PVV stelt vragen over gymmen en kledingvoorschriften op islamitische basisschool | De Utrechtse Internet Courant PVV stelt vragen over gymmen en kledingvoorschriften op islamitische basisschool | De Utrechtse Internet Courant

PVV stelt vragen over gymmen en kledingvoorschriften op islamitische basisschool

PVV stelt vragen over gymmen en kledingvoorschriften op islamitische basisschool
Het schoolgebouw van Al Arqam en obs De Klimroos aan de Oosterparklaan in Leidsche Rijn (Beeld: Google Maps)
De Utrechtse PVV heeft schriftelijke vragen ingediend naar aanleiding van het schoolprofiel van de islamitische basisschool Al Arqam. Op de website van de basisschool stond onder meer dat leerlingen het dagelijkse Dohr-gebed in gepaste kledij dienen te verrichten en dat gestreefd wordt naar gescheiden gymlessen.

De Utrechtse PVV heeft schriftelijke vragen ingediend naar aanleiding van het schoolprofiel van de islamitische basisschool Al Arqam. Op de website van de basisschool stond onder meer dat leerlingen het dagelijkse Dohr-gebed in gepaste kledij dienen te verrichten en dat gestreefd wordt naar gescheiden gymlessen.

De Utrechtse fractie van de PVV maakt zich naar eigen grote zorgen over de integratie van de leerlingen van Al Arqam in de Utrechtse samenleving, en heeft daarom raadsvragen ingediend. De partij wil weten wat de gemeente vindt van het gescheiden gymmen en het dragen van gepaste kleding, een hoofddoek en een lange jurk voor meisjes en een abaya voor jongens, tijdens het Dohr-gebed.

Daarnaast vraagt de PVV het college om maatregelen om ‘te voorkomen dat de haatdragende en intolerante ideologie van onderwerping die de islam is, zich nestelt binnen de muren van obs De Klimroos’, de basisschool waar Al Arqam sinds dit schooljaar het schoolgebouw in Parkwijk deelt. Ook wil de PVV een onderzoek naar eventuele buitenlandse financiering van Al Arqam.

De webpagina van het schoolprofiel van Al Arqam is inmiddels aangepast. Het gedeelte over de gescheiden gymlessen en de specifieke uitleg van de gepaste kledij is verwijderd. De school zelf wil niet reageren op vragen van de media.

11 Reacties

Reageren
 1. cas

  Terug naar de middeleeuwen! Dit college/raad/coalitie stelt alles in werking voor emancipatie, gelijkheid etc etc, op landelijk niveau zijn het zelfs de grootste schreeuwers… En dan blijkt er maar 1 partij die hier vragen over stelt… En niet eens een van die partijen…

 2. JdV

  Lijken me hele redelijke vragen. Ongetwijfeld zijn er ook partijen die vragen stellen over het verplicht dragen van rokken voor meisjes op sommige fundamentalistische gristelijke scholen.

 3. Y

  En ja hoor nu het eindelijk is gestart willen ze het alweer afsluiten.
  Trieste partijtje ze maken zich zogenaamd sterk voor vrijheid maar dit geld zeker niet voor de moslims.

 4. Berend

  Schrikbarend hoe zich ongestoord een parallelle samenleving van strenggelovige moslims kan ontwikkelen, die niets op heeft met liberale waarden en seculariteit. De kinderen die binnen dit systeem opgroeien zullen zich nooit Nederlander voelen en lastig contacten leggen met mensen buiten de eigen zuil. Ik ben geen PVV’er, maar dit zijn zeer terechte vragen.

 5. Frits

  Uit de schoolgids van de Eben Haëzerschool:

  “Kleding
  Jongens en meisjes gaan fatsoenlijk en verzorgd gekleed, zonder bijvoorbeeld
  aanstootgevende prints. Meisjes gaan gekleed in een rok of jurk. Dit geldt ook voor
  vrouwelijke leerkrachten en voor moeders die binnen de school een (overblijf)taak vervullen.”

  Tijd voor raadsvragen, PVV?

  Volgens mij heeft de rechter een keer geoordeeld dat het seksistisch is een vrouwelijke werknemer te verplichten een rol te dragen.

 6. flop

  Een school webpagina aanpassen voor de buitenwereld is zo gedaan. Het gedachtegoed daarachter wijzigen, duurt nog wel een eeuw.

 7. JdV

  @Frits. Wat mij betreft zeker. Kom maar op met die grondwetswijziging waarmee het hele bijzonder onderwijs kan worden begraven. Wegwezen met die fundamentalisten, of het nou Joden, Hindoes, Gristenen of Moslims zijn. Onderwijs is openbaar en zonder levensbeschouwing.

 8. Katja

  Ben geen PVV’er, maar sta volledig achter dit initiatief !

 9. pauline

  terug naar vroege middeleeuwen (1000 n Chr) als politiek niets doet aan gescheiden klassen voor mannen en vrouwen en aparte kleding. Integratie MOET ook op islamitische scholen. Geen uitzondering. Een vinger geven is …
  Duidelijk zijn en grenzen stellen is wat nodig is in antwoord op dergelijke sluimerende voortschrijdende ondermijning van onze rechtsstaat.

 10. Burger

  Waarom blijft de PVV stil als het om reformatorische scholen gaat? Daar gebeurt exact hetzelfde…..

 11. Wim Vreeswijk

  Zet maar eens even de puntjes op de i Henk! Weg met dictatoriaal gedrag !

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).