Een van grote bomen op Vredenburgplein wordt gekapt | De Utrechtse Internet Courant Een van grote bomen op Vredenburgplein wordt gekapt | De Utrechtse Internet Courant

Een van grote bomen op Vredenburgplein wordt gekapt

Een van grote bomen op Vredenburgplein wordt gekapt
De te kappen boom staat links vooraan. Beeld: CU2030
Een van de grote bomen op het Vredenburgplein moet worden gekapt. De boom is aangetast door een schimmel. Het is de boom die in het verlengde van de Drieharingstraat staat.

Een van de grote bomen op het Vredenburgplein moet worden gekapt. De boom is aangetast door een schimmel. Het is de boom die in het verlengde van de Drieharingstraat staat.

De boom verkeert in een slechte staat en in verband met veiligheid wordt de boom op maandagochtend 27 november gekapt. Bij de herinrichting van het plein begin volgend jaar zal er een nieuwe boom worden geplant.

De plataan is tussen de vijftig en zestig jaar oud en een van de grootste bomen op het Vredenburgplein. De gevonden schimmel (eikhaas) kan op den duur de stam breken. De conditie van de overige bomen is redelijk.

12 Reacties

Reageren
 1. Katja

  Kunnen de bomen niet gevaccineerd worden ?

 2. herman

  Mooie kans om als compensatie een mooie fontein model “Intratuin Vinex Kitsch plus” te plaatsen!

 3. Karenlee

  Goed dat ze in ieder geval de boom gaat vervangen met een nieuwe. Iets heel anders: als je Vredenburg zo ziet liggen is het voornaamste reactie: jezus, wat is dat een uber-lelijk plein! Fantastisch dat ze het eindelijk gaan aanpakken.

 4. Waldorff

  Helemaal eens met Karenlee, en wat de ambetenaar die de gevel van de Perry ooit heeft goedgekeurd soms blind?

 5. Ramon

  Waldorff. De Perry gaat verhuizen naar HC . Prima moment om het pand terug te brengen in de oude staat…

 6. ellen

  Dat het Vredenburg plein er inderdaad spuug lelijk bij ligt. Geen plein om als Utrechter trots op te zijn.

 7. wer

  daar komt toch dat mozaiek waar je op neushoogte niets van ziet? enkel de bewoners en verveelde vogels op de omliggende dakgoten… als er geen markt is

 8. pieter

  het zal de gemeente vast erg goed uitkomen,liefst hadden ze ze beide weggehaald

 9. Katja

  De westzijde zou niet bebouwd worden, maar naar het water gaan lopen met gras, niets van gekomen…

 10. Simon

  @Katja

  Heb echt geen idee hoe je daarbij komt. Maar daar is echt nooit sprake van geweest. De westkant is al honderden jaren bebouwd.

 11. John

  Ik houd mn hart vast wat ze er van gaan maken. Nederland weet nooit raad met pleinen. Nieuwe tegels en wat troostgroen wordt vaak al herinrichting genoemd. Waarom wordt er geen expertise uit het buitenland gehaald? Daar weten ze pas hoe ze een plein moeten vormgeven! Aub maak er eens wat mooi van, het plein verdient het.

 12. Fred

  Blijkens de foto is het plein een pleintje geworden. Toen de Jaarbeus er nog stond was het veel ruimer.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).