Zorginstelling Victas failliet | De Utrechtse Internet Courant Zorginstelling Victas failliet | De Utrechtse Internet Courant

Zorginstelling Victas failliet

Zorginstelling Victas failliet
Vanmiddag om 16.30 uur heeft Herman Geerdink, voormalig voorzitter van de Raad van Bestuur van Victas, aan de medewerkers meegedeeld dat de rechtbank vandaag het faillissement van Victas heeft uitgesproken.

Vanmiddag om 16.30 uur heeft Herman Geerdink, voormalig voorzitter van de Raad van Bestuur van Victas, aan de medewerkers meegedeeld dat de rechtbank vandaag het faillissement van Victas heeft uitgesproken.

Bewindvoerder Johan Westerhof is per direct benoemd tot curator van Victas. Voor de komende week loopt de primaire zorg door. Nieuwe cliënten worden voorlopig niet in behandeling genomen, met uitzondering van crisissituaties.

De curator heeft de afgelopen dagen met verschillende partijen gesproken, die interesse hebben getoond in Victas. In die gesprekken zijn de mogelijkheden van een eventuele doorstart aan de orde gekomen.

Vorige week werd bekend dat de instelling te kampen had met financiële problemen toen de salarissen van medewerkers niet betaald konden worden.

”Victas is een ontzettend mooie organisatie, die effectieve en efficiënte zorg levert en daar ook door zorgverzekeraars om wordt geprezen. Dit hadden we echt niet verwacht. Ik bedank al onze loyale medewerkers, die ervoor hebben gezorgd dat ook de afgelopen onzekere week onze cliëntenzorg onverminderd door is gegaan”, aldus Herman Geerdink.

6 Reacties

Reageren
 1. [email protected]

  Ik vind dit echt heel erg triest voor de werknemers van VICTAS, voor hen is dit een persoonlijk drama, voor hen hoop ik op een doorstart met een ander bestuur die er een financieel zooitje van heeft gemaakt.

 2. Helma

  Wat voor zorginstelling is Victas eigenlijk? Zegt mij niks. Beetje achtergrond schetsen kan geen kwaad…

 3. Sjors

  @[email protected] Liever een ander bestuur die er een financieel zooitje van heeft gemaakt?? Werkelijk?
  Of is dit weer een gevalletje van typisch overhaast Geenstijl reaguren?
  Of bedoel je dat het vorige bestuur er volgens jou er een financieel zooitje van heeft gemaakt? Dan ben ik wel heel benieuwd naar je argumenten en niet in dat geroeptoeter.

 4. Said

  Victas is verslavingszorg, lees ik net. Triest dat zo’n organisatie over de kop gaat.

 5. [email protected]

  @Sjors 06 APRIL 2016 OM 09:27;
  Nou Sjors vertel dan eens hoe het zit, blijkbaar weet jij meer dan ik, misschien roeptoeter jij zelf maar wat, en aangezien ik weet hoe het zit ben ik benieuwd naar jou reaguursel, succes jonge.

 6. Karel de Grote

  Bestuurders met oogkleppen op, die tegen de wens van iedereen een veel te groot pand op een veel te klein stukje binnenstad hebben gepropt. En toen konden ze het niet betalen.

  En overigens is ook de gemeente niet geheel vrij van zonden. Met een stem verschil heef de raad toestemming gegeven voor de bouw.

  En nu zit de buurt met een verschrikkelijke steenklomp, de medewerkers zonder baan en de verslaafden zonder hulp.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).