Zwaar ongeluk op Utrechtse Catharijnesingel; automobilist had harddrugs en lachgas op Zwaar ongeluk op Utrechtse Catharijnesingel; automobilist had harddrugs en lachgas op

Zwaar ongeluk op Utrechtse Catharijnesingel; automobilist had harddrugs en lachgas op

Zwaar ongeluk op Utrechtse Catharijnesingel; automobilist had harddrugs en lachgas op
Op de Catharijnesingel in Utrecht is vrijdagmiddag een zwaar ongeluk gebeurd. Een automobilist is tegen een reling aangereden, waardoor de auto door de reling doorboord werd. De chauffeur testte positief op harddrugs en er lag een gebruikte lachgastank met gebruikte ballonnen in de wagen.

Op de Catharijnesingel in Utrecht is vrijdagmiddag een zwaar ongeluk gebeurd. Een automobilist is tegen een reling aangereden, waardoor de auto door de reling doorboord werd. De chauffeur testte positief op harddrugs en er lag een gebruikte lachgastank met gebruikte ballonnen in de wagen.

Het ongeluk gebeurde op de kruising met de Vredenburgknoop. Uit onderzoek bleek dat de bestuurder van de bestelbus vol tegen de reling van de weg was gereden, waarbij een hoekstuk van de reling met hoge snelheid het fietspad opschoot tegen een fietser op het fietspad. Zowel de bestuurder van de bestelbus als de fietser raakten gewond.

De automobilist testte positief op het gebruik van harddrugs en er lag een gebruikte lachgastank in de auto. De bestuurder is aangehouden en zijn rijbewijs is ingevorderd. De fietser is door de ambulancedienst meegenomen naar het ziekenhuis

23 Reacties

Reageren
 1. G.H.

  Hoe krijg je het voor elkaar…

 2. Koel Hoofd

  Daarom mag je nou niet appen tijdens het rijden!

 3. Petrus

  Slecht ontwerp. Van zowel reling als auto. Dit zou niet mogen gebeuren.

  In beide gevallen levengevaarlijk.

  Auto’s zijn bovendien potenti√ęle moordwapens. Dat realiseren zich veel te weinig mensen.

 4. Petrus

  Aanvulling. Sterkte voor iedereen!

 5. Azijnplasser

  Zonde van dat hek. En triest voor de fietser, het zal je maar gebeuren.

 6. Josephine

  Sterkte voor de fietser.

 7. Geenstijl@Utrecht ūü§Ē

  Over drie dagen zit hij alweer achter het stuur …

 8. Michiel

  Rijbewijs is ingevorderd… is de bestuurder ook nog opgepakt voor poging doodslag of zo of gewoon laten gaan verder? Want die rijdt over een week gewoon weer rond natuurlijk. Hoe vaak wordt je nou op je rijbewijs gecontroleerd?

 9. JdV

  @petrus. Bedden. Die zijn pas gevaarlijk. Je wil niet weten hoeveel mensen in een bed overlijden. Levensgevaarlijk.

 10. Ariana

  Zou verboden moeten worden al die rotzooi maar ze vinden hier in nederland alles best, je zal er maar op je fietsje rijden

 11. Realist

  Streng straffen ipv een aai over de bol. Laat maar eens zien dat dit ontoelaatbaar is.

 12. John

  @Petrus,

  de auto heeft een typegoedkeuring en heeft crashtesten doorstaan.
  Maar waarschijnlijk zijn de ontwerper van de auto, de keuringsinstantie en de ontwerper van de brugleuning er niet vanuit gegaan dat een malloot onder invloed van drugs en lachgas het geheel op de meest vreemde manier zou testen.
  Maar als de ontwerpen in Uw ogen niet voldoen staat het U vrij om de fabrikanten van beide producten van tips te voorzien hoe zij hun producten 1000 % crashproof kunnen maken

 13. NietBob

  Slecht ontwerp Petrus? Grapje zeker toch? Als je in welk voertuig dan ook keihard op een solide voorwerp af rijdt dan gaan er dingen fout. Of moeten we overal zachte barieres om de weg zetten en iedereen in botsauto’s laten rijden voordat jij het ‘ontwerp’ niet slecht vindt?

 14. Cas

  Petrus, heb je het wel gelezen? Harddrugs en lachgas op… de bestuurder in het moordwapen, niet het blik metaal…

 15. buurtbewoner

  met harddrugs en lachgas op achter t stuur, en dat rijdt over een tijdje weer rond ūüôĀ

 16. Esrin W.

  De vraag st√©llen is ‘m in dit geval ook meteen be√°ntwoorden Michiel. Het wordt dat l√°√°tste natuurlijk. N√©t zolang we het met z’n allen go√©d blijven vinden.

 17. 19Bentje48

  Als iemand onder dit soort condities een auto bestuurt zou dat moeten vallen onder het in bezit hebben en gebruiken van een verboden wapen en is er sprake van een misdaad.

 18. Peter

  Verkoop van lachgas aan particulieren nu eindelijk eens aan banden leggen. Hoe moeilijk kan het zijn?

 19. Lombokker

  Helaas wordt er niet of nauwelijks gehandhaafd op het gebruik van lachgas (en andere middelen) achter het stuur. In de omgeving van de Kanaalstraat is dit fenomeen dagelijks te bewonderen, maar de meeste mensen horen er alleen van als het een keer misgaat. Zolang er geen doden of zwaargewonden vallen heeft dit kennelijk geen prioriteit.

 20. Frans Borgers

  hij dacht dat je gaat lachen met Lachgas . . . .

 21. W

  Hoop dat de onschuldige fietser niet erg gewond is door deze lamzak!!!
  We moeten veel meer handhaven op gebruik lachgas en drugs! Rijbewijs lang afpakken en auto’s erbij. Dan pas raak je dit soort lui!
  Als ze zich zelf dood willen rijden dan is dat hun eigen keuze!
  Maar onschuldigen meenemen is verschrikkelijk!

 22. John

  @W

  Je kan het rijbewijs van deze persoon voor de rest van zijn leven ongeldig verklaren maar dat zal hem er echt niet van weerhouden om als “chauffeur” in een auto te stappen.

 23. John

  @Realist.

  Wat had U voor straf in gedachten ? Levenslang opsluiten of lijfstraffen zoals in de middeleeuwen gewoon waren ?
  Mag ik U er overigens op wijzen dat de tijd van de “aai over de bol” al even over is, Nederland is √©√©n van de strengst straffende landen in Europa.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).