Zwembaden Fletiomare en De Kwakel gaan in zomerweken mogelijk dicht | De Utrechtse Internet Courant Zwembaden Fletiomare en De Kwakel gaan in zomerweken mogelijk dicht | De Utrechtse Internet Courant

Zwembaden Fletiomare en De Kwakel gaan in zomerweken mogelijk dicht

Zwembaden Fletiomare en De Kwakel gaan in zomerweken mogelijk dicht

De voorjaarsnota was eerder deze week al uitgelicht op DUIC, maar één puntje hadden we gemist. Er zijn serieuze plannen om twee zwembaden, de Fletiomare en De Kwakel, te sluiten in de zomerperiode.

‘Het sluiten van twee zwembadcomplexen in de zomertijd levert een besparing op exploitatiekosten op van 0,1 miljoen euro structureel vanaf 2014. Personeel kan worden ingezet in de 2 baden die open blijven. Hierdoor hoeven geen uitzendkrachten ingehuurd te worden en blijft het aanbod voor zwemmers op orde,’ leert de voorjaarsnota.

Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat het voorstel van het college gaat over de zwembaden Fletiomare (De Meern) en De Kwakel (Overvecht). “De zwembaden gaan in de zomerperiode voor zes weken dicht. Dit om de externe inhuur te verminderen, maar het activiteitenniveau blijft op peil. Wel wil ik erbij vermelden dat het om een voorstel gaat en nog niks zeker is.”

4 Reacties

Reageren
 1. Marcel van Luijn

  Jaha, wel 5 miljoen reserveren voor de Tourstart maar een tonnetje voor twee zwembaden ‘s zomers is teveel gevraagd?

 2. Domtoren64

  We barsten van wethouders die graag sinterklaas spelen met gemeenschapsgeld. Er zijn er gelukkig al twee weg, maar ook deze Sinterklaas weet hoe ze moet smijten met andermans geld. Geld voor de Tour. Je ziet in een paar seconden dat bedrag langs flitsen op de fietsen en dan is het weer voorbij. Met alle geweld moet er een Tour komen die geen eens draagvlak heeft…Ja wel van een klein groepje bobo’s, die op die dag interessant staan te brallen in een tent met drank etc. Bezuinigen op heel veel gebied in Utrecht alleen voor die verrekte linkse hobby’s. Is ook niet verwonderlijk met deze burgemeester….dat heeft hij geleerd op het Binnenhof in het verleden

 3. Lien

  Dit is zo jammer, inderdaad die wielrenners die in een flits aan je voorbij gaan (wat kost dat allemaal niet!!)en dan de kinderen die niet op vakantie gaan/ kunnen, die voor een gesloten zwembad staan. natuurlijk kun je naar het Krommerijn of de Hommel maar het liefst ga je toch in je eigen buurt met vriendjes en vriendinnetjes.Denk toch eens na!!

 4. Sabrina

  Nou lekker is dat, woon in Overvecht en ga met regelmaat zwemmen. En moet je helemaal naar Den hommel of de krommerijn terwijl dit op 20min loopafstand is..(30 met de kids).
  Echt niet tof

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).