Zo gaat de nieuwe busbaan in Transwijk eruit zien - De Utrechtse Internet Courant Zo gaat de nieuwe busbaan in Transwijk eruit zien - De Utrechtse Internet Courant

Zo gaat de nieuwe busbaan in Transwijk eruit zien

Zo gaat de nieuwe busbaan in Transwijk eruit zien
Transwijk krijgt in 2019 een nieuwe busbaan. Het voorlopig ontwerp is gisteravond vrijgegeven door het college van B&W. De busbaan loopt vanaf de dr. M.A. Tellegenlaan tot en met de Churchilllaan.

Transwijk krijgt in 2019 een nieuwe busbaan. Het voorlopig ontwerp is gisteravond vrijgegeven door het college van B&W. De busbaan loopt vanaf de dr. M.A. Tellegenlaan tot en met de Churchilllaan.

Op basis van reacties van omwonenden en betrokkenen is het voorlopig ontwerp voor de vrij liggende busbaan Transwijk aangepast. De verbouwing start eind 2017. De busbaan door Transwijk is onderdeel van de busbaan van het Centraal Station in Utrecht naar het station in Vleuten en het sluitstuk van het hele netwerk met vrije bus- en trambanen in Utrecht.

Bomenkap

Voor de aanleg van de busbaan Transwijk is het nodig een aantal bomen te vellen of verplaatsen. In het plan staat dat van de 487 bomen er 170 blijven staan, er ongeveer 129 bomen worden verplant (waarvan ongeveer 69 binnen het plangebied) en dat er voor ongeveer 60 bomen een locatie ergens anders in de stad wordt gezocht. Het uitgangspunt is dat er minimaal hetzelfde aantal bomen terugkomen.

Op 15 december is er een informatieavond voor bewoners.

busbaan2

11 Reacties

Reageren
 1. WP

  Nu nog een tram in plaats van een bus 🙂

 2. janszen

  Wat een kaalslag: van de 487 bomen mogen er 170 blijven staan en mogelijk, als ze het verplaatsen overleven, komen daar nog eens 69 bij. Voor de fly- over (Kanaleneiland) werden ook al ruim 300 bomen gekapt!

 3. Bram de Goede

  absurd openbaar vervoer onder de grond auto´s erboven.

 4. Rietje

  Hou eens op met dat bomen slopen Utrecht !!

 5. R

  @WP: de beide onderdoorgangen (Anna Frankplein en 5 Mei-plein) zijn vertrambaar. T.z.t. kan het traject dus vertramt worden.

 6. Arend

  Leuk: vertrammen.

 7. Bill

  Ja, die onderdoorgang zal zeker “tramproof” worden gemaakt.. Is de Prins Clausbrug ook vertrambaar?

 8. Ronald

  Jammer dat de tunnel niet meteen iets breder wordt gemaakt zodat autoverkeer ook kan doorrijden.
  Dat is niet alleen fijn voor de automobilisten, want ik begrijp onderhand wel dat dit college daar een broertje dood aan heeft, maar ook de luchtkwaliteit en oversteekbaarheid voor fietsers zou dan zijn verbeterd.

 9. herman

  Alles is vertrambaar. Probleem zijn de hoge bouwkosten en daarna beginnen de echte problemen namelijk exploitatietekorten die jaar op jaar zullen terugkeren. Onverantwoordelijk

 10. alex

  voor diegene die het niet kennen, er staan zeer veel prachtige (grote) bomen, ongelooflijk zonde dat ze zoveel kappen als de plannen doorgaan. er blijft geen boom meer staan hier in de buurt 🙁

 11. Tram & Metro net Utrecht

  Er is een tram gepland in de toekomst naar nieuwbouwwijk RIJNENBURG via de prins clausbrug die verder moet aan sluiten op een van de Randstadspoor stations in Leidse Rijn.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).