Zo gaat het vernieuwde V&D-pand eruit zien | De Utrechtse Internet Courant Zo gaat het vernieuwde V&D-pand eruit zien | De Utrechtse Internet Courant

Zo gaat het vernieuwde V&D-pand eruit zien

Zo gaat het vernieuwde V&D-pand eruit zien
Toekomstbeeld van het vernieuwde V&D-pand aan de Rijnkade.
Het voormalige V&D-pand gaat grondig gerenoveerd worden. Dat is gisteren duidelijk geworden bij de presentatie van de plannen voor het gebouw bij de Utrechtse welstandscommissie. Er is nu ook beeld beschikbaar. 

Het voormalige V&D-pand gaat grondig gerenoveerd worden. Dat is gisteren duidelijk geworden bij de presentatie van de plannen voor het gebouw bij de Utrechtse welstandscommissie. Er is nu ook beeld beschikbaar. 

Bovenstaande afbeelding van Jan Bakers Architecten geeft weer hoe de achterkant van het gebouw aan de Rijnkade een bijzondere metamorfose ondergaat. Doordat niet alleen het gebouw maar ook de omgeving op de schop gaat, ontstaat er een heel nieuwe omgeving in de binnenstad.

Op deze plek wordt de singel de komende jaren nog verder doorgetrokken. “Hierdoor kunnen we van de wat saaie achterkant een mooie voorkant maken,” vertelt de Utrechtse architect Jan Bakers. “Dit gebied aan de Rijnkade gaat uiteindelijk echt een mooi stukje Utrecht worden.”

De Welstandscommissie was het daar gisteren mee eens. “Ze waren ontzettend enthousiast”, zegt Bakers. In zijn plannen zijn onder andere een dakterras, meerdere winkels en een aanlegplek voor boten meegenomen. “De mogelijkheid voor de bootaanlegplek wordt nog verder uitgezocht met de gemeente.”

Hudson’s Bay

Vanochtend opende het Algemeen Dagblad met het nieuws dat Primark en Hudson’s Bay de twee grote internationale ketens zijn die hun intrek gaan nemen in het vernieuwde gebouw. Hudson’s Bay heeft echter vanmiddag aan DUIC laten weten dat dit niet aan de orde is. “Utrecht is een interessante stad, maar er speelt nu helemaal niks concreets”, zo laat de woordvoering weten.

22 Reacties

Reageren
 1. Guus

  Sla deze Artist Impression op in je computer en bewaar deze.
  En sta met afgrijzen in 2018 te kijken met uiteindelijke resultaat.
  Het zal zwaar tegen vallen met wat deze Artist Impression belooft.

 2. Ben

  Zou zo maar kunnen, dat het er inderdaad beter op wordt daar. We wachten hoopvol af.

 3. John

  Veelbelovend. Maarre, zie ik daar in de ramen niet dat verfoeilijke Poortgebouw spiegelen…? En betekent dat misschien dat het plaatje van Bakers de zaken net wat mooier voorspiegelt dan de werkelijkheid zal zijn? Omdat dat Poortgebouw so wie so alle lucht en licht uit die plek perst? Maar daar kan Bakers dan ook niets aan doen.

 4. Herman

  Hopelijk wordt het mooi het is nu zo lelijk veel slechter kan nier.

  Toch er zou toch een voorzetgebouw komen nu verdwenen?
  Op de artist impression zijn vaag nog wat oude kenmerken zichtbaar die zie je straks gewoon keihard terug.
  Die ligplaats voor schepen is een optie die er nooit gaat komen zin ” wordt nog uitgezocht Door de gemeente” zegt genoeg.

 5. Mark

  Wat valt er aan zo’n vierkante doos dan te verprutsen? Weinig inspirerend ontwerp.

 6. Suzan

  Ik snap het niet meer: volgens DUIC komen er 3 internationale winkels. Volgens een ander artikel van DUIC komen er twee: HB en Primark. Volgens een derde artikel op DUIC komt HB níet naar Utrecht.
  Dus wat?!

 7. Bill

  Maak dan direct een aantal werfkelders onder het pand, uiteraard typisch Utrechts, genoeg ruimte en op z’n plek in zo’n levendig gebied.

