Zo ziet de watertoren op Rotsoord er nu uit: over enkele maanden horeca en bedrijvigheid | De Utrechtse Internet Courant Zo ziet de watertoren op Rotsoord er nu uit: over enkele maanden horeca en bedrijvigheid | De Utrechtse Internet Courant

Zo ziet de watertoren op Rotsoord er nu uit: over enkele maanden horeca en bedrijvigheid

Zo ziet de watertoren op Rotsoord er nu uit: over enkele maanden horeca en bedrijvigheid
Nog een paar maanden en dan is de transformatie van de watertoren op Rotsoord klaar. In het 37 meter-hoge monument aan de Vaartse Rijn komen bedrijven, horeca en ruimtes voor zzp-ers.

Nog een paar maanden en dan is de transformatie van de watertoren op Rotsoord klaar. In het 37 meter-hoge monument aan de Vaartse Rijn komen bedrijven, horeca en ruimtes voor zzp-ers.

De horeca zal verspreid over zes lagen in het gebouw uit 1906 komen. Zo komt er een paviljoen op het dak met een fantastisch uitzicht en op de begane grond een café met terras aan het water. De daadwerkelijke transformatie begon in december van vorig jaar maar de voorbereidingen waren al jaren bezig. Deze week is met de staalconstructie van het dakpaviljoen het hoogste punt bereikt. De werkzaamheden moeten rond augustus van dit jaar klaar zijn.

(Foto’s Robert Oosterbroek)

Watertoren 001 Watertoren 002 Watertoren 003 Watertoren 004 Watertoren 005 Watertoren 006 Watertoren 007 Watertoren 008 Watertoren 009 Watertoren 010 Watertoren 011 Watertoren 012 Watertoren 013 Watertoren 014 Watertoren 015 Watertoren 016

10 Reacties

Reageren
 1. Ronald

  Kan niet wachten!

 2. Fab

  Geweldig! Een uitkijkpunt van totaal andere zijde en nog bijzonder ook! En dat open trappen gedeelte met die doorkijk. Er zijn nog een paar watertorens in de stad! Voor de ASW zat toch ook zo iets in de planning?

 3. jos stelling

  Geweldig project. Spannend ook.

 4. Daan Briedé

  Spannend, maar volkomen veilig. Straks is het dakterras voor iedereen toegankelijk; uit de wind en met dit uitzicht.

 5. Coen

  Ziet er tof uit! Hopelijk gebeurt er ook iets met de Citroen garage op de hoek, erg lelijk nu.

 6. Ton C. Kroon / BiebOpNeude

  Mooi! De watertoren is een soort oude overbuurman van me. Stond mijn hele jeugd in mijn uitzicht. Ik kom zeker een kijkje en kiekje nemen…

 7. Utrecht Cultuur stad

  Prachtig !! wil er gelijk met mijn bezoekers heen om ze dit mooie uitzicht over onze stad te bieden.

 8. humbly

  En dat was natuurlijk gelijk een reden voor de gemeente utrecht om betaald parkeren in te voeren

 9. Sandor

  Kan ik alvast een optie nemen op 8 juli? Wil daar nl supergraag m’n bruiloft vieren! 😉

 10. lex

  Eindelijk is er in Nederland meer en meer het besef dat hergebruik vele malen beter is dan slopen, er is (helaas) zoveel moois gesloopt zonder dat er directe noodzaak was.
  Door op een nette manier voor hergebruik te kiezen blijft de stad lekker authentiek , en sfeervol

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).