Zo keek Utrecht naar de ploegentijdrit van de Vuelta Zo keek Utrecht naar de ploegentijdrit van de Vuelta

Zo keek Utrecht naar de ploegentijdrit van de Vuelta

Zo keek Utrecht naar de ploegentijdrit van de Vuelta
Foto's: Bas van Setten
De eerste Vuelta-dag voor Utrecht zit erop. Vrijdagavond werd in de straten van de stad de ploegentijdrit verreden. Utrecht liep opnieuw massaal uit om de Vuelta bij te wonen.

De eerste Vuelta-dag voor Utrecht zit erop. Vrijdagavond werd in de straten van de stad de ploegentijdrit verreden. Utrecht liep opnieuw massaal uit om de Vuelta bij te wonen.

De eerste ploeg, Burgos-BH, startte vrijdag om 18.30 uur voor hun ronde over het tijdritparcours. Iets voor 20.00 uur was het de beurt aan de laatste ploeg: Team Jumbo-Visma. De snelste tijd werd neergezet door die ploeg. Robert Gesink legde de laatste tijdritmeters op kop af. Hij is dus degene die zaterdag in de rode trui Utrecht binnenrijdt.

Tekst loopt door onder de foto

Langs het parcours van de tijdrit hadden Utrechters en mensen van ver daarbuiten zich verzameld om de renners aan te moedigen. Met luid applaus werden ze verwelkomd. Wie goed luistert en het geluid volgt, wist wanneer er opgelet moest worden. Op volle snelheid kwamen de renners aangescheurd, om vervolgens scherp door de bocht te gaan en hun weg te vervolgen.

Tekst loopt door onder de foto

Overal langs het parcours klonk muziek, konden toeschouwers wat te drinken halen en op grote schermen was de koers goed te volgen. Veel Utrechters zullen de eerste Vuelta-dag ervaren hebben als een feestje.

Zaterdag is de tweede etappe van de Vuelta, die ook Utrecht aandoet. De etappe start in ’s-Hertogenbosch en de finish ligt 175 kilometer verderop op het Utrecht Science Park. De route van de tweede etappe is hier te bekijken.

Foto: Jasper Witte

Foto: Anouk Huffermann

Gekoppelde berichten

13 Reacties

Reageren
 1. Wendy

  Ik heb er echt van genoten.Maar er zullen wel weer negatieve reacties zijn.En waarschijnlijk van de mensen die altijd wel iets negatiefs zien in Utrecht.Voor hun…..geniet van het leven.

 2. David Miltenburg

  Topsport in optima forma. Prachtig!

 3. Herman

  Wederom een mooi wielerfeest in onze stad!

  De negatievelingen die hier reageren zijn absoluut geen afspiegeling van de stad, dat zie je bij verkiezingen, evenementen, feestjes en nu weer.

 4. Fvw

  Was weer een mooi feestje, ook in overvecht, een minpuntje, veel kinderen teleurgesteld dat de reclame karavaan geen petjes enzovoort mocht uitdelen van de gemeente Utrecht. Beetje jammer. Maar erg genoten.

 5. Aa

  @fvw: daar komen ze wel overheen. Kinderen hoeven niet constant een dopamine injectie.

 6. Katja

  Genoten !

 7. Jantientwintig

  Maar…we hebben nu toch Utrecht heel echt internationaal goed op de kaart gezet hoor !! ….eindelijk !!

 8. Janah

  Leuk evenement. Even wat anders dan de dagelijkse berichten van het front.

 9. LR28

  Wat een geweldige manier om het weekend in te gaan.
  Met buren en vrienden vanuit de achtertuin uitzicht op het parcours. Tapas erbij voor de extra Spaanse sfeer. We hebben ervan genoten, net als een paar jaar geleden bij de Tour.
  Trots op Utrecht !

 10. Andre

  Wat een onzettend slecht georganiseerd evenement. Behalve de comments hier op DUIC en vanuit de media hoor ik niets dan negatieve berichten of totale apathie. Ik denk dat mensen er meer positief in zouden hebben gestaan als er betere communicatie was en minder wegen waren afgesloten. Gemistke kans. Gelukkig zijn er toch een paar mensen die het niet erg vinden dat het zo’n chaos was en hebben kunnen genieten. Volgende keer (liever geen volgende keer!) graag betere communicatie zodat er meer mensen kunnen genieten zoals zij.

 11. Moniek

  Voor mij hoeft dit “feestje” niet maar ik hoop dat iedereen erg heeft genoten.

 12. Gerard

  Had graag willen kijken maar stond 60 minuten in de in in de file op de zuilensering om naar huis te komen

 13. ilvy

  Prachtig!!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).