 8. cas

  @ Mark, je kan het ook omdraaien. Hoe is zo’n vierkante doos nog te verbeteren. Zonder gebruik van dynamiet….

 9. Dirk

  Mooi, de plint wordt levendig gemaakt zodat je daar daadwerkelijk iets te zoeken hebt als voetganger.

  Ik hoop wel dat de natuursteen van zodanige kwaliteit is dat het pand een beetje een klasse-uitstraling krijgt (in tegenstelling tot bijvoorbeeld het C&A-pand).

 10. Rick

  Ziet er erg goed uit! Als dit ontwerp ook op ongeveer deze manier straks gerealiseerd wordt, dan kunnen we gelijk een hoop klagers tevreden stellen die het de hele tijd over de ‘onderwereld’ hebben die zo lelijk blijft.

 11. WP

  Wat is er gebeurd met de plannen voor het rijnkade gebouw?? http://xsdeluxerijnkade.nl/ Of is die uitbouw hierin opgenomen? Daar lijkt het zo te zien wel op.

 12. Dennis

  Op deze foto is er zonlicht te zien. Dat lijkt me erg sterk met het geplande Rijnkadegebouw wat nog tussen de SHV en de “singel” is gepland.

 13. Niels Bokhove

  En wat nog niemand in de gaten heeft en ook niet hardop gezegd wordt: het gebouw blijft in de stijl van de jaren 70 (AD van 16-11), maar het prachtige, nota bene nog in 2012 gerestaureerde theatertje Mirliton uit 1973 met schitterende dakterras (schuin boven Café Olivier) gaat verdwijnen!!

 14. Robert

  Goed gedaan Jan!!

 15. Henk

  Fantastische verbetering tov de huidige situatie

 16. Jaap

  De formule van Saks of 5th ook van Hudsons Bay komt er te zitten, waarschijnlijk is de 3e formule Mediamarkt en Decathlon, deze combinatie past eerder bij de primarkt. De Hudsons Bay zelf komt in de Planeet met La Place.

  Wedden!

 17. Fab

  In de serie futloos bouwen spant de Gemeente Utrecht op dit moment op diverse plekken de kroon. Wat een eenheidsworst. Wie verzint dit soort dingen. Kan daar nou echt niets beters, spannenders?

 18. Luukupuuk

  Yippie, geen fietsers!!!!

 19. Helene

  Ik wou zeggen dat het inderdaad zonde is dat Mirliton gaat verdwijnen. het uis niet alleen een juweeltje maar ook een onderdeel van de stadsgeschiedenis van Utrecht.
  Helene

 20. katja

  Parkeergarage verdwenen ? En uitzicht op de nieuwe junkenallee, want zo mooi met glas wordt het niet, betonnen vloer zodat alles daar donker blijft. Daar heeft Utrecht niet voor gekozen bij het referendum ! Wij wilden GROEN !

 21. Marcel Benders

  Zoveel veranderd er niet tov de huidige V en D hoor.

  Wit is vervangen door grijs; ik kan niet uit de render halen of het hier echt natuursteen betreft. Verder zijn er wat nieuwe glanzende ramen ingetekend.

  Het gbouw, niet het mooiste ontwerp dat Utrecht rijk is, blijft onaangetast.

  Verder leuk die renders met leven op de straat, maar als dit het enige pand met in- en uitgangen daar is, gaat er nog niet veel leven op straat zijn.

  Lichtinval kan niet, doordat andere gebouwen het zonlicht blokken. daarnaast gaat er natuurlijk nog een hoop aangepast worden aan deze render, want zo gaat het altijd met renders.

  Ik zie trouwens een behoorlijke betonnen kale muur naast het V en D pand in het poortgebouw. Wat gruwelijk lelijk en slecht. Ik kijrg een Hoog Catehrijne déjà vu.

 22. Co van Hemert

  Op de Uithof in Utrecht staat het Hijmans van den Bergh gebouw. Een prachtige gevel. Veel glas. Aan het V&D pand kun je zien dat het een gebouw is wat eigenlijk niet meer van deze tijd is vind ik. Misschien is het mogenlijk om het plan van de voorpui van het warenhuis bij te stellen. Ik ben blij met de nieuwe bestemming van het voormalig V&D pand.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).