Zwaargewonde bij ongeluk op Anne Frankplein in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Zwaargewonde bij ongeluk op Anne Frankplein in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Zwaargewonde bij ongeluk op Anne Frankplein in Utrecht

Zwaargewonde bij ongeluk op Anne Frankplein in Utrecht
Archieffoto
Op het Anne Frankplein in Utrecht is in de nacht van dinsdag op woensdag een zwaar ongeluk gebeurd. Twee auto’s knalden op elkaar bij de kruising van de Europalaan en de Wilhelminalaan.

Op het Anne Frankplein in Utrecht is in de nacht van dinsdag op woensdag een zwaar ongeluk gebeurd. Twee auto’s knalden op elkaar bij de kruising van de Europalaan en de Wilhelminalaan.

Deze kruising was eerder de rotonde op het Anne Frankplein. De twee auto’s met beide twee inzittenden, kwamen in botsing rond 02.30 uur. Een van de inzittenden raakte zwaargewond en is naar het ziekenhuis vervoerd.

De politie heeft het kruispunt enige tijd af moeten zetten voor onderzoek.

13 Reacties

Reageren
 1. Angelique

  Nu het geen verkeersplein meer is, is het dus
  ook niet langer het Anne Frankplein…

 2. Mathijs

  ‘s Nachts staan daar de verkeerslichten uit. Gewoonlijk geen probleem, maar in de nieuwe situatie is dit kruispunt zonder verkeerslichten echt een rotkruising. Heb het er al vaker bijna goed mis zien gaan…

 3. katja

  Ze rijden ook ontzettend langzaam daar…

 4. cas

  Even klappen voor de persoon die het besluit heeft genomen de rotonde weg te halen….

 5. Jeroen

  De bus is nu wel 2 minuten sneller op het station he cas? Dat is best wat ongelukken en wachttijd/ongemak voor fietsers waard.

 6. sven

  Ik reed hier gisteravond nog met de fiets. De Volkswagen Golf’jes raggen hier met 100 km/u over de kruising, groen of rood.

 7. Lombokker

  Vrijwel alle doorgaande wegen in Utrecht worden ‘s nachts als racebaan misbruikt. Overdag is het daar gelukkig meestal te druk voor, maar het blijft uitkijken. Ga nooit meteen rijden als het licht op groen springt, het kan zo maar dat er nog een gek met 80 á 100 km per uur door rood komt jakkeren.

 8. Herman

  Dit was een fijne rotonde voor fietsers. Je had voorrang en auto’s moesten over een verhogi g en minderden dus vaart. Het plein stroomde ook altijd goed door en was nog mooi om te zien ook met de grote bomen.

  Nu is het een saaie kruising waar iedereen op elkaar lijkt te wachten.Vooeal fietsers staan lang stil.
  Dus die paar busreizigers zorgen ervoor dat al die sportieve fietsers een langere reistijd hebben.
  Dat kan de bedoeling toch niet zijn in een fietsstad als Utrecht?

 9. P. Donker

  @Herman

  Ik fietste regelmatig over het Anne Frankplein, ben er vaak bijna geschept en één keer daadwerkelijk (gelukkig niks ernstigs aan overgehouden) en heb er ook andere fietser geschept zien worden.

  Door de brede opzet van het plein, doordat het fietspad een beetje gescheiden was van de rijbaan en door de drukte op het plein was het voor automobilisten niet overzichtelijk, waardoor ze nog wel eens een fietser over het hoofd zagen. (Nog los van alle andere afleidingen die men tegenwoordig in de auto meent te moeten hebben)

  Ik zou het dus zeker geen fijne fietsrotonde genoemd hebben, ondanks de voorrangssituatie.

  Zo’n mooie fietsonderdoorgang als bij de Berekuil zou wel leuk zijn geweest, maar dat was vast een tikkeltje te duur..

 10. Bernhard

  Er is helemaal niks mis met de kruising. Net als dat er in principe weinig mis is met racebanen als de ASW en Kanaalstraat. Het probleem zit hem in de mentaliteit van met de grote groep jonge, mannelijke bestuurders, van met name Duitse auto’s uit het C-segment, die de openbare weg als hun speeltuin beschouwen.

 11. Angelique

  @Bernhard
  Is dat de nieuwste policor manier om die jongens te omschrijven?

 12. Bernhard

  @Angelique: Ik breng het bewust heel genuanceerd. Het komt voor dat een reactie anders niet geplaatst wordt.

 13. Herman

  @Bernard, snap precies wat je bedoelt.

  Tegen een slechte mentaliteit helpen stoplichten, drempels, flitspalen, verkeersborden en dergelijke niet.
  Wat dan wel weet niemand?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).