Ziekenhuizen regio Utrecht: geplande zorg blijft staan, afschalen waar mogelijk Ziekenhuizen regio Utrecht: geplande zorg blijft staan, afschalen waar mogelijk

Ziekenhuizen regio Utrecht: geplande zorg blijft staan, afschalen waar mogelijk

Ziekenhuizen regio Utrecht: geplande zorg blijft staan, afschalen waar mogelijk
De ziekenhuizen in de regio Utrecht hebben de laatste weken al een deel van de reguliere zorg afgeschaald. Daarom is er nog noodzakelijke capaciteit beschikbaar voor zowel reguliere- als coronazorg. 

De ziekenhuizen in de regio Utrecht hebben de laatste weken al een deel van de reguliere zorg afgeschaald. Daarom is er nog noodzakelijke capaciteit beschikbaar voor zowel reguliere- als coronazorg. 

De overige capaciteit gebruiken de ziekenhuizen om in ieder geval de spoedzorg in de regio te blijven leveren. Naar verwachting schaalt ook in de regio Utrecht de komende dagen nog een deel van de niet medisch-noodzakelijke zorg verder af. 

Er liggen op dit moment 184 coronapatiënten in de Utrechtse ziekenhuizen, waarvan 47 op de intensive care. Toch staat de zorg in de Utrechtse ziekenhuizen onder hoge druk, laat een woordvoerder weten. Dat komt door de toename van coronapatiënten en uitval van zorgpersoneel.

De afspraken die al zijn gemaakt, gaan voorlopig door. Als de situatie verandert, neemt het ziekenhuis contact op met de patiënten. Alle medische noodzakelijke zorg die niet kan worden uitgesteld, gaat door. Spoedzorg is in de regionale ziekenhuizen ook nog beschikbaar.

UMC Utrecht

In het UMC Utrecht is de reguliere zorg met ongeveer 30 procent afgeschaald. Hier gaat om klinische en operatieve zorg. De afspraken in de polikliniek gaan zoals gepland door via de telefoon of videobellen. Als zorg niet doorgaat, brengt het ziekenhuis individuele patiënten daarover op de hoogte. 

In het UMC Utrecht liggen nu 58 coronapatiënten, waarvan 15 op de intensive care.

St. Antonius Ziekenhuis

Op dit moment verandert er nog niks in de afspraken in het St. Antonius Ziekenhuis. Afgelopen weken is de reguliere zorg al verder afgeschaald, om de komende periode goed door te komen en de extra coronazorg te kunnen leveren. Niet alleen uit zorg voor de patiënten, maar ook voor de medewerkers. 

Patiënten komen alleen naar het ziekenhuis voor zorg die niet op afstand kan worden geleverd of niet uitgesteld kan óf hoeft te worden. Andere zorg is uitgesteld of gaat via de telefoon of videobellen. Als daar komende tijd verandering in komt, dan neemt het ziekenhuis contact op met de patiënt. 

In het St. Antonius liggen nu 56 coronapatiënten, waarvan 15 op de IC.

Diakonessenhuis 

Het Diakonessenhuis gebruikt nu 40 procent van de capaciteit van de operatiekamers. Planbare zorg waarbij dat zonder medisch nadelige gevolgen kan, wordt uitgesteld. Hierover belt het ziekenhuis de betreffende patiënten.

Ook op de poliklinieken zijn rond de feestdagen minder afspraken gepland dan normaal en iets minder dan in andere jaren. Het Diakonessenhuis blijft alle acute zorg en spoedzorg verlenen. 

In het Diakonessenhuis liggen nu 28 coronapatiënten, waarvan 6 op de intensive care.

1 Reactie

Reageren
  1. Manou De R.

    Dit zijn goede berichten weer. Er is ook niet maar een paar keer voor gewaarschuwd. Op deze club bestuurders blijven stemmen mensen!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).