Zondag komt Sinterklaas naar Utrecht: bekijk hier het programma van de intocht | De Utrechtse Internet Courant Zondag komt Sinterklaas naar Utrecht: bekijk hier het programma van de intocht | De Utrechtse Internet Courant

Zondag komt Sinterklaas naar Utrecht: bekijk hier het programma van de intocht

Zondag komt Sinterklaas naar Utrecht: bekijk hier het programma van de intocht
Op zondag 19 november is het weer zover. Sinterklaas komt met zijn Pieten aan in Utrecht. Kom jij Sinterklaas welkom heten in onze stad? Op verschillende plekken in de stad komen ze langs en vinden er activiteiten plaats.

Op zondag 19 november is het weer zover. Sinterklaas komt met zijn Pieten aan in Utrecht. Kom jij Sinterklaas welkom heten in onze stad? Op verschillende plekken in de stad komen ze langs en vinden er activiteiten plaats.

Sinterklaas en zijn vloot zullen binnenvaren via het Ledig Erf over de Oudegracht, aanleggen bij de Weerdsluis om daarna op Amerigo zijn tocht door de stad voort te zetten. De stoet gaat dan via de binnenstad naar het Domplein.

  1. Ledig Erf

Vanaf 11.30 uur:
Het wachten op de vloot wordt extra leuk samen met de klimpieten, de pepernootmachine en pietenband The Brassbells. Om 12.00 uur vaart Sinterklaas met zijn Pieten langs

  1. Vaartocht

Vanaf 12.00 uur tot 13.00 uur:
Sinterklaas en zijn Pieten varen vanaf het Ledig Erf naar de Weerdsluis. Via de Oudegracht varen ze langs het stadhuis naar de Weerdsluis

  1. Weerdsluis

Vanaf 12.45 uur:
Start van het voorprogramma met popband The Jambassadors, diverse acts en uiteraard vele pieten.

13.00 uur tot 13.45
Sinterklaas en zijn pieten meren aan. Edo Brunner presenteert het ontvangst-programma. De burgemeester heet Sinterklaas officieel welkom in Utrecht.

  1. Optocht

Vanaf 14 uur- 14.45uur:
Samen met paard Amerigo en de pieten vertrekt Sinterklaas voor de tocht door de stad. Via de Sint Jacobsstraat, Lange Viestraat, De Neude, Schoutenstraat, Oudkerkhof en Domstraat eindigen ze bij het Domplein.

  1. Domplein

13.00 uur:
in afwachting van Sinterklaas kunnen de kinderen heel veel leuke dingen doen. Er is een skate- en dansworkshop, een klimmuur, spelletjes, springkussen, knutselen en eten en drinken.

14.45 uur:
Sinterklaas arriveert op het Domplein. Hij geeft (bijna) alle kinderen een hand en kijkt samen met ze naar optredens van het Utrechts Centrum voor de Kunsten een vrolijk lied van Sebastiaan en een skate show.

15.30 uur:
Sinterklaas neemt afscheid van alle kinderen vanaf het balkon van het Academiegebouw. En ’s avonds mogen alle kinderen hun schoen zetten van Sint.

Einde van de intocht.

  1. De Neude

13.00 uur:
in afwachting van Sinterklaas kunnen de kinderen daar voetballen op een speciaal veldje. Er is ook een springkussen voor de allerkleinsten én de je kunt er limonade en koffie drinken. Er is een pietenband en een echte pepernootmachine met Pieten!

14.30 uur:
dan komt de optocht met Sinterklaas langs die natuurlijk even blijft staan om naar de voetballertjes te kijken.

 

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).