Zwaarbewapende agenten beveiligen rechtbank Utrecht Zwaarbewapende agenten beveiligen rechtbank Utrecht

Zwaarbewapende agenten beveiligen rechtbank Utrecht

Zwaarbewapende agenten beveiligen rechtbank Utrecht
De rechtbank in Utrecht wordt vrijdagochtend bewaakt door zwaarbewapende agenten. De beveiliging is volgens de rechtbank nodig vanwege een lopende strafzaak waar vandaag bijeenkomsten voor zijn, mogelijk gaat het om getuigenverhoren. 

De rechtbank in Utrecht wordt vrijdagochtend bewaakt door zwaarbewapende agenten. De beveiliging is volgens de rechtbank nodig vanwege een lopende strafzaak waar vandaag bijeenkomsten voor zijn, mogelijk gaat het om getuigenverhoren. 

Op tal van plekken rondom het gebouw staan de agenten, bepakt en zwaarbewapend. Om welke zaak het precies gaat wil de rechtbank niet zeggen. Deze mate van beveiliging is niet gebruikelijk in Utrecht, maar de rechtbank laat weten dat het de komende maand vaker te zien zal zijn. Voorbijgangers kijken er voorlopig nog raar van op.

10 Reacties

Reageren
 1. Len

  Zal wel warm zijn in zo’n outfit!

 2. Lachgas

  Hoop dar ze wat schaduw kunnen pakken.

 3. Lombokker

  Nederland wordt steeds veiliger; nou ja de rechtbanken dan. De Kanaalstraat oversteken of lekker chillen in één van de parken is een ander verhaal.

 4. Hetty

  Lombokker, zeg dat wel. Het lijkt er op, dat verdachten, zeker van ernstige misdrijven, beter beschermd worden dan gewone burgers. Kijk maar eens naar het meest recente voorbeeld van de verstratingsdrift van de gemeente Utrecht, namelijk de Oudwijkerdwarsstraat. Blijkbaar was deze in vroeger tijden ook al gevaarlijk, want er zijn skeletten onder de straat gevonden….Voor de verstrating was de straat redelijk veilig, maar nu, zoals te verwachten was na de versmalling van de Maliesingel, en recent het weghalen van de fietspaden op de Nachtegaalstraat, is het net een landingsbaan. Een grijze loper is breeduit neergelegd om, zo lijkt het, de auto ruim baan te geven. Aan fietsers en voetgangers lijkt niet gedacht te zijn. Bewoners van deze straat zijn verbaasd en bezorgd, en terecht, lees het hier, https://www.ad.nl/utrecht/utrechters-verbaasd-na-reconstructie-straat-dode-onder-asfalt-is-een-ding-doden-op-het-asfalt-willen-we-niet~abdbfe96/

 5. Erwin

  Haha wow hetty, off topic krijgt bij jou een nieuwe dimensie… 😉
  Je kunt je overigens afvragen of de beveiliging de verdachten betreft of de rechtbank.
  Overigens zouden dit soort zaken misschien in de rechtbanken in schiphol of osdorp moeten plaatsvinden en niet in het centrum van utrecht.

 6. Uuutje

  @ Hetty

  Uhmmmm. Ik heb 10 jaar daar gewoond en de nieuwe Oudwijkerdwarstraat ziet er gewoon hetzelfde uit als de oude. Zij het met nieuw asfalt en nieuwe stoepen. Verder lijkt alles erg op het oude. Waarom was het dan toen geen probleem en nu ineens wel?

 7. [email protected] 🤫

  Een angstige overheid doet aan machtsvertoon,in dit geval justitie ……

 8. Kadoendra

  Als ik met de trein ergens naar toe moet parkeer ik mijn fiets altijd bij de rechtbank.
  Er staan daar stangen waar je je fiets via je slot aan vast kan maken.

  Overigens heeft mijn keuze niet slechts een praktische kant maar ook een filosofische kant want telkens als ik mijn fiets daar stal vertel ik mezelf dat de rechterlijke macht mijn fiets gaat bewaken.

 9. Sjaak

  @geenstijl: huh?
  Volgens mij heb je geen idee…

 10. Kees

  @Hetty. Elk weldenkend mens zou een veilig fietspad aanleggen, gescheiden van auto’s maar GroenLinks niet. Die gebruikt fietsers als levende obstakels…

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).