Zonnig weekend in Utrecht; eerste officiële ‘zachte dag’ van het jaar Zonnig weekend in Utrecht; eerste officiële ‘zachte dag’ van het jaar

Zonnig weekend in Utrecht; eerste officiële ‘zachte dag’ van het jaar

Zonnig weekend in Utrecht; eerste officiële ‘zachte dag’ van het jaar
Wilhelminapark
Het contrast kan bijna niet groter: vorige week waren mensen nog aan het schaatsen in Utrecht en dit weekend fietsen sommigen in T-shirt door de stad. In buurgemeente De Bilt bereikte het kwik zaterdagmiddag 15 graden en het is daarmee de eerste officiële ‘zachte dag’ van het jaar.

Het contrast kan bijna niet groter: vorige week waren mensen nog aan het schaatsen in Utrecht en dit weekend fietsen sommigen in T-shirt door de stad. In buurgemeente De Bilt bereikte het kwik zaterdagmiddag 15 graden en het is daarmee de eerste officiële ‘zachte dag’ van het jaar.

Net zoals vorig weekend schijnt ook nu de zon in Utrecht. Het verschil is dat het toen zo’n 5 graden vroor, terwijl het nu aanvoelt als lente. Op verschillende groenstroken zoals langs de Stadsbuitengracht en bij het Lucasbolwerk komen de eerste bloemen tevoorschijn.

Veel mensen in de stad trekken erop uit om te genieten van het aangename weer. In allerlei parken wordt gesport of liggen mensen in het gras. Ook zitten veel Utrechters bij hun eigen voordeur in de zon.

(Tekst loopt door onder afbeelding)

Lucasbolwerk

Dansen

Vorig weekend kwamen op heel veel plekken in de stad mensen samen om het winterse weer te vieren. Bij De Munt was een waar feestje ontstaan met muziek en tientallen dansende mensen. In het Wilhelminapark riep de politie de mensen op om afstand te houden omdat het te druk werd. Nu lijkt hier nog geen sprake van te zijn.

Ook de aankomende dagen blijft het aangenaam weer. Volgens Weerplaza schommelt de temperatuur in Utrecht tot en met donderdag rond de 16 graden. Op vrijdag wordt het met 11 graden weer iets koeler.

Maliesingel

Gekoppelde berichten

15 Reacties

Reageren
 1. Manou De R.

  … en druuuuukkkkkkk overal weer! ….

 2. Inez

  Ja, ik was op het Janskerkhof, het leek wel of de Corona niet meer bestond.

 3. Binnenstadbewoner

  Hoe weet je dat manou. Oooohhh je maakte er deel van uit

 4. Manou De R.

  Het was ietsjes ánders Binnenstadholbewoner: ik woon aan de rand van het centrum en heb de middag op mijn dakterras gezeten. Het standaard koopzaterdag- en koopzondagpubliek trok weer als vanouds aan mij voorbij.

 5. Erwin

  hahaha lachen met @Inez! Klagen over drukte op het Janskerkhof terwijl ze daar zelf ook is…

 6. Koel Hoofd

  @Manou De R.
  Alle niet essentiele winkels en horeca zijn dicht, dat is de hele binnenstad dus.
  Wat zie je al die mensen doen vanaf je dakterras?

 7. Len

  Lekker toch, beetje leven met z’n allen.

 8. Soylent

  @koel hoofd,

  Dit klopt gewoon. Ik woon ook in de binnenstad, en toen ik naar de supermarkt ging was het stervensdruk. Mensen gaan windowshoppen (al dan niet gebruikmakend van de QR-codes in sommige etalages), halen een afhaalkoffie, en slenteren door de binnenstad.

 9. Kadoendra

  Als de kudde eenmaal in beweging is kan je maar beter net als Manou De R. op je eigen dakterras zitten.

 10. Willem

  @manou: die mensen waren lekker aan het wandelen. Heel gezond! Zou je ook eens moeten doen ipv de hele dag binnen en op je terras te koekeloeren wat andere mensen wel niet doen.

 11. Koel Hoofd

  @Soylent
  Ah, de 10.000 stappen scoren die men verplicht moet zetten voor korting op de zorgverzekering.
  ipv al zittend zinloos swipen op de smartphone gewoon weer zoals vanouds erop uit en in de winkels kijken wat er allemaal te krijgen is.

  Super efficient alles in één: lichaamsbeweging krijgen, frisse neus halen, vitamine D opdoen en tegelijkertijd zien wat er allemaal te krijgen is.
  Daar kan geen ‘slimme technologie’ tegen op want dat blijkt nu toch wel heel erg dom te zijn!

 12. UTRECHTSE JANTJE

  @Manou De R… zo te lezen hier , zijn er heel wat toch wel ‘n beetje jaloers op jouw Dakterras hoor Meisje , en terecht lijkt me …..

 13. HArry

  Heerlijk gewoon. Iedereen lekker genieten van het veranderende klimaat. Heerlijk toch dat we over 30 jaar hetzelfde weer hebben als nu in Bordeaux. Dat is toch gewoon weg fantastisch!

  Wat wil een mens nog meer. Zie het dus positief en omarm de verandering en beweeg mee. Dat is de Nederlander Wij bewegen altijd mee. Sterker nog als we alleen maar de natuur zijn gang hadden laten gaan dan zou er helemaal geen Nederland bestaan.

  Bijzonder hè als je even de tijd neemt om het van een andere kant te aanschouwen.

 14. Katjing

  @ HArry

  Heerlijk ja, als wij een Zuid-Frans klimaat hebben…..

  Neem je dan ook mee dat alles dat nu zuidelijk ligt en rond de evenaar ligt onleefbaar is/ wordt? Dat oogsten nog harder dan ze nu al doen gaan mislukken.

  Dat steeds meer zuidelijke insecten, die daadwerkelijk ziektes, verspreiden voet aan aarde krijgen in Nederland (met daarbij maatschappij ontwrichtende gevolgen).

  Dat de zeespiegel nog harder stijgt en dat dit Nederland honderden miljarden gaat kosten?

  Je weet dat 1 van de onderdelen die aan de basis stonden voor het conflict in Syrië in een enorme droogteperiode van 2 a 3 jaar gezocht moet worden? Dat was de kathalysator van politieke onrusten en we weten allemaal wat het conflict in Syrië gedaan heeft met de stabiliteit van de regio en de trek van vluchtelingen richting (voor Europa relevant) ook Turkije en Griekenland.

  Overigens zijn deze temperaturen rond 20 februari een behoorlijk normaal fenomeen. Net als dat het over 2 weken weer kan vriezen. Je ziet dan vaak dat het eind maart weer warmer is net als gedurende de maand april en dat er eind april vaak weer een periode van slecht weer is, toevallig rondom de nieuwe datum voor koningsdag en dat het begin mei weer warmer wordt.

 15. Justin

  HArry klinkt als een van de miljoenen zelfgenoegzame boomers die ‘t allemaal wel prima vinden, alles komt wel goed voor ze. De rest, die mogen verrekken.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).