Zorgen over onderbrengen leerlingen Amadeus Lyceum bij VOLT! | De Utrechtse Internet Courant Zorgen over onderbrengen leerlingen Amadeus Lyceum bij VOLT! | De Utrechtse Internet Courant

Zorgen over onderbrengen leerlingen Amadeus Lyceum bij VOLT!

Zorgen over onderbrengen leerlingen Amadeus Lyceum bij VOLT!
Het schoolgebouw van VOLT!
Leerlingen en ouders maken zich zorgen over de plannen om scholieren van het Amadeus Lyceum onder te brengen in het schoolgebouw van VOLT! Het Amadeus Lyceum heeft te maken met ruimtegebrek, maar leerlingen en ouders zijn niet blij met de geboden oplossing.

Leerlingen en ouders maken zich zorgen over de plannen om scholieren van het Amadeus Lyceum onder te brengen in het schoolgebouw van VOLT! Het Amadeus Lyceum heeft te maken met ruimtegebrek, maar leerlingen en ouders zijn niet blij met de geboden oplossing.

De stad Utrecht groeit de komende jaren en daarmee ook het aantal leerlingen. Ook op het Amadeus Lyceum komen er steeds meer leerlingen bij, zo veel dat er te weinig leslokalen zijn. De gemeente is gaan kijken hoe dit op de korte en lange termijn opgelost kan worden.

Op korte termijn moet er tijdelijke huisvesting komen voordat er een permanente oplossing is. Want ruimte voor een school met extra lokalen is niet zomaar gebouwd. Daarom is de gemeente samen met schoolbestuur tot het plan gekomen om leerlingen van het Amadeus onder te brengen in het schoolgebouw van VOLT!.

Welkom

Deze school heeft tijdelijke ruimte beschikbaar en laat weten dat de leerlingen welkom zijn. Ondertussen zoekt de gemeente en het schoolbestuur naar een oplossingen voor de langere termijn.

Een deel van de ouders en leerlingen van het Amadeus zien het echter niet zitten om naar het VOLT! te gaan. Volgens deze groep staat het VOLT! niet goed bekend, de ouders maken zich zorgen over de veiligheid van hun kinderen. Maar ook de communicatie van de gemeente en de school wordt gehekeld. De groei van het Amadeus zou al langer bekend zijn en er had dus ook naar andere oplossingen gekeken kunnen worden.

De gemeente laat weten samen met de ouders en het schoolbestuur in gesprek te zijn over de situatie. De leerlingen zouden na de zomervakantie bij het VOLT! moeten intrekken.

 

4 Reacties

Reageren
 1. Lombokker

  O jeetje, wat eng. Zitten de elitekindjes straks tussen de vmbo’ers.

 2. Sjaak

  Dus deze ouders willen de kindjes bewust in hun bubbeltje laten en het bestaan van anderen in de samenleving ontkennen?

  Als het gevaarlijk zou worden voor Amadeuskinderen door Volt-leerlingnen, dan moet Volt daar wat aan doen lijkt mij.

  Dat zowel Volt-kindjes van het bestaan van Amadeus-kindjes weten en omgekeerd lijkt me nu juist een enorme winst.

  Maar de elite wil intelligentie en een veilige bubbel kopen. Ergens begrijpelijk, maar ook weer niet. Deze ouders zijn best wel een probleem voor de samenleving. Stel je voor dat de Volt-ouders dit zouden gaan roepen als de zaak andersom zou zijn? Dan zou de wereld te klein zijn.

 3. JdV

  Kom kom mensen. Tel de zegeningen van de multiculturele samenleving waar jullie als beroepsdeugers altijd zo hoog van opgeven. Prachtig toch dat jullie lelieblanke elitekindertjes binnen de kortste keren worden ingewijd in de straatcultuur. Daar kunnen ze later nog veel plezier van hebben hoor. Of komt het nu ineens toch iets te dicht bij?

 4. bee

  welkom in onze wereld.
  ze krijgen het benauwd om dat ze de werkelijkheid in moeten .
  misschien wel goed voor ze als ze zichzelf eens leren verdedigen in plaats van pap en mam alles op te laten lossen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).