepen dat helpt niet. Kom in aktie voor je wijk.

 9. cas

  Boehoe stoer zeg…. heel stoer auto’s bekeuren en doen alsof je het veiliger hebt gemaakt. In de tijd dat ik in Kanaleneiland heb gewoond vaak zat gezien dat ze wegkeken en niks deden. Schijnheilig gewoon.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).